Societatea Erin, deţinătoarea "turnului înclinat", hotărâtă să acţioneze în instanţă Consiliul Local Câmpina după începerea demersurilor privind exproprierea

Actualitate (Categoria articolului)

Povestea "turnului înclinat" din Câmpina este arhicunoscută. Din 1995 a început construcţia, iar în 2003 a fost abandonată. Recent, după ce s-a pierdut definitiv un prim proces în instanţă cu firma Erin, Consiliul Local Câmpina a decis începerea demersurilor pentru exproprierea clădirii respective.

Societatea Erin nu pare dispusă să accepte o astfel de variantă, transmiţând Consiliului Local notificare pentru îndeplinirea procedurii prealabile înaintea atacării în instanţa de contencios administrativ a hotărârii prin care se încep demersurile pentru expropriere.
Secretarul municipiului Câmpina, Elena Moldoveanu, a prezentat consilierilor situaţia, documentele transmise de societatea Erin şi variantele existente (video). Practic, consilierii locali aveau posibilitatea să decidă revocarea hotărârii respective sau menţinerea ei şi, implicit, asumarea unui nou proces cu societatea Erin. Important este că, pe perioada viitorului proces în instanţa de contencios administrativ, care oricum durează mult mai puţin decât un proces obişnuit, demersurile pentru exproprierea "turnului înclinat" continuă. Consilierii au fost în unanimitate de acord să-şi menţină hotărârea iniţială, asumându-şi un nou proces cu Erin. (video)
Acum, este foarte greu de explicat de ce o diferenţă atât de mare de atitudine din partea societăţii Erin. Pe de o parte, se constată o totală lipsă de interes în finalizarea lucrărilor, reamintim, abandonate din anul 2003, dar pe de altă parte, există o intensă preocupare din partea acestei societăţi pentru orice acţiune în instanţă privind clădirea, care a devenit una dintre petele de pe obrazul Câmpinei.

Citiți și Consiliul Local Câmpina a aprobat demararea procedurilor pentru exproprierea "turnului înclinat"

Avem o speranță. "Turnul înclinat" ar putea fi declarat de utilitate publică și preluat de administrația locală

5657 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ardiles Ion 30.10.2017 10:29 Nimic nou sub soarele Campinei,o supa imputita si reincalzita de alti consilieri,acelasi Primar si alte sume de bani drenate avocatilor.Chiar nu pricepe nimeni in Primarie unde este solutia de rezolvare,ce victorie politica in unanimitate, se ridica mana mecanic si mergand pe mana altora tot inainte cu nepasarea pana se implinesc 30 de ani?,oare ce suma de bani s-a cheltuit pana acum?ne vaitam ca nu sunt bani si de alte cerinte ale orasului,in spatiul public nu eexista RESPONSABILITATE ,doar cand verifica curte a de conturi se gasesc banii, dar e mult prea tarziu,masina de 30mii ,combustibil sera,termopane ,etc,etc,etc ,aici nu sunt bani publici ? O mizerie de administratie ,sigur 10 ani e putin de la aderare asa ca in 30-40 de ani se termina canalizarea,astfaltarea etc,etc,etc.ce este de facut?teoretic se stie practic atata timp cat in spatiul pubil si politic activeaza oameni ce nu au lucrat in LUMEA REALA nu sunt SANSE,oare ce zic cei ce au afaceri in spatiul PRIVAT de cum se scurg banii in bataie de joc,NIMIC, incaseaza si ei la randul lor banii oamenilor si fac PLAYBACK.De fapt e ca la Pacanele folosirea banului Public,cand apare in fereastra se apasa din nou si vine alta si uite asa se rotesc banii in CARPACEALA ORASULUI,doi incarca doi descarca,JALNIC !
  • Adi Popescu 31.10.2017 15:27 Societate Erin...niste ordinari si niste nerusinati! De ce e diferenta atat de mare de atitudine? Pentru ca domnul care e asociat majoritar are o problema si il doare-n cot de Campina (da, domnul e tot campinean)!!!!!!

Actualitate

177 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1035 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

344 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

538 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.