Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi

Social (Categoria articolului)

Unul dintre edificiile moderne ale anilor '80, ridicate la Câmpina, Casa Tineretului este unul dintre locurile care arată foarte asemănător faţă de momentul inaugurării sale în 1982, adică acum 36 de ani.

La momentul dării în folosinţă, instituţia purta numele Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret, fiind construită din dorinţa de a oferi tineretului un loc pentru diverse activităţi culturale, artistice, sportive şi de agrement. Aici aveau loc până în 1989 celebrele discoteci, mult apreciate de tinerii din Câmpina, dar şi din împrejurimi. Cu un an înaintea căderii regimului comunist, aici a avut loc Forumul Pionierilor, în faţa Casei Tineretului, pe asfalt, fiind creat din corpurile unor copii un porumbel alb. Apoi, în decembrie 1989, aici au fost singurele manifestări din Câmpina revoluţionară.
De-a lungul timpului, aici au avut loc numeroase spectacole, lansări de carte, alte evenimente, inclusiv festivităţile dedicate aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Câmpinei.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Lacul Bisericii de ieri și de azi

 

2833 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2097 vizualizari
18 nov. 2018 12:07

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Leonard Doroftei

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din țara noastră, fostul mare pugilist fiind prezent de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii. Și vine cu plăcere în orașul în care, în 1985, în cadrul unei gale desfășurate la Grădina de Vară de pe Bulevardul Culturii, a câștigat primul trofeu din cariera sa sportivă.

3142 vizualizari
17 nov. 2018 12:15

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi", o campanie dedicată copiilor, la care putem contribui cu toții

"Cadoul din cutia de pantofi" este o campanie ShoeBox începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil. Veți vedea, nu e nimic complicat, sunt doar câțiva pași extrem de simpli pe care îi poate parcurge fiecare dintre noi. Anul acesta există o locație și la Câmpina, unde putem duce cutia de pantofi încărcată cu bucurie.

Alte stiri recente

4041 vizualizari
18 nov. 2018 12:56

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate și clasament

2 comentarii

Jumătate dintre meciurile penultimei etape din Liga A Prahova s-au disputat sâmbătă după-amiază. Celelalte meciuri au avut loc duminică. O rundă cu numai două succese ale gazdelor și în care s-au marcat 25 goluri, cele mai multe înscriindu-se în derby-ul codașelor de la Ceptura.

2109 vizualizari
18 nov. 2018 11:32

Steagul Câmpinei trebuie aprobat din nou din cauza unei omisiuni în procedura anterioară

În primele trei luni ale acestui an a fost o întreagă nebunie în Consiliul Local Câmpina pe tema drapelului municipiului. Într-un final, s-a aprobat modelul de steag, dar undeva s-a strecurat o greșeală, de fapt, o omisiune, și întreaga procedură a fost reluată. Consilierii vor discuta - și, probabil, vota - din nou modelul de drapel al Câmpinei în ședința din 21 noiembrie 2018.