Dezinteres maxim din partea absolvenților la Bursa Locurilor de Muncă de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În luna octombrie a fiecărui an, în mod tradițional, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agenției locale, are loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o acțiune menită să le faciliteze absolvenților o întâlnire directă cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru ei. Din păcate, la o ofertă destul de bogată, cererea a fost foarte redusă. Ca și anul trecut, am constatat un dezinteres din partea absolvenților, mulți dintre ei venind la Bursă doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj.

26 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind 352 locuri de muncă în diverse domenii și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost sub așteptări: 215 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 132 absolvenți, 36 dintre participanți fiind selectați pentru interviuri sau probe de lucru. O mare dezamăgire pentru angajatori, mai ales pentru cei a căror ofertă era chiar bună din toate punctele de vedere și nu înțelegeau de ce nu reușesc să atragă persoane interesate de joburile oferite. Am văzut absolvenți derutați, confuzi, care întrebau direct unde trebuie să meargă pentru a obține viza pe carnetul de șomaj și care s-au lăsat foarte greu convinși măcar să studieze oferta angajatorilor. Am văzut absolvenți care nici numele nu și-l scriau corect pe CV, absolvenți care întrebau doar de salariile oferite pentru diverse posturi și care apoi trăgeau concluzia că și o femeie de serviciu din Primărie câștigă mai mult... Foarte puțini au fost cei care au venit la Bursă cu gândul de a-și găsi un loc de muncă.
Prin urmare, î
n zadar se străduiește ALOFM Câmpina să convingă angajatorii să-și prezinte ofertele la aceste burse, pentru că majoritatea absolvenților nu sunt interesați de un loc de muncă și preferă indemnizația de șomaj. Este o situație care ar trebui să dea serios de gândit tuturor.

5664 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • apostol razvan 20.10.2018 17:42 Campina TV ati auzit de cerere si oferta? Ce sa inteleg din stire ca tinerii nu vor sa munceasca, nu? Pai daca tot traim in capitalism inseamna ca ne supunem legii economiei, nu? Astfel daca nu exista cerere la ceva inseamna ca acel "ceva" e prost. In cazul asta locurile de munca care sunt de rahat ( ca sa ma exprim cat de cat calumea). Nu gasesti in Campina decat munca de jos, adica industrie sau asemanator. Nu toata lumea e buna la munca de jos, mai exista si oameni bolnavi cum sunt cei anemicii, cardiacii etc. Orasul nu este dezvoltat economic deloc! Ce gasesti de lucru gasesti ca sclav pe plantatie ca altfel nu o pot numi! In care patronii si sefii te injosesc in ultimul hal. Job-uri calumea gasesti in vestul Europei cum ar fi ingrijitor de animale (caini sau pisici), administratori de retele sau de patrimoniu, asistenti manageri, ajutor de contabil, programatori etc. Astea sunt locuri de munca calumea nu ce aratati voi sau AJOFM care publica anunturi false!
  • Rodica 21.10.2018 10:02 Asa-zisii angajatori disperati ca nu gasesc,majoritatea aceleasi firme.Oare de ce nu gasesc....pentru ca standarde,te masoara,unii iti vorbesc si urat.Hai sa intrebam pe cei care tot au fost dati afara sa aflam care sunt pretentile asa zisilor patroni disperati.De ce nu muncesc ei pe un minim pe economie impreuna cu rudele lor sa aduca valoare adaugata 250 la suta.Candva oras de intelectuali cauti paznici si croitorese.Cum sa nu fie bine la stat,patronul face jmotru pe 2 lei,daca nu ii convine in secunda 2 iti arata usa.Si mai ai si rate la banci si copii...unde ajungi?

Social

2095 vizualizari
18 nov. 2018 12:07

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Leonard Doroftei

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din țara noastră, fostul mare pugilist fiind prezent de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii. Și vine cu plăcere în orașul în care, în 1985, în cadrul unei gale desfășurate la Grădina de Vară de pe Bulevardul Culturii, a câștigat primul trofeu din cariera sa sportivă.

3142 vizualizari
17 nov. 2018 12:15

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi", o campanie dedicată copiilor, la care putem contribui cu toții

"Cadoul din cutia de pantofi" este o campanie ShoeBox începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil. Veți vedea, nu e nimic complicat, sunt doar câțiva pași extrem de simpli pe care îi poate parcurge fiecare dintre noi. Anul acesta există o locație și la Câmpina, unde putem duce cutia de pantofi încărcată cu bucurie.

Alte stiri recente

4041 vizualizari
18 nov. 2018 12:56

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate și clasament

2 comentarii

Jumătate dintre meciurile penultimei etape din Liga A Prahova s-au disputat sâmbătă după-amiază. Celelalte meciuri au avut loc duminică. O rundă cu numai două succese ale gazdelor și în care s-au marcat 25 goluri, cele mai multe înscriindu-se în derby-ul codașelor de la Ceptura.

2109 vizualizari
18 nov. 2018 11:32

Steagul Câmpinei trebuie aprobat din nou din cauza unei omisiuni în procedura anterioară

În primele trei luni ale acestui an a fost o întreagă nebunie în Consiliul Local Câmpina pe tema drapelului municipiului. Într-un final, s-a aprobat modelul de steag, dar undeva s-a strecurat o greșeală, de fapt, o omisiune, și întreaga procedură a fost reluată. Consilierii vor discuta - și, probabil, vota - din nou modelul de drapel al Câmpinei în ședința din 21 noiembrie 2018.