Omul de afaceri Mihai Anastasescu a decis să-și implice toate firmele în sprijinirea comunității locale, în special a școlilor, spitalelor și persoanelor defavorizate

Actualitate (Categoria articolului)

Conform comunicatului de presă remis în urmă cu puțin timp la redacție, având în vedere că în acestă perioadă grea, provocată de pandemie, majoritatea cetățenilor, instituțiilor și firmelor au dificultăți materiale, omul de afaceri MIHAI ANASTASESCU, în calitate de acționar majoritar al societăților Neptun SA, Soceram SA, Forja Neptun SRL, Medimfarm SA și în calitate de cetățean care, împreună cu familia, trăiește și muncește în municipiul Câmpina, a hotărât implicarea societăților menționate în ajutorarea comunității din care acestea fac parte și în care își desfășoară activitățile.

Vă redăm integral comunicatul de presă.
1. Începând cu data de 21 septembrie 2020 până la 31 decembrie 2020, farmaciile Medimfarm de pe raza municipiului Câmpina vor acorda un discount de 20% la toate produsele non-rx comercializate (produse ce nu necesită prescripție), pentru toate persoanele care prezintă talon de pensie și au domiciliul în Câmpina și în comunele limitrofe (Cornu, Bănești, Telega, Poiana Câmpina, Provița de Jos, Provița de Sus, Șotrile, Brebu, Valea Doftanei);
2. Începand cu data de 1 noiembrie 2020, pentru o perioadă de 6 luni, toți elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal (începand cu clasa I și până la clasa a XII-a), care învață în municipiul Câmpina, indiferent de domiciliu, vor primi „burse de meditații” (pentru o oră/săptamânal), în valoare totală de aproximativ 650.000 euro. Plata meditațiilor se va realiza de către sponsor direct în contul profesorilor și învățătorilor (aceștia trebuie să se inregistreze la ANAF și să pună la dispoziția sponsorului contul de virament). Apelăm pe această cale la comitetele/asociațiile de părinți, la directorii instituțiilor de învățământ și Primăria Municipiului Câmpina să se implice în organizarea acestei activități. Începând de luni, 21.09.2020, vor fi contactați de către reprezentanții sponsorului.
3. Ajutorarea persoanelor defavorizate prin intermediul bisericilor și cultelor din municipiul Câmpina în limita sumei maxime de 50.000 lei / biserică sau cult.
Rugam reprezentanții bisericilor și cultelor ca împreună cu reprezentantul sponsorului să stabilească și să viziteze persoanele defavorizate la domiciliu, să evalueze împreună situația, după care se vor stabili persoanele beneficiare în contul cărora se vor vira sumele stabilite. Ulterior vom face publică lista exactă a persoanelor beneficiare (cu consimțământul scris al acestora, pentru respectarea condițiilor GDPR). De asemenea, INVIT pe această cale reprezentanți ai societății civile și mass media locală să se alăture echipei care va stabili modul de alocare a sumelor. Acțiunea de analiză se va realiza în perioada 1 octombrie – 1 noiembrie 2020, iar ulterior, în perioada 1 noiembrie 2020 – 6 ianuarie 2021 se vor vira sumele stabilite.
4. Sponsorizarea Primăriei Câmpina cu suma de 100.000 euro, sumă care va fi folosită pentru dotarea școlilor și grădinițelor din municipiul Câmpina cu mobilier, aparatura și materialele necesare desfășurării cursurilor și activităților în cele mai bune condiții și asigurării siguranței sanitare a elevilor și cadrelor didactice.
5. Sponsorizarea Spitalului Municipal Câmpina cu bunuri/echipamente în suma de 100.000 euro și a Spitalul de Psihiatrie Voila cu bunuri/echipamente în sumă de 20.000 euro.

Consider că este momentul ca fiecare dintre noi, după posibilități, să ajutăm comunitatea local[! 
Având în vedere că în limita sumelor comunicate mai sus, sponsorii vor achiziționa direct echipamentele, mobilierul și materialele pe care instituțiile sponzorizate le vor comunica, premergator semnării contractelor de sponsorizare se vor semna cu fiecare instituție Memorandumuri de înțelegere. Dorim ca semnarea memorandumurilor premergătoare actelor de sponsorizare să se realizeze în ziua de luni, 21.09.2020, ora 12.00, la Primăria Municipiului Câmpina, urmând ca în următoarele două săptămâni să se semneze contractele de sponsorizare. INVITĂM la semnarea memorandumurilor reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpina, pe domnul director al Spitalul Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu și pe doamna director a Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu. Sponsorii vor fi reprezentați de către doamnele Grațiela Pîrvu și Florentina Cimuka. Pentru respectarea principiului transparenței totale, o echipă mixtă formată din reprezentanți ai sponsorilor, reprezentanți  ai societății civile și mass media locală (dacă vor accepta) va monitoriza cheltuirea sumelor sponsorizate conform destinației.
Menționez că nicio firmă al cărei acționar sunt nu a avut și nu are contracte cu statul / primării / ministere / agenții, toate societățile menționate mai sus desfașoară activități doar cu și pentru entități private.

13144 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • victor-sorin 23.02.2021 01:29 Sunt plecat din campina de 20 de ani,meritati mult respect si sper ca exemplul domnului anastasescu sa fie luat si de alti oameni de afaceri,campina merita ,este locul care ne ramane mereu in suflet ,chiar daca suntem plecati peste hotare.

Actualitate

4254 vizualizari
25 feb. 2021 12:30

"Nu voi accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în Zona A de impozitare, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!"

Noua hartă de impozitare a municipiului Câmpina, care va intra în curând în dezbatere publică, a fost subiectului emisiunii de la CâmpinaTV.ro, moderată de Cristina Neculai și al cărei invitat a fost primarul Alin Moldoveanu. Un subiect extrem de important, având în vedere faptul că prin noua hartă de impozitare s-a dorit îndreptarea unor inadvertențe semnalate de unii cetățeni de-a lungul timpului. Numai că, din păcate, ceea ce a ieșit, probabil că ar stârni o nemulțumire în masă.

2670 vizualizari
25 feb. 2021 10:34

Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță

CâmpinaTV.ro a prezentat pe larg proiectul privind reamplasarea și amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de carting în apropierea fostului sat de vacanță de pe Drumul Taberei, proiect inițiat de consilierii locali Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL). Au apărut imediat reacții din partea unor locuitori din zonă, iar ca răspuns la nemulțumirile acestora, inițiatorii au decis organizarea unei demonstrații cu un aeromodel, chiar pe locul viitoarei piste, demonstrație la care au fost invitați și locuitorii din zonă.

Alte stiri recente

1950 vizualizari
24 feb. 2021 11:32

Începe vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice. În Prahova sunt doar două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din învățământ

În perioada 24 februarie - 10 martie 2021, personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serurile AstraZeneca (pentru persoanele de până în 55 de ani) și Pfizer (recomandat și persoanelor cu vârste de peste 56 de ani), anunță un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV). 

2932 vizualizari
23 feb. 2021 14:57

Punctul de vedere al societății HidroPrahova cu privire la incidentul produs la Stația de epurare Sinaia

După cum vă informam în cursul dimineții, un perete exterior al Stației de epurare a apelor uzate din Sinaia s-a prăbușit, la acest obiectiv fiind în curs de execuție lucrări de reabilitare și extindere, cu fonduri europene, prin intermediul proiectului derulat de HidroPrahova. În urma prăbușirii peretelui, apele uzate neepurate au ajuns în râul Prahova, iar Administrația Națională Apele Române a anunțat că și în acest caz se va aplica principiul "poluatorul plătește". Cuantumul amenzii urmează să fie stabilit după ce vor fi cunoscute rezultatele analizelor de apă, Apele Române și precizând faptul că poluatorul a anunțat cu întârziere incidentul. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al operatorului de apă-canal HidroPrahova referitor la situația creată la Sinaia.