Poeziile lui Eminescu, recitate de copiii de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în cadrul unui concurs devenit tradiție

Eveniment (Categoria articolului)

64 de elevi de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina au participat la un concurs de recitare organizat pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu. Copiii au recitat poezii (cunoscute sau mai puțin cunoscute) scrise de "poetul nepereche a cărui operă învinge timpul" după cum spunea George Călinescu. A fost un maraton de poezie eminesciană, un eveniment frumos, generos, care s-a desfășurat în sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și care a fost organizat de Școala "Ion Câmpineanu", în parteneriat cu Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" și Societatea Scriitorilor Prahoveni. Coordonator al evenimentului a fost profesorul de limba și literatura română, Vasile Dan Popescu.

Din juriul concursului au făcut parte: Liliana Ene Șușu - directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, prof. Raluca Gabriela Crețu - directorul Școlii "Ion Câmpineanu", Florin Dochia și Alexandru Ștefan - Sașa - membri ai Societății Scriitorilor Prahoveni, consilierul local Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Învățământ, Sănătate și Sport, Alexandra Gheorghe - reprezentant al Consiliului Elevilor de la Școala "Câmpineanu".
Proiectul "EMINESCU AETERNUM" a fost gândit ca o modalitate de promovare a Zilei Culturii Naționale în rândul elevilor și comunității locale. 2019 este al 15-lea an consecutiv când se organizează acest concurs de recitare, dar până acum a avut loc într-un cadru mai restrâns, la școală, fără implicarea administrației locale. După cum a afirmat prof. Dan Popescu, se intenționează includerea concursului de poezie eminesciană în calendarul anual al evenimentelor județene și atunci va căpăta o altă anvergură. Copiii au pus mult suflet în acest eveniment, nu a fost ușor, au mai existat și emoții, dar totul a fost frumos și s-a încheiat cu multe premii constând în diplome, cărți și rechizite, oferite de Biblioteca Municipală.

Ciclul primar
Premiul I - Casandra Dumitru (clasa IB)
Premiul al II-lea - Alexandru Roșca (IIB)
Premiul al III-lea - Antoni Drosu (IIA)
Mențiuni - Iulia Andrei (IIIA), Rheya Ciubotariu (IIB), Erika Pascu (IIIA), Ioana Alexia (IIA), Denisa Văduva (IB), Teodora Brezeanu (IIIA)

Ciclul gimnazial
Premiul I - Mihaela Rus (clasa a VIII-a C)
Premiul al II-lea - Adina Niță (VIB)
Premiul al III-lea - Alexandru Șerbănoiu (VIIC)
Mențiuni - Ana Dragomir (VIB), Alexia Dimulescu (VC), Maria Duca (VIB), Luana Luculescu (VIB), Bianca Dulamă (VIIA), Miruna Mihai (VIIIC), Clara Vâiu (VIIIC)

5293 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1440 vizualizari
19 apr. 2019 21:42

Sunteți invitați să intrați în lumea "Pony Show", pe Domeniul Cantacuzino, de ziua tuturor copiilor

În perioada 31 mai - 2 iunie 2019, pe Domeniul Cantacuzino de la Florești va avea loc cea de-a treia ediție a Karpatia Pony Show, un spectacol ecvestru destinat în special familiilor cu copii, dar și tuturor iubitorilor de natură și de frumos. Karpatia Pony Show 2019 va duce mai departe succesul edițiilor anterioare pe perioada a trei zile de concursuri și show-uri desfășurate pe două arene.

2885 vizualizari
18 apr. 2019 20:46

Premiul de excelență pentru o câmpineancă superbă, Livia Pisăliță, la Concursul Național de Interpretare Muzicală "Pe aripile sunetului"

La Muzeul "George Enescu" din București s-a desfășurat recent Concursul Național de Interpretare Muzicală "Pe aripile sunetului", eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție. Este un concurs important, destinat copiilor și tinerilor de până la 18 ani, care studiază canto, pianul și chitara la școlile, liceele, colegiile de muzică și arte din țară, dar și la cluburile copiilor, case de cultură și alte instituții similare. La acest concurs de anvergură, Premiul de Excelență a fost câștigat de o câmpineancă - Livia Pisăliță, un copil minunat, un talent de excepție.

Alte stiri recente

1823 vizualizari
19 apr. 2019 20:10

"Meseria de părinte se învață în fiecare zi", un proiect frumos derulat de Grădinița "Iulia Hasdeu" Câmpina

La Grădinița "Iulia Hasdeu" din Câmpina se derulează un proiect frumos și foarte interesant, izvorât intr-o idee generoasă - "Meseria de părinte se învață în fiecare zi". Joi, 18 aprilie, s-a derulat o nouă etapă din cadrul acestui proiect, eveniment la care au fost prezenți și mai mulți inspectori școlari din cadrul ISJ Prahova, tema acestei activități fiind legată de Sărbătorile Pascale - "Sărbători creștine alături de cei dragi".

2356 vizualizari
19 apr. 2019 18:55

Anul acesta, Procesiunea de Florii nu mai are loc la Câmpina, ci la Ploiești, cu participarea credincioșilor ortodocși din cea mai mare parte a județului

Ani la rând, la Câmpina, în Ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim, adică în sâmbăta de dinaintea Floriilor, avea loc tradiționala Procesiune de Florii, un eveniment de mare însemnătate în plan spiritual pentru comunitatea locală. Preoți și măicuțe din Protorieria Câmpina, dar și sute de credincioși participau la această veche și frumoasă tradiție a Bisericii Ortodoxe, care arată legătura dintre Sâmbăta Învierii lui Lazăr și Sâmbăta Mare a coborârii Domnului în mormânt, culminând cu Duminica Învierii Mântuitorului.