Câmpina, România 100. Imagine din centrul localității, la începutul anilor '80, zona Milia de astăzi

Social (Categoria articolului)

Unii dintre dvs, probabil vă amintiți imaginea de arhivă (foto Mircea Nicolescu). A fost făcută la începutul anilor '80, după reparațiile efectuate în urma cutremurului din 1977. Unde s-a putut, s-a reparat, unde nu, s-a demolat.

Primarul Câmpinei din perioada 1982-1989, Petre Câmpeanu, ne povestea cât de grele au fost săptămânile și lunile de după cutremur, iar apoi cât de complicat a fost să convingă superiorii din acele vremuri să accepte proiectul deosebit de modernizare a Câmpinei. Un proiect din care lipseau blocurile cu apartamente-cutie, dar în care apăreau construcții deosebite, cum sunt blocurile din centrul de azi al Câmpinei, atipice acelei perioade. A reușit să impună acel proiect, iar astăzi vedem ce s-a construit spre finalul anilor '80 și începutul anilor '90 pe bulevardul central al Câmpinei. 

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiți și Câmpina, România 100. Strada 1 Mai de ieri, până la pasajul de la Ceas de astăzi
Câmpina, România 100. Vila administratorului societății Astra Română, din urmă cu un secol, Casa Căsătoriilor de astăzi
Câmpina, România 100. Policlinica de ieri și de azi...

4116 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Madalin Focsa 05.08.2018 23:02 Atat ne ducea capul pe vremea aia: blocuri si iar blocuri. Facute nu la periferii, si nici macar in cartiere, unde le este locul intr-o societate normala la cap, ci chiar in centru, in locul cladirilor istorice care dau identitate orasului ! Asa era peste tot, Campina nu putea face exceptie. Nu vad niciun fel de prilej de mandrie pt cine a gandit proiectul si a facut demersuri sa-l impuna. Orice s-ar spune, cu demolarile din anii 70-80 s-a distrus orasul si s-a sabotat viitorul sau, din punct de vedere al calitatii vietii, din punct de vedere social, cultural, dar mai ales turistic. Cu centrul istoric pastrat si restaurat, orasul ar fi atras azi mult mai multa lume. Era suficient spatiu prin cartiere pentru blocuri inconjurate de parcuri tip "Milia" (peisaje care sunt asa "deosebite" incat le vezi cu duiumul in tot spatiul ex-comunist). Rezultatul este ca avem un tip de locuire de categorie inferioara-medie (adica apartamentul de bloc, oricat de spatios si modern ar fi el) in buricul targului, in zona zero a orasului, unde in mod normal ar trebui sa fie doar comert, administratie si servicii, iar ca locuire cel mult vile de lux (adica un tip de locuire de categorie superioara).
  • IRINIS 06.08.2018 18:10 Este cea mai frumoasa campanie a voastra!

Social

2101 vizualizari
18 nov. 2018 12:07

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Leonard Doroftei

Leonard Doroftei este unul dintre cei mai îndrăgiți sportivi din țara noastră, fostul mare pugilist fiind prezent de mai multe ori la Câmpina, cu diverse ocazii. Și vine cu plăcere în orașul în care, în 1985, în cadrul unei gale desfășurate la Grădina de Vară de pe Bulevardul Culturii, a câștigat primul trofeu din cariera sa sportivă.

3143 vizualizari
17 nov. 2018 12:15

"ShoeBox - Cadoul din cutia de pantofi", o campanie dedicată copiilor, la care putem contribui cu toții

"Cadoul din cutia de pantofi" este o campanie ShoeBox începută în 2007 într-o familie, continuată la nivel de oraș, apoi extinsă în toată țara. Un proiect generos, în care sunt implicați oameni care ajută alți oameni, un proiect prin care se dorește strângerea de cadouri pentru copiii sărmani, în pragul Crăciunului. Ne facem singuri un dar, aducând bucurie în inima unui copil. Veți vedea, nu e nimic complicat, sunt doar câțiva pași extrem de simpli pe care îi poate parcurge fiecare dintre noi. Anul acesta există o locație și la Câmpina, unde putem duce cutia de pantofi încărcată cu bucurie.

Alte stiri recente

4045 vizualizari
18 nov. 2018 12:56

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate și clasament

2 comentarii

Jumătate dintre meciurile penultimei etape din Liga A Prahova s-au disputat sâmbătă după-amiază. Celelalte meciuri au avut loc duminică. O rundă cu numai două succese ale gazdelor și în care s-au marcat 25 goluri, cele mai multe înscriindu-se în derby-ul codașelor de la Ceptura.

2110 vizualizari
18 nov. 2018 11:32

Steagul Câmpinei trebuie aprobat din nou din cauza unei omisiuni în procedura anterioară

În primele trei luni ale acestui an a fost o întreagă nebunie în Consiliul Local Câmpina pe tema drapelului municipiului. Într-un final, s-a aprobat modelul de steag, dar undeva s-a strecurat o greșeală, de fapt, o omisiune, și întreaga procedură a fost reluată. Consilierii vor discuta - și, probabil, vota - din nou modelul de drapel al Câmpinei în ședința din 21 noiembrie 2018.