Candidatul AUR la Primăria Câmpina, Mihai Cucu, este adeptul principiului ”Da, se poate!”

Politică (Categoria articolului)

Vine în fața electoratului cu aplombul tinereții, cu atenția la detalii a juristului, aceasta fiind pregătirea sa profesională, dar și cu dragostea pentru orașul său natal, Câmpina, unde lucrurile sunt departe de a merge bine. Se numește Mihai Cucu și candidează la funcția de primar al municipiului Câmpina din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). A acceptat următorul dialog pentru a se prezenta, dar și pentru a-și face cunoscut programul și principalele direcții pe care ar dori să dezvolte Câmpina.

Pentru început, v-aș ruga să vă prezentați oamenilor care vă cunosc mai puțin.
Sunt de 41 de ani câmpinean, aici m-am născut, am crescut și aici trăiesc. Sunt absolvent al Facultății de Drept și al unui masterat în domeniu, la care se adaugă alte cursuri și specializări. Lipsa locurilor de muncă din orașul natal m-a transformat în navetist de Ploiești, încă de la prima angajare în domeniul meu profesional. Sunt un jurist cu o experiență de peste 15 ani, în companii din domenii variate, cum ar fi petrolier, prestări de servicii, producție, consultanță și am activat inclusiv în cadrul unui sindicat, Sindicatul Școala Prahovei, care număra la acel moment peste zece mii de membri. În prezent sunt consilier juridic în cadrul unei companii de consultanță în afaceri din Ploiești (cea mai mare din Prahova), unde în fiecare zi caut și găsesc soluții la problemele clienților.
Ce considerați că vă caracterizează și de ce ați decis să candidați la funcția de primar al municipiului Câmpina?
În fiecare zi ajungem să ne lovim de ”NU SE POATE” în interacțiunea cu autoritățile locale și centrale. Nu trebuie să abandonăm proiectele și visurile noastre în fața lui ”NU SE POATE”! Noi, cei de la AUR, știm că putem câștiga lupta împotriva acestui veșnic ”NU SE POATE” fluturat de autorități în tot felul de situații! Am arătat că ”NU SE POATE” este frate cu comoditatea, nepăsarea sau chiar sprijinirea unor interese personale în detrimentul binelui comun.”NU SE POATE” este egal cu ”nu am chef azi”, ”așteptăm o aprobare”, ”nu prevede lege”, ”altcineva trebuie să rezolve această problemă”! Vă sună cunoscut? Și nouă! Așa că aș putea spune că mă caracterizează dorința de a spune ”Da, se poate!”. În privința deciziei de a candida, cred că schimbările trebuie să plece de la fiecare dintre noi și tocmai pentru că am convingerea că ”Da, se poate!” am decis să încerc această șansă care mi s-a oferit de către Alianța pentru Unirea Românilor.
Spuneați de șansa pe care v-o oferă AUR. De ce candidați din partea acestei alianțe?
În mai 2012 am participat la acțiunile care au marcat împlinirea a 200 de ani de la raptul din 1812 prin care Basarabia a fost anexată Imperiului Rus. Atunci am avut șansa imensă de a-l cunoaște pe George Simion, militant unionist, cel care, alături de scriitorul, publicistul și editorul Claudiu Târziu, a fondat la 1 Decembrie 2019 Alianța pentru Unirea Românilor, din partea căreia candidez la funcția de primar al municipiului Câmpina. Mi-au plăcut și m-au atras valorile acestei noi formațiuni politice – familia, credința, națiunea, libertatea. În plus, eu nu mă consider un politician, ci un militant.
Ce-i lipsește Câmpinei în momentul de față?
Îi lipsesc copiii, nepoții, vecinii, foștii colegi din școala generală și liceu, prietenii, cunoștințele, într-un cuvânt oamenii! Cei care au fost nevoiți să părasească orașul din cauza prăbușirii economice din ultimii 30 de ani, prăbușire adusă de perechea PNL – PSD, care a pus în aplicare cu succes zicala ”pleac-ai noștri, vin ai noștri”!
Ce propuneri are candidatul AUR pentru Câmpina?
Îmi doresc să dăm un suflu nou orașului și să reclădim sufletul urbei de odinioară fiind preocupați pe de o parte de dezvoltarea infrastructurii, de realizarea de proiecte culturale, și nu în cele din urmă, de relansarea economică. Sunt mai multe proiecte concrete, dar mă voi opri doar asupra câtorva: reabilitarea şi punerea în funcţiune a Cinematografului Central intrat în domeniul public al UAT Câmpina prin Hotărârea nr.39/26.03.2009 a Consiliului Local al Municipiului Câmpina. Practic, de doi ani de zile, de când chiriașul a pierdut procesul cu RADEF și a fost obligat să-l părăsească, imobilul zace părăsit de administrația locală și riscă să se prăbușească. Apoi, având în vedere eşecul administraţiei locale actuale de a convinge locatarii celor trei blocuri de pe strada Mihai Eminescu, blocuri cu ”bulină roşie”, de a accepta reabilitarea acestora, se vor oferi locatarilor mai multe opțiuni pentru a fi cedate aceste imobile care reprezintă un real pericol public! Aceştia vor putea să opteze pentru un schimb de locuințe fiindu-le pus la dispoziţie un apartament nou cu minim 15% mai mult spaţiu sau despăgubirea la justa valoare. Blocurile vor fi demolate de administraţia locală pentru a evita o tragedie de proprţii în cazul unui cutremur de peste 6,5 grade pe scara Richter. Terenul astfel eliberat va fi folosit pentru construcţia unei parcări supraetajate cu trei nivele, iar strada Mihai Eminescu va redeveni circulabilă în ambele sensuri, nu doar cu sens unic precum în prezent. Totodată, în zona centrală, pe Bulevardul Carol I, pe sensul sud-nord nu va mai fi permisă oprirea/staţionarea, deoarece parcarea supraetajată va putea prelua acest necesar de locuri de parcare de la ”ABC” până la ”Casa Cărţii”.
De asemenea, îmi mai propun următoarele:
- Construirea Centurii de Est a localităţii pentru a se evita traficul prin interiorul localităţii pentru cei care au ca destinaţie comunele, Telega, Brebu, Sotrile, Valea Doftanei etc..
- Achiziționarea de autobuze şcolare pentru copiii din cartierele cu case (Câmpiniţa, Muscel, Voila, Broaşte, Păcuri, Slobozia etc).
- Achiziţia şi montarea de sisteme de supraveghere video, respectiv iluminat public în dreptul şcolilor, grădiniţelor, parcurilor de joacă şi agrement pentru copii.
- Realizarea unui pod între comuna Băneşti şi Câmpina în continuarea Bulevardului Nicolae Bălcescu.
- Redeschiderea unor căi de acces precum aleea din zona Hotelului Muntenia, care face legătura  cu strada Griviţei, respectiv din zona Liceului Forestier către strada Castanilor.
- Reabilitarea şi crearea de noi instituţii de învăţământ, de exemplu, în clădirea fostului cămin al Liceului Petrol, de vis-a-vis de stadionul Steaua Română.
- Solicitarea către MAI, mai întâi pe cale necontencioasă, a retrocedării Parcului Dr. Constantin I. Istrati, care a fost donat oraşului de către Istrati, iar apoi a fost naţionalizat de comunişti. Se va accepta şi un schimb dacă vor fi cedate administraţiei locale terenurile şi construcţiile aferente unităţii de jandarmi de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.
- Solicitarea retrocedării de către OMV Petrom a clădirii şi terenului aferent de pe strada Plevnei (utilizată ca Arhivă Petrom în prezent) fostă şcoală de meserii, în perioda interbelică, situată pe un teren care a fost donat oraşului cu scopul exclusiv de a exista o şcoală.
- Infrastructura urbană: pasaj pietonal subteran în zona ”la ceas” – BCR; șosele reabilitate, inclusiv cele de la periferia orașului; parcuri, inclusiv în incinta curţii fostului cămin al Liceului Petrol; parcări etajate unde se va achita taxă anuală de parcare pentru rezidenţi şi taxă cu ora pentru nerezidenţi.
- Oferirea de terenuri gratuite pentru construcţia de locuinţe în cartiere unde sistematizarea este deja efectuată, fiind puse la dispoziţia beneficiarilor (opţional) planuri complete pentru noile construcţii (cu titlu gratuit). Astfel, costurile şi timpul pentru emiterea autorizaţilor de construire se va reduce semnificativ, iar efortul adminstrativ va fi unul minim.
- Un proiect de ”renaștere economică” credem că se poate concentra în domeniul mediului în condițiile în care la noi în oraș se pot regăsi nu doar problemele de mediu, ci și soluțiile, astfel că dorim înființarea unui institut de cercetare care să găsească soluții, dar și să le aplice la Câmpina, Ploiești și în toate localitățile unde există exploatări industriale închise. Altfel spus, Câmpina are pe nota de plată o factură de peste 100 de milioane de euro pentru ecologizarea batalelor, ori, banii aceștia trebuie să fie în procent de peste 90% un offset local, așa cum se procedează în cazul achizițiilor militare. Sunt numai câteva dintre cele mai importante proiecte ale noastre și cred că despre fiecare în parte se poate spune ”Da, se poate!”

(Publicitate electorală, articol publicat la comanda Alianței pentru Unirea Românilor, cod AEP 21200352)

5022 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vasilica 10.09.2020 09:03 Nu stiu daca dl. Cucu are sanse sa castige, dar este clar ca are un alt tip de discurs politic, pentru un reprezentant al unui partid mic, fara resursele materiale si umane pe care le are un partid traditional, si-a facut bine temele. Cred ca un astfel de om este de AUR la casa omului / primarie, chiar in postura de city manager / consilier al primarului. Poate nu toate ideile sunt fezabile imediat, insa o discutie serioasa si profesionista pe fiecare in parte, trebuie organizata. Campina are multe probleme, cele de mediu sunt cele mai problematice, mai ales prin prisma resurselor materiale si a tehnologiilor speciale pe care le implica rezolvarea lor. Dar sa nu uitam ca la momentul acesta UE aloca fonduri impresionante pentru rezolvarea lor. Trebuie doar sa vrei ... putinta vine dupa. Exemplul comunelor, nu al municipiilor, care au atras fonduri europene de zeci de milioane de euro este elocvent. Nu te poti gandi la o dezvolate durabila, ce sa mai vorbim de statutul de oras turistic, cand ai zone intinse acoperite de gropi de slamuri toxice ... este o gluma ... de campanie. In rest ... multa bafta!
  • Dorin Popescu 10.09.2020 13:42 Tinere! Aveam mai multe pretentii! Doar o foarte mica parte din proiecte sunt viabile. Unul fiind podul dinspre Banesti catre Campina al carui scop ar fi doar inlasnirea traficului infractional dintre localitati, trafic ce inca exista tinand cont de cate carute cu tigani tranziteaza zona spre Slobozia, si asta cu acordul Politiei Comunitare indolente. Al doilea proiect ar fi cel al parcarii din centrul orasului. Disconfortul ce poate fi creat locatarilor din zona a fost luat in calcul. Da! O parcare se poate face in zona Autogarii fara a crea inconveniente. Oricum, nu vad nimic despre locuri de munca, piste ciclabile, strazi cu sens unic, curatarea trotuarelor de masini, etc.....

Politică

2303 vizualizari
02 aug. 2022 13:48

Ce cred liderii politici locali despre demisia lui Marian Nistor de la conducerea Pieței Centrale Câmpina?

După demisia surprinzătoare (sau poate că nu) a directorului Serviciului Piața Centrală Câmpina, Marian Nistor, înregistrată pe 1 august 2022, reacțiile au fost din cele mai diverse. În aceste context am considerat că ar fi interesant de văzut care este părerea liderilor politici locali despre demisia șefului Pieței, care este și președinte al PNL Câmpina.

2962 vizualizari
28 iul. 2022 21:18

Comunicat de presă al PMP Câmpina privind avizul Comisiei Tehnice asupra PUZ-ului privitor la pasajul subteran

6 comentarii

Joi, 28 iulie, la sediul Primăriei Câmpina a avut loc o ședință a Comisiei Tehnice, unde s-a avizat proiectul privind PUZ-ul pentru pasajul subteran din centrul localității. Unele partide au avut diverse reacții, dar singura formațiune care a transmis un comunicat de presă a fost Partidul Mișcarea Populară (PMP). Iată comunicatul semnat de președintele Adrian Pițigoi și consilierii locali Aron Sabo, Bogdan Ene, Marius Anghelescu:

Alte stiri recente

20 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

694 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare.