Serviciul de Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor se mută în complexul comercial Prahova Value Centre din Ploiești

Social (Categoria articolului)

Prefectura Prahova anunță că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor se va muta, din ianuarie 2023, în incinta Prahova Value Centre din Ploiești, Piaţa 1 Decembrie 1918, nr.1. În prezent, acest serviciu funcționează pe Strada Vasile Lupu, nr.60, în același spațiu cu Serviciul Rutier și Direcția Judeţeană de Evidență a Persoanelor Prahova.

“În urma unei analize a activității desfăşurate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova în perioada 2001-2022, reiese o creștere importantă a volumului de lucru, fiind astfel evidenţiate şi problemele cu care se confruntă în prezent acest serviciu. Amintim aici că activitatea este desfăşurată în spaţii de lucru improprii în mai multe locaţii (str.Vasile Lupu nr.60, respectiv Şos.Vestului nr.19), zona destinată primirii cetăţenilor este supraaglomerată în cea mai mare parte a timpului (spaţiul fiind comun cu Serviciul Rutier, dar și cu Direcţia Judeţeană de Evidență a Persoanelor Prahova), iar locurile de parcare sunt insuficiente atât pentru lucrători cât şi pentru cetăţeni. Este evident faptul că, pentru o mai bună organizare şi coordonare a serviciului, dar şi pentru îmbunătăţirea adresabilităţii şi a condiţiilor oferite solicitanţilor, este oportun ca toate spaţiile destinate activităţii specifice Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor să se regăsească în acelaşi loc.
Aşadar, din responsabilitate şi respect faţă de cetăţenii care se adresează serviciului şi faţă de angajaţii acestui serviciu, conducerea Instituţiei Prefectului Prahova a luat decizia identificării şi amenajării unor spaţii corespunzătoare prin relocarea sediului şi implicit a activităţilor specifice serviciului într-un spaţiu adecvat, care să poată oferi condiţii decente, promptitudine şi calitate. După analizarea mai multor propuneri, spaţiul oportun a fost identificat în cadrul complexului Prahova Value Centre, iar în urma semnării parteneriatului cu administratorii acestui centru comercial, în conformitate cu dispoziţiile prefectului Virgiliu Daniel Nanu, a fost obţinut acordul pentru transferul întregii activităţi. Noua locaţie va beneficia de ghişee noi, de o zonă de aşteptare generoasă, dar şi de o sală modernă pentru testarea teoretică ce permite examinarea concomitentă a unui număr mai mare de candidaţi.
Pentru ca acest proces să fie realizat rapid şi eficient, astfel încât să nu perturbe desfăşurarea activităţilor specifice, relocarea se va efectua etapizat.
În primă fază, începând cu data de 12 decembrie 2022, testarea teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se va efectua în incinta complexului Prahova Value Centre din Ploieşti (fosta uzină Upetrom), iar punctul de plecare (aprobat de către Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova) al candidaţilor programaţi în vederea susţinerii probei practice se va regăsi în parcarea complexului comercial (intrarea Mobexpert).
Într-o etapă ulterioară, până la jumătatea lunii ianuarie 2023, în aceeaşi locaţie vor fi transferate şi restul activităţilor ce privesc soluţionarea cererilor pentru preschimbarea permiselor de conducere, înmatricularea vehiculelor, radierea vehiculelor sau eliberarea autorizaţiilor provizorii de circulaţie", se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii.

Potrivit Prefecturii Prahova, mutarea efectivă se va realiza cu forțe proprii ale serviciului, iar costurile privind amenajarea spațiului sunt suportate integral de către proprietar, reprezentanții centrului comercial ocupându-se inclusiv de compartimentarea spațiului. Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova va plăti o chirie de 98,80 lei / lună (fără TVA), pentru întreg spațiul de 480 de mp, precm și costul utilităților. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani, cu posibilitate de prelungire.

(Sursă foto - Observatorulph.ro)

1939 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1251 vizualizari
05 feb. 2023 20:01

Numărul salariaților din Câmpina a scăzut în perioada 2016-2020

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) al municipiului Câmpina se află în consultare publică până pe 13 februarie 2023. Așa cum v-am promis, revenim asupra unora dintre datele pe care le-am considerat interesante din acest document, care urmează a fi supus dezbaterii și votului Consiliului Local, cel mai probabil chiar la finalul acestei luni.

2591 vizualizari
03 feb. 2023 08:24

Despre nonviolență în școli. Primarul Alin Moldoveanu s-a întâlnit cu copiii din ciclul primar de la ”Grigorescu”

De-a lungul acestei săptămâni, în majoritatea unităților de învățământ au avut loc acțiuni prin care să fie marcată Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală. Copiii de la ciclul primar din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” s-au întâlnit, în cadrul acestui șir de acțiuni, cu primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

Alte stiri recente

963 vizualizari
06 feb. 2023 21:17

Scurt și la... subiect, cu profesor Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări atât în legătură cu cariera profesională a invitaților noștri, dar și din viața lor particulară.

1540 vizualizari
06 feb. 2023 17:39

Un autoturism s-a răsturnat pe DN1, între Câmpina și Ploiești. Doi tineri au ajuns la spital

Pe DN1, în zona Paralela 45, pe sensul de mers Ploiești - Câmpina, a avut loc luni după-amiază un accvident rutier, în urma căruia un autoturism s-a răstunat în afara părții carosabile.