Victorie pentru primarul Alin Moldoveanu! Serviciul de Administrare a Pieței Centrale Câmpina a fost desființat

Actualitate (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 29 martie, s-a aflat și proiectul privind desființarea Serviciului Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare Câmpina, întreaga activitate a acestuia urmând a fi preluată de un compartiment din cadrul Aparatului de specialitate al primarului.

Serviciul de Administrare a Pieței Centrale Câmpina a fost înființat în septembrie 2005, iar până în anul 2019 a funcționat prin autofinanțare, după care s-a trecut și pe subvenții de la bugetul local, în condițiile în care chiriile încasate de la piață au devenit venit la bugetul local și nu au mai rămas în bugetul Serviciului Public. O prevedere legală despre care ar merita să vorbim separat. Din punct de vedere al personalului, Serviciul Piață avea 25 de posturi, din care erau ocupate 17, iar prin mutarea întregii activități în cadrul unui compartiment din subordinea primarului se va face o reducere de nouă posturi, după cum scrie în referatul de aprobare al proiectului inițiatorul acestuia, primarul Alin Moldoveanu. În plus, cuantificând aceste reduceri, în același document se menționează o economie la bugetul local de 620.000 lei anual.
În plenul Consiliului Local Câmpina, după cum puteți vedea în materialul video, nimeni nu a avut absolut nimic de spus, iar desființarea Serviciului Public de Exploatare a Pieței Centrale s-a făcut cu 11 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Lorena Iordache (Partidul Verde), Liviu Briciu, Cosmin Raț (POL), Dan Nica, Florin Marcu (PNL), Costel Filip (independent), Viorica Vane, Valentin Crețu (USR), Marius Anghelescu (PMP).
În mai 2021, același proiect întrunea numai 5 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu, Cosmin Raț și Costel Filip, iar desființarea Serviciului de Administrare a Pieței Centrale era respinsă de Consiliul Local. Apoi, în ședința din martie 2022, proiectul a fost din nou pus în discuția consilierilor câmpineni, adunând doar 4 voturi ”pentru” - Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu, Costel Filip. Prin urmare, unii dintre cei care la ședințele anterioare s-au abținut sau au votat împotriva acestui proiect, acum au votat în favoarea sa și, implicit, în favoarea primarului Alin Moldoveanu, inițiatorul acestui proiect.
Încetarea efectivă a activității Serviciului de Administrare a Pieței Centrale Câmpina va deveni operațională de la 1 iunie 2023. Din acel moment, Piața Centrală va deveni un compartiment în subordinea primarului, care va include piața și parcările, pentru că, la ședința din 29 martie a fost modificată și organigrama Primăriei, subiect despre care vom scrie separat.

2720 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Răzvan Toma 30.03.2023 07:57 Ce a scris primarul în referat este o mare și gogonata minciună. Dar asta nu ne mai miră. Reducerea efectivă este de doar 2 posturi iar reducerea cheltuielilor este nesemnificativă. Ce mă miră este faptul că niciun consilier local nu a spus că în primărie se înființează 16 posturi noi pentru care trebuie să plătim suplimentar 1.112.000 lei anual. Adică 11 miliarde vechi.
  • Cristina 31.03.2023 22:20 Daca șefa de la Casa de Cultură, Alexandra Toma, și-a apărat instituția, și-a apărat colegii, și-a apărat activitatea și, până la urmă, postul, aducând argumente concrete privind activitatea depusă în această instituție, șefa de la Piață, Angela Vlad, nu s-a făcut văzută pe acolo, pentru că trebuia să se apere pe ea și activitatea ei. Știindu-se vinovată de faptul că din cauza activității ei de contabil șef, această instituție a plătit o sumă importantă la ANAF, sumă care putea fi evitată dacă își făcea treaba respectând legea, ea a preferat să nu apară în ședință. Probabil e conștientă că nu mai are ce să apere, pentru că postul ei va dispărea, iar primarul, dacă e băiat deștept, va avea grijă să nu aducă în primărie un astfel de om incompetent.
  • Pepe 02.04.2023 14:29 Asadar, conducerea Primariei va avea cate o taraba cu legume pentru fiecare .Primarul vinde castraveti si la anul va da faliment ,in alegeri ,sa dea Domnul sa vina cineva din lumea reala cu studii superioare si cu o adevarata intelegere a problemelor orasului.

Actualitate

1938 vizualizari
03 iun. 2023 09:36

Fântâna din fața sălii de sport de la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina este într-o stare deplorabilă

2 comentarii

În fața sălii de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina se află o fântână arteziană. Din păcate, aceasta este o pată pe imaginea instituției și chiar a orașului.

1606 vizualizari
02 iun. 2023 20:34

Două intervenții dificile ale salvamontiștilor în Bucegi. A fost nevoie și de elicopter

Salvamontiștii prahoveni au avut în cursul zilei de vineri, 2 iunie, solicitări pentru două intervenții dificile.

Alte stiri recente

689 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

897 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.