Câmpina, septembrie 2019. O altă toamnă, aceleași serbări...

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul "Serbările Toamnei" a ajuns la cea de-a XII-a ediție. Mai bună decât altele, mai puțin bună? Concluziile le vom trage ulterior. Evenimentul a debutat sâmbătă, 21 septembrie, cu tradiționala paradă a ansamblurilor folclorice și a oficialităților, pe Bulevardul Carol I, de la Policlinica Municipală până la scena amplasată în zona Parcului Trandafirilor (la notariate). Au deschis parada Ansamblul "Brădulețul" al Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, Ansamblul "Izvorașul" din Cahul (Republica Moldova) și Ansamblul "Crăișorul" al Casei de Cultură din Băicoi. Copii și tineri frumoși, îmbrăcați în superbe costume populare. Ei au fost urmați de oficialități și invitații din orașele cu care Câmpina este înfrățită - Cimișlia și Cahul din Republica Moldova, Kumanovo din Macedonia.

Oficialități, adică primarul Horia Tiseanu și viceprimarul Adrian Pițigoi, deputații Roberta Anastase și Cătălina Bozianu, ministrul IMM-urilor Radu Oprea, secretarul de stat Mihaela Voicilă, subprefectul județului Prahova – Emil Drăgănescu, președintele Consiliului Județean – Bogdan Toader, primarii din Brebu și Filipeștii de Pădure – Adrian Ungureanu, respectiv Costel Morărescu, viceprimarul din Bănești – Valentin Nichitoiu, administratorul public Remus Bădulescu, consilierii locali Monica Clinciu, Enache Dragomir, Viorel Bondoc, Adrian Dochia, Cătălin Pănescu, Andrei Duran, Daniel Ioniță, Ioan Petrescu, consilierul județean Marian Nistor, directori din Primăria Câmpina și reprezentanți ai instituțiilor subordonate, consilierii primarului - Ioana Bumbăcea și Marian Dulă, reprezentanți ai unităților de învățământ din municipiu etc. Puțini câmpineni au asistat la deschiderea oficială a evenimentului, dar așa se întâmplă cam în fiecare an.
Le-au adresat câteva cuvinte câmpinenilor primarul Horia Tiseanu, Roberta Anastase și Cătălina Bozianu, Bogdan Toader, Emil Drăgănescu și Mihaela Voicilă, dar și reprezentanții delegațiilor din Moldova și Macedonia: viceprimarul din Cahul – Tatiana Romaniuc, viceprimarul din Cimișlia - Florin Berejan și consilierul Nedvena Melickovska din Kumanovo. (video)

După deschiderea oficială a urmat premierea elevilor olimpici și a sportivilor cu rezultate deosebite la competițiile interne și internaționale, apoi a început... muzica. După cum știți, prima zi a festivalului este dedicată folclorului, "Hora prahoveană" fiind inclusă în "Serbările Toamnei". Și a deschis hora Orchestra Populară "Flacăra Prahovei" a Filarmonicii "Paul Constantinescu" din Ploiești, condusă de dirijorul Marian Dovîncă. Au urmat momentele artistice susținute de ansamblurile folclorice de copii din mai multe localități ale județului. Cam așa au stat lucrurile în prima parte a primei zile de festival. Din păcate, a cam lipsit publicul, iar pentru cei de pe scenă, orchestră sau ansambluri, nu e tocmai plăcut să cânți sau să dansezi în fața câtorva spectatori. Acolo, pe scenă, s-au întâmplat lucruri frumoase pentru care ne-am fi dorit mult mai multe aplauze.
Dacă spectatorii au fost puțini, în schimb, comercianții nu s-au putut plânge de lipsa clienților. În ciuda prețurilor mari, mult prea mari, în opinia noastră, terasele amplasate pe Bulevardul Carol I au fost pline aproape toată ziua. Grătarele au sfârâit non-stop, berea și vinul au curs din belșug. Că a fost fum, că a fost miros, că a fost gălăgie, da, s-a simțit, s-a mirosit, s-a auzit, s-a văzut. Dar au fost și mii de oameni care s-au simțit bine alături de familie și prieteni, care au făcut din acest festival o ocazie de a ieși, de a se distra, de a face și altceva. Festivalul de la Câmpina nu e chiar ceea ce ne dorim și o spunem de multă vreme. Vom scrie separat despre bunele și relele "serbărilor" și poate vom reuși să îndreptăm ceva, astfel încât la ediția viitoare să nu mai existe greșeli. Nu știm dacă vom reuși, dar, cel puțin, noi vom încerca.

Citiți și: Ei sunt olimpicii Câmpinei și sportivii de top premiați de administrația locală
Premii pentru copiii care au dat culoare zidurilor cenușii din Câmpina
Concert pentru suflet, oferit câmpinenilor de Nadia Trohin și Ploiești Big Band Jazz Society

7473 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carina 24.09.2019 19:08 Vorbeau unii oameni la festival ca ar fi utlimul al lui Tiseanu. Asa este? Stiti ceva?
  • Admin 24.09.2019 20:02 Nu, noi nu știm. Depinde de partidul său, dacă îl va desemna candidat și va depinde de electorat, dacă îl va alege sau nu.

Eveniment

4906 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1833 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

12 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.

1707 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează: