Percheziţii la persoane bănuite de infracţiuni economice, valoarea prejudiciului fiind de aproape 38 milioane lei!

Actualitate (Categoria articolului)

La această oră, poliţiştii din Prahova, împreună cu procurori, efectuează 34 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale și domiciliile unor persoane bănuite de implicarea în infracţiuni economice. De asemenea, urmează a fi puse în aplicare 27 de mandate de aducere, valoarea prejudiciului fiind de 37.950.712 lei.

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IJP Prahova, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, efectuează de la prima oră a dimineţii percheziţii la 34 de domicilii sau sedii de firmă, unde există bănuieli de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţii similare au loc şi în Bucureşti, precum și în judeţele Iaşi, Suceava şi Ilfov.
Din cercetări a reieşit, că în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Concret, persoanele în cauză, prin intermediul a 20 de societăţi comerciale, ar fi efectuat retrageri de numerar prin acte comerciale care nu au avut loc în realitate. În baza facturilor emise în acest mod, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei. În acelaşi timp, au fost deja dispuse măsuri asiguratorii până la concurenţa prejudiciului creat, în vederea recuperării integrale a acestuia.
Vom reveni.

5959 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1451 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2813 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

393 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3851 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.