Curtea de Apel menține decizia Tribunalului Prahova de anulare a concursului prin care soția administratorului public, Remus Bădulescu, a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

La finalul anului trecut, Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care a fost ocupat postul de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina, concurs câștigat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al municipiului, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului nu era definitivă și a fost atacată cu recurs de Municipiul Câmpina prin primar. Recursul s-a judecat ieri, 18 octombrie 2018, la Curtea de Apel Ploiești, iar instanța a dispus menținerea, în cea mai mare parte, a sentinței Tribunalului, inclusiv anularea concursului de ocuparea a postului menționat. De această dată, decizia este definitivă.

Vă reamintim că o fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", Elena Mihăilescu, a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public Remus Bădulescu. 
Pentru postul respectiv, Primăria a organizat concurs în data de 10 ianuarie 2017, iar pentru acest concurs și-au depus dosarele Elena Mihăilescu, Georgiana Bădulescu și încă un candidat. Dosarul Elenei Mihăilescu a fost, însă, respins, motivul invocat de comisia de concurs fiind acela că postul este scos la concurs pentru a fi ocupat pe perioadă nedeterminată, iar un pensionar nu poate fi angajat, conform legii, decât pe perioadă determinată. A urmat proba scrisă, la care cele două candidate rămase în concurs au obținut note mari, dar ulterior, la proba orală, una dintre ele nu s-a mai prezentat, considerând că nu are nicio șansă să câștige acest concurs având în vedere cine este contracandidata. În aceste condiții, Georgiana Bădulescu a luat concursul și a ocupat postul respectiv. Elena Mihăilescu s-a adresat instanței, iar după mai multe termene și amânări, sentința a fost pronunțată pe 28 decembrie 2017. Instanța de fond a decis anularea procesului-verbal încheiat în urma respingerii dosarului Elenei Mihăilescu, anularea raportului final al concursului pentru ocuparea postului de bibliotecar gradul IA la Biblioteca Municipală Câmpina și anularea concursului, dar și obligarea Primăriei la reorganizarea acestui concurs.
Primăria a făcut recurs, iar acum Curtea de Apel a decis să respingă doar aceată ultimă parte a sentinței Tribunalului, cea legată de obligativitatea organizării unui nou concurs. Asta o va face Primăria, dacă vrea sau nu. În rest, Curtea de Apel a menținut sentința inițială: anularea procesului-verbal, anularea raportului final al concursului și anularea concursului.
În aceste condinții, Georgiana Bădulescu va trebui să părăsească postul de la Biblioteca Municipală (instituție care face parte din aparatul de specialitate al primarului). Primăria va trebui să dispună încetarea raportului de muncă în termen de cel mult 30 de zile, potrivit Codului Muncii. Apoi, tot Primăria, în speță primarul, va decide dacă va mai organiza sau nu concurs pentru postul respectiv și va fi interesant de urmărit acest lucru. Adică, dacă va organiza și cine îl va câștiga.

Citiți și: Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

3820 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carmen 20.10.2018 08:19 Nu a mai fost o speță similara și acum câțiva ani când a fost ocupat postul la Politia Locala? Dosarul d-nei Gabi Barbu a fost respins și dl de la Direcția Economica a rămas singurul candidat pt ca ' asa trebuia'?
  • Alistar Emanoil 20.10.2018 09:09 Este o practică a Primăriei Câmpina. Un subiect tabu. Pentru angajarea unor persoane „apropiate”, concursurile sunt pregătite în așa fel încât să fie doar un dosar. Al celui care trebuie să câștige. Se pot verifica următoarele angajări: Baltac Bianca - consilier personal primar, Hinț Antonela - soție șofer primar, Ene Daniela - nașa viceprimarului, Georgiana Bădulescu - soție citymanager, Sorin Modrogan și Mihaela Modrogan - „rudele” primarului, etc. P.S. Cum să nu fie tolerați Anton și Iarca dacă sțiu atât de multe!?
  • Jorj 20.10.2018 10:20 Propun sa colectionati dupa 90 pliantele candidatilor si cei din spatele lor.Majoritatea sunt la loc caldut si incep sa ascuta sabiile unii la altii.Doar fiica lui D.T sa se simta bine la primarie? Hai sa ne bagam in politica sa numaram banii...
  • Viorel 20.10.2018 14:21 Ce studii are doamna , poate cunoaște cineva. In alta ordine de idei dacă ești pensionar lasă și pe alții sa muncească.
  • George 20.10.2018 16:17 la prima vedere pare imoral. Toată lumea are dreptul sa muncească, soți , soții sau rude. Poate chiar sunt oameni capabili, ne repezim sa calificam negativ ! Iar dacă își câștiga salariul cinstit e foarte bine și normal. Decât o singura ruda angajata și incapabila mai bine așa. Cât despre pensionari, sa ne ierte Dumnezeu, vor și tinerii sa muncească.
  • Ionut 20.10.2018 20:30 Frate și justiția face jocul PSD, dă dreptate la pensionari ca sa voteze marele partid. Ai ieșit la pensie pleaca acasa sa muncim și noi nu sa ne chinuim prin Anglia

Actualitate

2110 vizualizari
18 nov. 2018 11:32

Steagul Câmpinei trebuie aprobat din nou din cauza unei omisiuni în procedura anterioară

În primele trei luni ale acestui an a fost o întreagă nebunie în Consiliul Local Câmpina pe tema drapelului municipiului. Într-un final, s-a aprobat modelul de steag, dar undeva s-a strecurat o greșeală, de fapt, o omisiune, și întreaga procedură a fost reluată. Consilierii vor discuta - și, probabil, vota - din nou modelul de drapel al Câmpinei în ședința din 21 noiembrie 2018.

3204 vizualizari
17 nov. 2018 11:12

Procesul primarului Câmpinei, Horia Tiseanu, a început cu o amânare, din lipsă de apărare a uneia dintre părți

2 comentarii

15 noiembrie 2018 a fost ziua primului termen în procesul primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Este vorba despre judecata pe fond, după ce s-a trecut de Camera Preliminară. Ei bine, procesul de la Secția Penală a Tribunalului Prahova a început cu o amânare din lipsă de apărare a uneia dintre părți, mai exact a Primăriei Câmpina. Următorul termen stabilit de instanță este 29 noiembrie 2018, deci destul de repede față de modul în care se procedează de obicei.

Alte stiri recente

4046 vizualizari
18 nov. 2018 12:56

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate și clasament

2 comentarii

Jumătate dintre meciurile penultimei etape din Liga A Prahova s-au disputat sâmbătă după-amiază. Celelalte meciuri au avut loc duminică. O rundă cu numai două succese ale gazdelor și în care s-au marcat 25 goluri, cele mai multe înscriindu-se în derby-ul codașelor de la Ceptura.

2102 vizualizari
18 nov. 2018 12:07

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Leonard Doroftei

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din țara noastră, fostul mare pugilist fiind prezent de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii. Și vine cu plăcere în orașul în care, în 1985, în cadrul unei gale desfășurate la Grădina de Vară de pe Bulevardul Culturii, a câștigat primul trofeu din cariera sa sportivă.