Dezinteres maxim din partea absolvenților la Bursa Locurilor de Muncă de la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În luna octombrie a fiecărui an, în mod tradițional, în organizarea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agenției locale, are loc Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, o acțiune menită să le faciliteze absolvenților o întâlnire directă cu angajatorii care au locuri de muncă disponibile pentru ei. Din păcate, la o ofertă destul de bogată, cererea a fost foarte redusă. Ca și anul trecut, am constatat un dezinteres din partea absolvenților, mulți dintre ei venind la Bursă doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj.

26 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind 352 locuri de muncă în diverse domenii și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost sub așteptări: 215 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 132 absolvenți, 36 dintre participanți fiind selectați pentru interviuri sau probe de lucru. O mare dezamăgire pentru angajatori, mai ales pentru cei a căror ofertă era chiar bună din toate punctele de vedere și nu înțelegeau de ce nu reușesc să atragă persoane interesate de joburile oferite. Am văzut absolvenți derutați, confuzi, care întrebau direct unde trebuie să meargă pentru a obține viza pe carnetul de șomaj și care s-au lăsat foarte greu convinși măcar să studieze oferta angajatorilor. Am văzut absolvenți care nici numele nu și-l scriau corect pe CV, absolvenți care întrebau doar de salariile oferite pentru diverse posturi și care apoi trăgeau concluzia că și o femeie de serviciu din Primărie câștigă mai mult... Foarte puțini au fost cei care au venit la Bursă cu gândul de a-și găsi un loc de muncă.
Prin urmare, î
n zadar se străduiește ALOFM Câmpina să convingă angajatorii să-și prezinte ofertele la aceste burse, pentru că majoritatea absolvenților nu sunt interesați de un loc de muncă și preferă indemnizația de șomaj. Este o situație care ar trebui să dea serios de gândit tuturor.

5810 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • apostol razvan 20.10.2018 17:42 Campina TV ati auzit de cerere si oferta? Ce sa inteleg din stire ca tinerii nu vor sa munceasca, nu? Pai daca tot traim in capitalism inseamna ca ne supunem legii economiei, nu? Astfel daca nu exista cerere la ceva inseamna ca acel "ceva" e prost. In cazul asta locurile de munca care sunt de rahat ( ca sa ma exprim cat de cat calumea). Nu gasesti in Campina decat munca de jos, adica industrie sau asemanator. Nu toata lumea e buna la munca de jos, mai exista si oameni bolnavi cum sunt cei anemicii, cardiacii etc. Orasul nu este dezvoltat economic deloc! Ce gasesti de lucru gasesti ca sclav pe plantatie ca altfel nu o pot numi! In care patronii si sefii te injosesc in ultimul hal. Job-uri calumea gasesti in vestul Europei cum ar fi ingrijitor de animale (caini sau pisici), administratori de retele sau de patrimoniu, asistenti manageri, ajutor de contabil, programatori etc. Astea sunt locuri de munca calumea nu ce aratati voi sau AJOFM care publica anunturi false!
  • Rodica 21.10.2018 10:02 Asa-zisii angajatori disperati ca nu gasesc,majoritatea aceleasi firme.Oare de ce nu gasesc....pentru ca standarde,te masoara,unii iti vorbesc si urat.Hai sa intrebam pe cei care tot au fost dati afara sa aflam care sunt pretentile asa zisilor patroni disperati.De ce nu muncesc ei pe un minim pe economie impreuna cu rudele lor sa aduca valoare adaugata 250 la suta.Candva oras de intelectuali cauti paznici si croitorese.Cum sa nu fie bine la stat,patronul face jmotru pe 2 lei,daca nu ii convine in secunda 2 iti arata usa.Si mai ai si rate la banci si copii...unde ajungi?

Social

2034 vizualizari
22 ian. 2019 11:40

Triajul copiilor, curățenia și aerisirea claselor și dezinfecția băncilor - recomandările DSP Prahova către școli, pentru prevenirea îmbolnăvirilor de gripă

Încă trei decese cauzate de virusul gripal de tip A, subtip H1, au fost înregistrate ieri în România. Este vorba despre trei femei, de 43 de ani, de 51 de ani și de 72 de ani, din Prahova, Gorj și București. În județul Prahova, acesta este al patrulea deces cauzat de gripă. La nivel național, 23 de persoane și-au pierdut până acum viața din cauza gripei, după cum a transmis Institutul Național de Sănătate Publică. Ministrul Sănătății a anunțat că România este în pragul unei epidemii de gripă, săptămâna trecută înregistrându-se 1.155 cazuri de gripă clinică, la nivel național, dintr-un total de peste 90.000 de cazuri de viroze respiratorii. Având în vedere această situație, Direcția de Sănătate Publică Prahova a transmis Inspectoratului Școlar Județean, iar acesta, la rândul său, a transmis tuturor unităților de învățământ, o adresă privind instituirea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor în școli.

1790 vizualizari
19 ian. 2019 09:50

18 persoane au murit din cauza gripei. Printre ultimele decese, un tânăr de 19 ani, din Prahova

18 persoane au decedat din cauza gripei de la începutul sezonului rece până în prezent. Ultimele șapte decese au fost confirmate vineri, 18 ianuarie și, potrivit Institutului Național de Sănătate Publică, este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Prahova, un bărbat de 40 de ani, din Ialomița, două femei de 69 de ani, respectiv 81 de ani, din Arad, un bărbat de 69 de ani din județul Timiș, un bărbat de 65 de ani, din Iași și un bărbat de 71 de ani, din București. Toate aceste persoane sufereau de diverse afecțiuni și nu erau vaccinate antigripal. 

Alte stiri recente

1201 vizualizari
22 ian. 2019 20:12

Vaccinul antigripal, cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii

Institutul Național de Sănătate Publică a confirmat marți, 22 ianuarie, că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 28, iar în țară sunt confirmate alte peste 1.100 de cazuri de îmbolnăviri. Niciuna dintre persoanele decedate nu se vaccinase antigripal. Ministerul Sănătății, dar și medicii specialiști din spitale recomandă populației vaccinarea antigripală ca fiind cea mai sigură metodă de prevenire a bolii. Încă mai aveți timp să vă vaccinați. Corpul devine imun la trei săptămâni de la vaccin, adică exact atunci când este prognozat vârful sezonului de gripă: februarie - martie 2019.

2683 vizualizari
21 ian. 2019 18:55

Campanie gratuită de prevenție a diabetului și osteoporozei la Farmaline Câmpina, pe 22 și 28 ianuarie 2019

Rețeaua de farmacii Professional Farmaline derulează o campanie de prevenție a diabetului și a osteoporozei în Câmpina, în zilele de 22 și 28 ianuarie 2019. "Prevenția este cel mai bun tratament. Fii informat!” - este sloganul campaniei prin care rețeaua Professional Farmaline oferă lunar servicii gratuite de măsurare a glicemiei, a tensiunii arteriale, a pulsului și a greutății corporale, având deja o tradiție în domeniu. Această campanie este o reacție aparută în urma statisticilor îngrijorătoare înregistrate în ultimii ani în România, în cazul ambelor afecțiuni.