Poeziile lui Eminescu, recitate de copiii de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" în cadrul unui concurs devenit tradiție

Eveniment (Categoria articolului)

64 de elevi de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu" din municipiul Câmpina au participat la un concurs de recitare organizat pe 15 ianuarie 2019, de Ziua Culturii Naționale și Ziua lui Mihai Eminescu. Copiii au recitat poezii (cunoscute sau mai puțin cunoscute) scrise de "poetul nepereche a cărui operă învinge timpul" după cum spunea George Călinescu. A fost un maraton de poezie eminesciană, un eveniment frumos, generos, care s-a desfășurat în sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și care a fost organizat de Școala "Ion Câmpineanu", în parteneriat cu Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" și Societatea Scriitorilor Prahoveni. Coordonator al evenimentului a fost profesorul de limba și literatura română, Vasile Dan Popescu.

Din juriul concursului au făcut parte: Liliana Ene Șușu - directorul Bibliotecii Municipale Câmpina, prof. Raluca Gabriela Crețu - directorul Școlii "Ion Câmpineanu", Florin Dochia și Alexandru Ștefan - Sașa - membri ai Societății Scriitorilor Prahoveni, consilierul local Florin Frățilă - președintele Comisiei de Cultură, Învățământ, Sănătate și Sport, Alexandra Gheorghe - reprezentant al Consiliului Elevilor de la Școala "Câmpineanu".
Proiectul "EMINESCU AETERNUM" a fost gândit ca o modalitate de promovare a Zilei Culturii Naționale în rândul elevilor și comunității locale. 2019 este al 15-lea an consecutiv când se organizează acest concurs de recitare, dar până acum a avut loc într-un cadru mai restrâns, la școală, fără implicarea administrației locale. După cum a afirmat prof. Dan Popescu, se intenționează includerea concursului de poezie eminesciană în calendarul anual al evenimentelor județene și atunci va căpăta o altă anvergură. Copiii au pus mult suflet în acest eveniment, nu a fost ușor, au mai existat și emoții, dar totul a fost frumos și s-a încheiat cu multe premii constând în diplome, cărți și rechizite, oferite de Biblioteca Municipală.

Ciclul primar
Premiul I - Casandra Dumitru (clasa IB)
Premiul al II-lea - Alexandru Roșca (IIB)
Premiul al III-lea - Antoni Drosu (IIA)
Mențiuni - Iulia Andrei (IIIA), Rheya Ciubotariu (IIB), Erika Pascu (IIIA), Ioana Alexia (IIA), Denisa Văduva (IB), Teodora Brezeanu (IIIA)

Ciclul gimnazial
Premiul I - Mihaela Rus (clasa a VIII-a C)
Premiul al II-lea - Adina Niță (VIB)
Premiul al III-lea - Alexandru Șerbănoiu (VIIC)
Mențiuni - Ana Dragomir (VIB), Alexia Dimulescu (VC), Maria Duca (VIB), Luana Luculescu (VIB), Bianca Dulamă (VIIA), Miruna Mihai (VIIIC), Clara Vâiu (VIIIC)

5131 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2537 vizualizari
18 feb. 2019 09:45

Ateliere de creație, concursuri și momente artistice la Târgul Mierii, Câmpina 2019

La sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 22-24 februarie 2019, la Casa Tineretului din Câmpina se va desfășura cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment la care vor fi prezenți peste 100 de apicultori din întreaga țară, dar și din străinătate - Macedonia, Republica Moldova, Serbia și Bulgaria. Târgul Mierii este organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", împreună cu administrația locală câmpineană, iar programul manifestării îl puteți citi în continuare.

3809 vizualizari
14 feb. 2019 12:48

"Actrițele" vin la Câmpina pentru a prezenta publicului o poveste emoționantă despre delicatețea sufletului de artist

Pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina se va juca pe 5 martie 2019, de la ora 19.00, spectacolul de teatru "Actrițele", cu o distribuție de excepție: Florina Cercel, Carmen Tănase, Dana Dogaru și Anca Dinicu. Este cadoul administrației câmpinene pentru doamnele și domnișoarele din municipiu, cu ocazia Zilei de 8 Martie.

Alte stiri recente

1276 vizualizari
20 feb. 2019 20:47

Nou la Ozon Clinic Therapy Câmpina - consultații pediatrice

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy funcționează în Câmpina într-un sediu situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, iar din aceste zile a pregătit o noutate pentru câmpineni și pentru locuitorii comunelor limitrofe - consultații pediatrice acordate de medicul specialist Adriana Mihăescu.

1855 vizualizari
20 feb. 2019 08:40

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina

Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.