Elevii Școlii Centrale Câmpina au promovat formele alternative de transport ecologic, în Săptămâna Europeană a Mobilității

Actualitate (Categoria articolului)

Cei 650 de elevi ai Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina au participat astăzi la un marș prin care au marcat "Săptămâna Europeană a Mobilității". A fost o acțiune prin care s-a dorit promovarea formelor alternative de transport ecologic, un marș la care copiii au mers pe jos sau au folosit biciclete, trotinete, role etc.

Fiecare ediție a Săptămânii Europene a Mobilității pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te!”. Aceasta promovează soluțiile de mobilitate partajată și evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante. Exact aceste lucruri au dorit să le scoată în evidență elevii Școlii Centrale în condițiile în care, inclusiv la Câmpina, numărul autovehiculelor a crescut foarte mult în ultimii ani, crescând, implicit, și gradul de poluare.
Copiii s-au deplasat în coloană pe traseul 
Şcoala Centrală - Strada 1 Decembrie 1918 - Bd. Carol I (între Notariate şi Hotelul "Muntenia") - Strada Mihail Kogălniceanu - Strada B.P. Hasdeu - Calea Doftanei - Şcoala Centrală, fiind însoțiți de cadrele didactice, cei mici și de părinți, acțiunea desfășurându-se cu sprijinul Poliției Locale Câmpina și Poliției Municipale.

4067 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • cvm 22.09.2018 08:03 Nu stiu ce sa spun despre aceasta actiune. Rezultate practice la nivelul gandirii/actiunii copiilor, a parintilor si, mai ales, a autoritatilor locale nu cred ca sunt sau vor fi. Eu doar constat faptul ca, in zona Scolii Centrale, traficul este aproape blocat dimineata, pe la 8, si la pranz, pe la 12-13. O fi din cauza "mijloacelor alternative sau ecologice de transport"? Crede cineva ca aceasta situatie se va schimba in urma acestei actiuni? Oricum, e bine! Am mai "bifat" ceva la CV.

Actualitate

2953 vizualizari
19 oct. 2018 21:25

Drumul principal care traversează satul Urleta, din comuna Bănești, a fost asfaltat pe o lungime de 2,2 km

Locuitorii din satul Urleta din comuna Bănești au motive de bucurie, după ce săptămâna trecută a fost asfaltată strada principală, pe o lungime de 2,2 km, iar anul viitor va fi realizată canalizarea întregului sat, fără a fi afectată lucrarea de asfaltare a drumului principal.

2871 vizualizari
19 oct. 2018 20:47

Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

2 comentarii

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Alte stiri recente

Breaking News
669 vizualizari
20 oct. 2018 16:50

Liga A Prahova, etapa a 10-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață a avut loc primul meci al etapei a 10-a din Liga A. Etapa a continuat după-amiază și se va încheia mâine dimineață.

1367 vizualizari
20 oct. 2018 07:12

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Stoica Teodorescu

Stoica Teodorescu a fost un dascăl cu un talent pedagogic desăvârșit și un valoros istoric. Este autorul primei monografii a orașului nostru, în anul 1924. Chiar dacă a locuit și profesat destul de puțin timp în Câmpina, Stoica Teodorescu și-a legat numele pentru totdeauna de orașul nostru, fiind de multe ori pe nedrept ignorat ori de câte ori se face referire la istoria Câmpinei.