Horia Tiseanu, sub control judiciar 60 de zile. Are interdicție să-și exercite funcția

Actualitate (Categoria articolului)

Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, a părăsit sediul DNA Ploiești în urmă cu câteva minute. El a fost pus sub control judiciar de către procurorii DNA, pe o perioadă de 60 de zile, într-un dosar în care este cercetat pentru abuz în serviciu și trafic de influență. La ieșirea din sediul DNA, Horia Tiseanu a refuzat să comenteze decizia procurorilor.

În perioada controlului judiciar, Horia Tiseanu are interdicție să-și exercite funcția de primar. Practic, nici nu are voie să intre în Primărie sau să participe la vreo acțiune a administrației locale. Nici la ședințele Consiliului Local Câmpina nu poate veni în calitate de primar. Atribuțiile sale vor fi preluate, în această perioadă, de viceprimarul Adrian Pițigoi. Vă reamintim, surse apropiate anchetei au declarat că Horia Tiseanu este cercetat pentru achiziționarea, în 2014, prin intermediul Poliției Locale, a unui autoturism Opel Insignia în valoare de aproape 30.000 euro. La controlul efectuat anul trecut, inspectorii Curții de Conturi au descoperit mai multe nereguli la cumpărarea acestei mașini. La DNA este audiat acum Robert Hintz, șoferul primarului. Va fi urmat de Gheorghe Ecaterinescu, fostul director al Direcției Economice, iar la ora 14.00 urmează să se prezinte în fața procurorilor fostul director al Poliției Locale Câmpina, Carmen Gheorghe, în prezent director al Poliției Locale Ploiești.
Totuși, Horia Tiseanu nu este cercetat doar pentru achiziționarea acestei mașini. Infracțiunea de trafic de influență se pare că are legătură cu unele contracte pentru lucrări din bani publici, contracte atribuite de Primăria Câmpina. Vom reveni.

Citește și Primarul Horia Tiseanu, chemat astăzi la DNA Ploiești

Șoferul primarului Tiseanu a ieșit de la DNA. La audieri a intrat Carmen Gheorghe, fostul director al Poliției Locale Câmpina

12106 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

371 vizualizari
02 feb. 2023 12:22

Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare

Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

508 vizualizari
02 feb. 2023 09:55

Joi dimineață, acțiune a Poliției Rutiere pe DN1, la Nistorești

În cursul dimineții de joi, 2 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova desfășoară o acțiune pe Drumul Național 1, zona Nistorești, pentru verificarea respectării restricțiilor de circulație pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, precum și verificarea dotării lor cu anvelope de iarnă sau lanțuri, având în vedere condițiile meteo-rutiere din zona montană spre care se îndreaptă.  

Alte stiri recente

2750 vizualizari
01 feb. 2023 16:12

Joi, 2 februarie, apa va fi oprită în toată Câmpina, între orele 6.00 și 14.00

1 comentarii

Societatea HIDRO PRAHOVA SA anunță oprirea distribuției apei potabile în municipiul Câmpina, în data de 2 februarie 2023, între orele 6.00-14.00, pentru remedierea unei defecțiuni accidentale într-un cămin de vane, situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Calea Doftanei.

727 vizualizari
01 feb. 2023 10:53

Anunț public privind decizia etapei de încadrare - UAT Municipiul Câmpina

UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL CÂMPINAavând sediul în Bulevardul Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, cod poștal 105600, județul Prahova, telefon: 0244.335.681, 0244.336.771, 0244.337.454, adresă de e-mail: cic@primariacampina.ro, reprezentată prin Moldoveanu Ioan Alin - primar, anunţă publicul asupra luării deciziei de emitere a avizului de mediu necesar adoptării: “Întocmire documentație de urbanism PUZ - Reglementare edificabil în zona SP2 - zona spații plantate, agreement, sport pentru amplasare obiective de utilitate publică - baze sportive, săli de sport și amenajări conexe”, cu amplasamentul în Municipiul Campina, Drumul Taberei, De 226, str. Arinului, str. Cărămidari, fn, de a nu se supune evaluării de mediu pentru planuri și programe.