Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi

Social (Categoria articolului)

Unul dintre edificiile moderne ale anilor '80, ridicate la Câmpina, Casa Tineretului este unul dintre locurile care arată foarte asemănător faţă de momentul inaugurării sale în 1982, adică acum 36 de ani.

La momentul dării în folosinţă, instituţia purta numele Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret, fiind construită din dorinţa de a oferi tineretului un loc pentru diverse activităţi culturale, artistice, sportive şi de agrement. Aici aveau loc până în 1989 celebrele discoteci, mult apreciate de tinerii din Câmpina, dar şi din împrejurimi. Cu un an înaintea căderii regimului comunist, aici a avut loc Forumul Pionierilor, în faţa Casei Tineretului, pe asfalt, fiind creat din corpurile unor copii un porumbel alb. Apoi, în decembrie 1989, aici au fost singurele manifestări din Câmpina revoluţionară.
De-a lungul timpului, aici au avut loc numeroase spectacole, lansări de carte, alte evenimente, inclusiv festivităţile dedicate aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Câmpinei.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Lacul Bisericii de ieri și de azi

 

2697 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1607 vizualizari
22 sep. 2018 06:55

Câmpina, România 100. Vila Dumitrescu sau "Casa de zahăr" de ieri, vila care se construiește astăzi, pe același loc

Vila Dumitrescu se afla pe Bulevardul Culturii, aproape de intersecția cu Strada Plevnei (Cotul Donului de mai târziu). A fost construită la începutul secolului al XX-lea și-i aparținea lui Gheorghe Dumitrescu, mulți ani director al societății petrolifere Steaua Română. Pentru frumusețea ei, pentru albul imaculat, i se mai spunea "Casa de zahăr".

2066 vizualizari
21 sep. 2018 19:42

Câmpina, România 100. Judecătoria Câmpina în 1930, la finalizarea construcției și Judecătoria Câmpina astăzi, după 88 de ani

Planurile pentru sediul Judecătoriei au fost realizate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu în anul 1924. Construcția clădirii s-a desfășurat în perioada 1929-1930, iar activitatea efectivă începe în 1931. S-a numit mai întâi Judecătoria de Pace Mixtă din Plasa Câmpina, apoi Judecătoria Mixtă Câmpina (1948). O perioadă (anii '50-'60) a funcționat sub denumirea Tribunalul Popular al Raionului Câmpina, pentru ca ulterior să revină la denumirea Judecătoria Câmpina, așa cum se numește și astăzi.

Alte stiri recente

85 vizualizari
22 sep. 2018 12:56

Liga A Prahova, etapa a 6-a. Rezultate

Etapa a 6-a a început în această dimineaţă, va continua după-amiază şi se va încheia duminică. Iată rezultatele partidelor de sâmbătă, cele desfăşurate până acum:

2223 vizualizari
21 sep. 2018 21:16

Elevii Școlii Centrale Câmpina au promovat formele alternative de transport ecologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității

1 comentarii

Cei 650 de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina au participat astăzi la un marș prin care au marcat "Săptămâna Europeană a Mobilității". A fost o acțiune prin care s-a dorit promovarea formelor alternative de transport ecologic, un marș la care copiii au mers pe jos sau au folosit biciclete, trotinete, role etc.