Grindină uriașă în Prahova, inclusiv în localități din apropierea Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Căderi masive de grindină, noaptea trecută, în mai multe localități din județul Prahova. La Breaza și Comarnic, însă, grindina a fost de dimensiuni neobișnuit de mari, iar imaginile spun totul.

La Breaza, Comarnic, Brebu, Ariceștii Rahtivani și Filipeștii de Pădure, dar și în zona Barajului Paltinu, a plouat cu... grindină, pe alocuri pământul fiind acoperit complet de bucățile de gheață. Totuși, ca la Breaza și Comarnic, parcă nu a fost nicăieri. Specialiștii de la ANM explică acest fenomen neobișnuit prin faptul că, în ultima perioadă, temperaturile au fost foarte ridicate, ajungând chiar la 30-31 grade Celsius. S-a produs, practic, dezlocuirea unei mase de aer cald tropical, de către o masă de aer polar, iar acest lucru a dus la căderile masive de grindină de noaptea trecută. 
Vremea rea va continua. Din această după-amiază, de la ora 16.00, până mâine (joi, 21 septembrie), ora 10.00, județul Prahova se va afla sub incidența codului portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și se vor înregistra cantități importante de precipitații, între 50 și 70 l/mp. 

În scopul prevenirii efectelor negative provocate de instabilitatea atmosferică, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate, să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.
"
Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică. De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate. Având în vedere posibilitatea averselor cu căderi importante de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale", se precizează în comunicatul remis de ISU Prahova..

(Foto de la cititori)

12673 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adrian 20.09.2017 15:43 Campina este totusi ferita, iar de cand cu rachetele anti-grindina, chiar ca parca nu mai sunt probleme. Am cunostinte la Brebu, care spun ca a fost jale!

Actualitate

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3355 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.