Un an de la alegerile locale. PSD Câmpina își asumă unele greșeli, are și laude și critici la adresa primarului și susține că va apăra mereu interesul comunității

Politică (Categoria articolului)

Pe 27 septembrie 2021 se împlinește un an de la alegerile locale care au adus schimbări semnificative în administrația locală. CâmpinaTV.ro va realiza o serie de emisiuni cu reprezentanți ai partidelor care fac parte din Consiliul Local. Și deschidem seria acestor emisiuni cu Partidul Social Democrat, invitați fiind președintele PSD Câmpina - Dan Mușat și consilierul local Andrei Duran.

A fost un dialog interesant, dinamic, în care cei doi lideri ai PSD au vorbit despre alianța cu ProRomânia, dar au infirmat orice înțelegere cu ”coaliția de dreapta” care are majoritatea în Consiliul Local Câmpina. Dacă președintele Dan Mușat s-a axat mai mult pe latura politică a anului trecut de la alegerile locale, consilierul Andrei Duran a vorbit mai mult despre activitatea din Consiliul Local, a făcut o comparație între mandatul precedent și cel actual, dar a prezentat și câteva dintre proiectele pe care PSD le va propune când se vor deschide noi axe de finanțare europeană, având în vedere că bugetul local este într-o acută suferință.
Cei doi lideri locali ai PSD au mai vorbit despre greșelile pe care le-au făcut în acest an și pe care și le asumă - de la inițierea, alături de alți consilieri locali, a proiectului privind înființarea unui comitet director la Piața Centrală (hotărâre declarată nelegală de către Prefectură și revocată ulterior) și până la faptul că nu au explicat, în unele situații, votul lor asupra unui proiect, l-au felicitat pe primarul Alin Moldoveanu pentru deblocarea fondurilor europene, dar l-au și criticat pentru inițierea unor proiecte cum ar fi cel privind înființarea Centrului Cultural sau desființarea Pieței Centrale ca serviciu public (proiecte respinse la vot, de altfel).
Întrebați dacă în acest prim an al noului mandat au fost în opoziție sau la putere, Dan Mușat a afirmat categoric - ”în opoziție”, în vreme ce Andrei Duran, cu un discurs mai nuanțat, de posibil viitor candidat la funcția de primar, a subliniat că ”indiferent din partea cui vine un proiect, dacă este bun pentru comunitate noi îl votăm, dacă nu, nu”.

6833 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel Dragomir 18.09.2021 08:34 Încă nu s-au hotărât dacă sunt în opoziție sau formează majoritatea în consiliul local. De făcut nu au făcut nimic: nici opoziție nici construcție. O tot dau înainte cu interesul public. Nimic concret. Nici PSD-UL nu mai este ce era odată. Slăbuț
  • Ionut 18.09.2021 17:45 Cornel Dragomir_In Consiliul Local nu poti fi in permanenenta in opozitie sau sa votezi cu majoritatea. Este in functie de proiectele propuse. Mi se pare corect sa se tina cont de interesele cetatenilor orasului. Daca urmaresti cu atentie sedintele Consiliului vei vedea ca cei de la PSD par ca sunt cel mai bine pregatiti. Se vede faptul ca au experienta; Andrei Duran si Livia Lupu sunt singurii consilieri care au facut parte din Consiliul anterior.

Politică

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

6344 vizualizari
16 oct. 2021 12:55

Un an de la alegerile locale. PMP, atac fără precedent la liderul Coaliției de dreapta din Consiliul Local Câmpina

2 comentarii

Adrian Pițigoi - președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP) Câmpina și secretar general adjunct la nivel național și Bogdan Ene - consilier local din partea aceleiași formațiuni politice au fost invitații noștri la o nouă emisiune care a avut ca principală temă împlinirea unui an de la alegerile locale. 

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.