113 borduri pe aproximativ 75 mp. În Câmpina, în micul părculeț de la intersecția străzilor Frații Golești și Griviței

Actualitate (Categoria articolului)

Poate ați crezut că glumim atunci când am spus că, la finalul "amplei" lucrări de modernizare realizată de Primăria Câmpina cu Atelierul de Infrastructură Urbană, vom număra bordurile din ceea ce era odată un mic părculeț. Chiar nu am glumit, le-am numărat bucată cu bucată. Sunt 113 borduri noi "plantate" pe aproximativ 75 mp.

În opinia noastră, administraţia locală a „ucis” cu bună ştiinţă acel mic spaţiu verde din apropierea Casei de Cultură “Geo Bogza”. Au mai rămas doar copacii aceia falnici, care, probabil, se vor usca sufocaţi de sutele de kilograme de beton cu care au fost înconjuraţi. Şi au mai rămas colţurile triunghiului, câţiva metri pătraţi. În rest, pe aproximativ 75 mp au fost puse 113 borduri, pe alocuri chiar şi în câte trei rânduri. Avem și câteva sute de pavele, pe care le-am văzut încă de când au fost aduse aici pentru a fi montate și care, probabil, au fost cumpărate la mâna a doua, pentru că în niciun caz nu erau noi. Iar pe ceilalţi 15 mp se află acum un strat splendid de asfalt, căruia i-ar fi stat mult mai bine pe Calea Doftanei, Bobâlna sau pe multe alte străzi din Câmpina, care arată ca după bombardament. Sau chiar pe terenul de sport al Școlii Golești din imediata apropiere, teren unde copiii riscă șă-și rupă picioarele din cauza gropilor și asfaltului măcinat.
Urmează ca în acest mic părculeț să mai fie instalate bănci și montați stâlpi pentru iluminat public. Apoi vă puteți relaxa fără probleme aici... în mijlocul străzii, în intersecție. De iarbă și flori administrația câmpineană nu a prea auzit. De borduri și pavele, însă, da. 
Avem în vedere, foarte serios vorbind, să transmitem o scrisoare oficială la Guinness Book, prin care să cerem oficialilor Guinness World Records să verifice dacă municipiul Câmpina nu poate intra cu acest părculeţ în Cartea Recordurilor, la capitolul: „spaţiul verde cu cele mai multe borduri pe metru pătrat”. Bineînţeles, spre mândria primarului Horia Tiseanu şi a viceprimarului Adrian Piţigoi!

5434 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NC Radu 19.09.2017 21:23 Cat de oribil arata!!! Ar trebui ca desteptu' care a proiectat aceasta monstruozitate sa plece acasa! Urgent!
  • Catalin 19.09.2017 21:29 Cat a costat borduriada asta? S-a dat iar liber la furat in Primaria Campina? Nu le mai e teama de DNA? Sau viceprimarul inca nu a ajuns sa dea cu subsemnatul si se crede zmeu?!
  • Rica 20.09.2017 07:53 O să avem un viitor gri-negru.
  • Mihai 20.09.2017 10:27 Am sa va rog sa păstrați fotografiile, nu de alta, dar după primele înghețuri se vor macină și bordurile și pavelele, pentru ca sunt de foarte proasta calitate!

Actualitate

52 vizualizari
26 iun. 2022 19:45

Beci inundat pe Strada Rahovei și copac doborât pe Strada Cuza, efectele ploii puternice de duminică, de la Câmpina

În condițiile existenței unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, la Câmpina a plouat duminică după-amiază câteva ore bune.

1116 vizualizari
26 iun. 2022 15:32

Incendiu la Provița de Sus. Pompierii intervin cu efective mărite pentru a nu se propaga focul și la alte case

UPDATE - Incendiul a fost lichidat. Pompierii acționează în continuare pentru înlăturarea efectelor negative generate de acesta. Din fericire,nu s-au înregistrat victime, informează purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Duminică după-amiază, în jurul orei 15.20, pompierii câmpineni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la Provița de Sus.

Alte stiri recente

126 vizualizari
26 iun. 2022 18:52

Atleții câmpineni Ștefan Gagiu și Eduard Unguroaica vor reprezenta România la FOTE 2022, din Slovacia

În perioada 24-30 iulie 2022, la Banska Bystrica, în Slovacia, are loc ediția din acest an a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE). Din delegația României la atletism fac parte și doi câmpineni, urmare a rezultatelor foarte bune din acest sezon.

214 vizualizari
26 iun. 2022 17:42

Iarina Cojocaru, dublă campioană națională la natație în probele de 100m bras și 200m bras

În perioada 22-26 iunie 2022,  la Târgoviște a avut loc Campionatul Național de Natație pentru Cadeți. Clubul câmpinean Barracuda a participat la categoria sub 12 ani cu Iarina Cjocaru, antrenată chiar de tatăl ei, Gabriel Cojocaru, iar performanțele sale au fost de top.