Ploaie torențială, descărcări electrice, vânt și grindină în mai multe localități din Prahova, printre care și municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Potrivit unor câmpineni care locuiesc în Cartierul Muscel, au fost lansate rachete antigrindină din sistemul amplasat pe dealul Muscel, în apropierea Observatorului.

Timp de jumătate de oră, 50 de localități din județul Prahova au fost afectate de o ploaie torențială însoțită în unele zone și de căderi de grindină. În intervalul 16.30-17.00, s-au semnalat frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici. Pe alocuri, s-au înregistrat averse care au cumulat 15-20 l/mp.

Localitățile vizate de aceste fenomene meteo au fost: Câmpina, Băicoi, Breaza, Comarnic, Cornu, Bănești, Poiana Câmpina, Brebu, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Secăria, Șotrile, Provița de Jos, Provița de Sus, Aluniș, Bertea, Gornet, Predeal Sărari, Boldești-Scăeni, Filipeștii de Pădure, Vălenii de Munte, Bucov, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Florești, Blejoi, Vărbilău, Gura Vitioarei, Drajna, Teișani, Izvoarele, Păulești, Lipănești, Măgurele, Măneciu, Vâlcănești, Slănic, Vărbilău, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Ștefești, Adunați, Bălțești, Gornet, Cosminele, Plopu și Talea. Până în acest moment nu se confirmă utilizarea sistemului de rachete antigrindină. La Câmpina există un astfel de sistem de lansare a rachetelor antigrindină, amplasat în apropierea Observatorului de pe Muscel și care aparține Autorității Naționale pentru Administrarea Sistemului Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

6528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

91 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1029 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

339 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

480 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.