Una dintre marile actrițe ale României, care a făcut parte din generația de aur a artiștilor interbelici, Elvira Godeanu, a avut o legătură de suflet cu Câmpina, oraș în care și-a petrecut multe zile, în casa familiei Crăciun, de pe Câmpinița.
Nu se ştie foarte exact când a venit prima dată Elvira Godeanu la Câmpina sau când a început prietenia ei cu fiicele lui Ion Crăciun. Cert este că, prin anii ’30, Elvira Godeanu era o obişnuită a casei Crăciun. Prietenia, mai ales cu Olimpia Crăciun, s-a păstrat şi după cel de-al doilea război mondial, inclusiv în anii grei ai comunismului. Olimpia Crăciun şi Elvira Godeanu se vizitau reciproc chiar şi când ajunseseră amândouă la vârste octogenare, ultimele vizite ale Elvirei Godeanu la Câmpina fiind la finalul anilor ’80.
Elvira Godeanu s-a născut la 13 mai 1904 la Bucureşti, dar provenea dintr-o familie din Gorj. A fost o artistă de excepție, o mare vedetă a teatrului și filmului românesc, dând viață unor roluri memorabile, cum ar fi rolul „Zoe” din „O scrisoare pierdută” a lui I.L. Caragiale, rol pe care l-a jucat începând cu anul 1942, pe scena Teatrului Naţional, în regia celebrului Sică Alexandrescu. A fost o femeie foarte frumoasă, acea frumusețe care conferă rang și blazon, o “aură” care a însoțit-o de la prima apariție scenică și până la final. Foarte apreciată şi pe scenele lumii, mai ales la Paris, a preferat întotdeauna să se întoarcă acasă, în România, încetând din viaţă la Bucureşti, pe 3 septembrie 1991, la venerabila vârstă de 87 ani.
"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.
Citiți și: 100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Toma T. Socolescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Dr. Constantin I. Istrati
Etapa națională a concursului "Sanitarii pricepuți" a avut loc în perioada 12-18 iulie 2025, la Cheile Grădiștei.
Legea sportului a fost modificată, noile schimbări intrând în vigoare de duminică, 20 iulie, iar prin aceste schimbări autorităților locale le revin sarcini noi prin care sportul să devină mai accesibil persoanelor cu dizabilități.
Programul Erasmus+ va beneficia de un buget record de 40,8 miliarde de euro în perioada 2028-2034, a anunțat Comisia Europeană. Aceasta înseamnă o creștere de peste 55% față de bugetul actual, de 26,2 miliarde de euro, alocat pentru intervalul 2021–2027.
30 de familii vor beneficia de unitățile locative din cele trei blocuri sociale care se realizează în Câmpina pentru persoanele aflate în zone cu risc de alunecări de teren.