Ploaie torențială, descărcări electrice, vânt și grindină în mai multe localități din Prahova, printre care și municipiul Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Potrivit unor câmpineni care locuiesc în Cartierul Muscel, au fost lansate rachete antigrindină din sistemul amplasat pe dealul Muscel, în apropierea Observatorului.

Timp de jumătate de oră, 50 de localități din județul Prahova au fost afectate de o ploaie torențială însoțită în unele zone și de căderi de grindină. În intervalul 16.30-17.00, s-au semnalat frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină de dimensiuni mici. Pe alocuri, s-au înregistrat averse care au cumulat 15-20 l/mp.

Localitățile vizate de aceste fenomene meteo au fost: Câmpina, Băicoi, Breaza, Comarnic, Cornu, Bănești, Poiana Câmpina, Brebu, Valea Doftanei, Telega, Măgureni, Scorțeni, Secăria, Șotrile, Provița de Jos, Provița de Sus, Aluniș, Bertea, Gornet, Predeal Sărari, Boldești-Scăeni, Filipeștii de Pădure, Vălenii de Munte, Bucov, Plopeni, Ariceștii Rahtivani, Filipeștii de Târg, Florești, Blejoi, Vărbilău, Gura Vitioarei, Drajna, Teișani, Izvoarele, Păulești, Lipănești, Măgurele, Măneciu, Vâlcănești, Slănic, Vărbilău, Cocorăștii Mislii, Dumbrăvești, Ștefești, Adunați, Bălțești, Gornet, Cosminele, Plopu și Talea. Până în acest moment nu se confirmă utilizarea sistemului de rachete antigrindină. La Câmpina există un astfel de sistem de lansare a rachetelor antigrindină, amplasat în apropierea Observatorului de pe Muscel și care aparține Autorității Naționale pentru Administrarea Sistemului Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.

6603 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1009 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

1244 vizualizari
29 sept. 2023 20:16

Economistul Marius Niculescu, nota 10 la concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina

Miercuri, 27 septembrie 2023, a avut loc concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

84 vizualizari
30 sept. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele jocuri din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Runda se va încheia duminică. Iată rezultatele întregistrate până acum și clasamentul la zi:

248 vizualizari
30 sept. 2023 11:44

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.