113 borduri pe aproximativ 75 mp. În Câmpina, în micul părculeț de la intersecția străzilor Frații Golești și Griviței

Actualitate (Categoria articolului)

Poate ați crezut că glumim atunci când am spus că, la finalul "amplei" lucrări de modernizare realizată de Primăria Câmpina cu Atelierul de Infrastructură Urbană, vom număra bordurile din ceea ce era odată un mic părculeț. Chiar nu am glumit, le-am numărat bucată cu bucată. Sunt 113 borduri noi "plantate" pe aproximativ 75 mp.

În opinia noastră, administraţia locală a „ucis” cu bună ştiinţă acel mic spaţiu verde din apropierea Casei de Cultură “Geo Bogza”. Au mai rămas doar copacii aceia falnici, care, probabil, se vor usca sufocaţi de sutele de kilograme de beton cu care au fost înconjuraţi. Şi au mai rămas colţurile triunghiului, câţiva metri pătraţi. În rest, pe aproximativ 75 mp au fost puse 113 borduri, pe alocuri chiar şi în câte trei rânduri. Avem și câteva sute de pavele, pe care le-am văzut încă de când au fost aduse aici pentru a fi montate și care, probabil, au fost cumpărate la mâna a doua, pentru că în niciun caz nu erau noi. Iar pe ceilalţi 15 mp se află acum un strat splendid de asfalt, căruia i-ar fi stat mult mai bine pe Calea Doftanei, Bobâlna sau pe multe alte străzi din Câmpina, care arată ca după bombardament. Sau chiar pe terenul de sport al Școlii Golești din imediata apropiere, teren unde copiii riscă șă-și rupă picioarele din cauza gropilor și asfaltului măcinat.
Urmează ca în acest mic părculeț să mai fie instalate bănci și montați stâlpi pentru iluminat public. Apoi vă puteți relaxa fără probleme aici... în mijlocul străzii, în intersecție. De iarbă și flori administrația câmpineană nu a prea auzit. De borduri și pavele, însă, da. 
Avem în vedere, foarte serios vorbind, să transmitem o scrisoare oficială la Guinness Book, prin care să cerem oficialilor Guinness World Records să verifice dacă municipiul Câmpina nu poate intra cu acest părculeţ în Cartea Recordurilor, la capitolul: „spaţiul verde cu cele mai multe borduri pe metru pătrat”. Bineînţeles, spre mândria primarului Horia Tiseanu şi a viceprimarului Adrian Piţigoi!

5540 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • NC Radu 19.09.2017 21:23 Cat de oribil arata!!! Ar trebui ca desteptu' care a proiectat aceasta monstruozitate sa plece acasa! Urgent!
  • Catalin 19.09.2017 21:29 Cat a costat borduriada asta? S-a dat iar liber la furat in Primaria Campina? Nu le mai e teama de DNA? Sau viceprimarul inca nu a ajuns sa dea cu subsemnatul si se crede zmeu?!
  • Rica 20.09.2017 07:53 O să avem un viitor gri-negru.
  • Mihai 20.09.2017 10:27 Am sa va rog sa păstrați fotografiile, nu de alta, dar după primele înghețuri se vor macină și bordurile și pavelele, pentru ca sunt de foarte proasta calitate!

Actualitate

1857 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.

3355 vizualizari
29 nov. 2022 17:55

La Câmpina, în seara Sfântului Andrei, se aprind luminițele pentru sărbători și vor răsuna primele colinde

1 comentarii

În seara Sfântului Andrei, părintele spiritual și ocrotitorul României, la ora 17.00, în Parcul Regele Mihai I din centrul Câmpinei, vor răsuna primele colinde ale acestei ierni. Vor cânta micii soliști de la Clubul Copiilor din localitate. Apoi, la 17.30, va fi aprins iluminatul ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Alte stiri recente

223 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

566 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.