"Eterna și fascinanta" poveste a lucrărilor din Parcul de la Soldat, care nu se mai termină...
Actualitate (Categoria articolului)
Nu putem să nu revenim puțin asupra lucrărilor de modernizare a Parcului de la Soldat (acum parte din Parcul Regele Mihai I, după cum a stabilit administrația locală). Știm cu toții că termenul de finalizare a tot fost prelungit, apoi au început să se perceapă și penalități, am scris despre aceste lucruri, dar trebuie să revenim asupra subiectului pentru a sublinia modul în care s-a lucrat în ultima săptămână din noiembrie și chiar în primele zile din decembrie.
Deci, să ne reamintim... Lucrările de modernizare a Parcului de la Soldat au început pe 24 aprilie 2018 și ar fi trebuit finalizate în august, după patru luni, termenul cu care firma Construct Edil SRL din comuna Câmpineanca, județul Vrancea, a câștigat licitația pentru suma de aproximativ 1,4 milioane lei. A trecut termenul din 24 august, apoi a trecut și cel din 13 septembrie (prelungire solicitată pentru condițiile meteorologice nefavorabile), apoi cel din 25 octombrie (acceptat după modificarea proiectului și suplimentarea valorii de execuție cu aproximativ 200.000 lei), apoi și cel din 20 noiembrie (asumat de constructor). După aplicarea de penalități pentru întârziere, ritmul de lucru s-a îmbunătățit simțitor - de la doi-trei muncitori în șlapi și plictisiți, astă-vară, s-a ajuns la final de noiembrie la echipe de 10-15 muncitori, care roiau pe șantier, la presiunea administrației locale, care a dorit finalizarea lucrărilor până la 1 Decembrie, pentru a se putea organiza aici manifestările dedicate Zilei Naționale a României.
Cu tot furnicarul de pe șantier, nu s-a reușit finalizarea lucrărilor, astfel că Primăria a fost obligată să suplimenteze cu 10.000 lei suma pentru manifestările de Ziua Națională. Banii au fost folosiți pentru închirierea și montarea unei scene, cea pe care au urcat oficialitățile pentru discursuri și pentru înmânarea "Medaliei Centenarului", cea pe care s-au desfășurat momentele artistice de pe 1 Decembrie. Pentru că presiunea administrației locale era tot mai mare, în ultimele zile ale lunii noiembrie în parc s-a lucrat chiar și seara, pe întuneric, uneori și pe ploaie și în noroi, alteori chiar și la temperaturi negative. Așa au fost puse pavele, așa au fost sădiți arbuști, așa au fost plantate diverse flori. Cât vor rezista, dacă vor rezista, rămâne de văzut. Cert este că, pe 1 Decembrie, de Centenar, Parcul de la Soldat arăta într-un mare fel: coșuri de gunoi și bănci de-a valma (aduse, dar nemontate), pavele care se mișcau sub picioarele trecătorilor, zone unde accesul nu era permis, noroi înghețat și câte și mai câte...
Ce vrem, de fapt, să scoatem în evidență? Că aici, în această lucrare, sunt banii dumneavoastră. Această investiție la care trei luni a durat decopertarea parcului, apoi lucrările s-au desfășurat enervant de lent, este plătită din banii câmpinenilor. Dumneavoastră plătiți și pavelele montate, scoase, apoi montate din nou, plătiți arbuștii înghețați și plantele acelea ciufulite de ger, dumneavoastră plătiți tot ce e acolo. Iar o firmă neserioasă pleacă de la Câmpina cu niște bani buni pentru că, să fim serioși, penalitățile percepute de Primărie (0,1% pe zi) sunt mărunțiș față de ce încasează constructorul. Un constructor care, efectiv, și-a bătut joc de câmpineni.
Comentarii
- 06.12.2018 22:05 Toate aceste lucrari s-au petrecut sub buna stiinta a celor din Primarie.Oare chiar nu a verificat nimeni din personalul "bine platit si cu experienta angajat prin concurs corect" ca pavelele au fost montate peste vechile pavele ?Oare nu a vazut nimeni ca pavelele licitate au avut o anumita grosime,dar in realitate au adus ce a putut firma,ca sa poata sa isi recupereze penalitatile? Pentru ce lucrari a achitat Primaria bani firmei?Pentru noi,campinenii si contribuabilii vis a vis de personalul Primariei mi-i se pare ca este "dialogul surzilor"!
Actualitate

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor
În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.
Alte stiri recente

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina
Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras
Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.