CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Actualitate (Categoria articolului)

Lansăm de astăzi o nouă ediție a campaniei "Câmpina curată", practic, o nouă încercare de a convinge pe toată lumea că nu putem avea o localitate curată decât dacă ne implicăm cu toții: cetățeni, asociații de proprietari, agenți economici, instituții publice, autorități locale, operator de salubritate. Să arătăm împreună realitatea și să tragem semnale de alarmă atunci când este cazul.

Campania de anul trecut a scos la iveală și aspecte pozitive, legate de implicarea civică, de reacții prompte ale autorităților locale, dar și foarte multe probleme. Vă spuneam atunci că nici noi nu ne-am așteptat ca în Câmpina noastră și a voastră să existe atât de mult gunoi, atât de multe zone invadate de mizerie, să existe atâta nepăsare din partea unora, atâta lipsă de civilizație, dar și o mult prea mare îngăduință din partea autorităților în multe cazuri. După cum reiese din raportul Poliției Locale Câmpina, în 2017 au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale pentru abandonarea deșeurilor în locuri nepermise; 26 de sancțiuni pentru aruncarea cojilor de semințe pe domeniul public (în general, în parcuri); 6 sancțiuni contravenționale pentru distrugerea spațiilor verzi. Nu știm dacă este mult sau puțin, cert este că probleme sunt în continuare. Câmpina este un oraș frumos și îl iubim cu toții. Sigur, are multe probleme și le știm, ne confruntăm cu ele zi de zi. Dar măcar la cele legate de curățenie, care nu sunt chiar atât de complicate și de nerezolvat, haideți să ne implicăm cu toții, să demonstrăm că încă mai există spirit civic, iar din partea autorităților locale așteptăm deschidere și, bineînțeles, colaborare. Și rămâne valabil ceea ce am spus și cu alte ocazii - Câmpina nu înseamnă doar centrul localității.

Așteptăm de la cititorii noștri imagini (foto și video) pozitive și negative. Imagini prin care să ne arătați implicarea în activitatea de curățenie, dar și imagini cu gunoaie, cu mizerie, cu locuri care ar putea fi catalogate ca pete pe obrazul Câmpinei, cu persoane care aruncă gunoaiele la întâmplare etc. Haideți să nu iertăm pe nimeni pentru că trăim, învățăm, muncim aici, pentru că respirăm aici și cu toții vrem să respirăm aer curat. Puteți trimite fotografii și filmulețe la adresa de e-mail: tv.online.campina@gmail.com sau le puteți posta pe pagina noastră de Facebook - Campinatv.

4209 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

67 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1028 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

459 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.