”Emblemele Câmpinei”, o conferință găzduită de Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și dedicată Zilei Câmpinei
Eveniment (Categoria articolului)
Miercuri, 11 ianuarie, în amfiteatrul Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina a avut loc o conferință intitulată ”Emblemele Câmpinei”, un eveniment inedit din multe puncte de vedere și care a fost dedicat Zilei Câmpinei, sărbătorită... discret de administrația locală.
Conferința l-a avut ca amfitrion pe profesorul Nicolae Geantă, invitați fiind Ofelia Negoiță - profesor de istorie în cadrul Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” și Șerban Băleanu - apreciatul cunoscător al istoriei locale, omul despre care profesorul Nicolae Geantă a spus că ”deține cele mai multe documente despre istoria Câmpinei” și a mai adăugat că ”noi nu vom spune povești aici, ci prezentăm date, cifre și documente importante pentru istoria Câmpinei”.
Astfel, Nicolae Geantă a prezentat în două episoade o serie de clădiri și locuri emblematice pentru istoria Câmpinei, dar și personalități, în special membri ai famililor regale sau șefi de stat, care au vizitat Câmpina de-a lungul anilor. Profesorul Ofelia Negoiță a prezentat o istorie foarte interesantă, cu numeroase date și documente, despre clădirea în care funcționează acum Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, în această clădire primele cursuri având loc chiar pe 12 ianuarie 1931, adică în urmă cu exact 92 ani.
Nu în ultimul rând, Șerban Băleanu a vorbit despre o serie de locuri și momente emblematice pentru Câmpina, punctând și amărăciunea că hotărârea Consiliului Local privind montarea de plăcuțe informative pe clădirile reprezentative din Câmpina, hotărâre care a plecat de la un interviu pe care Șerban Băleanu l-a acordat chiar publicației noastre, încă nu a fost pusă în aplicare.
Chiar dacă profesorul Nicolae Geantă a precizat de la bun început că această conferință a fost deschisă pubicului larg, totuși, singurii spectatori ai conferinței au fost elevi ai claselor a XII-a din instituția de învățământ care a găzduit evenimentul.
În loc de concluzie, se cuvine salutată inițiativa organizării acestei conferințe, dar și prezentările celor trei vorbitori, prezentări însoțite de imagini din Câmpina veche. Și, parcă privindu-i pe elevii prezenți la conferință, regretăm și mai mult că nu se găsește o soluție pentru ca, măcar o oră pe semestru, în școlile din Câmpina să poată fi prezentată o astfel de conferință, o adevărată lecție de istorie locală pe care vă invităm să o urmăriți în materialul video.
Eveniment

Vineri, 6 octombrie, la Casa de Cultură va avea loc vernisajul unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan
Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina va fi vineri, 6 octombrie, de la ora 18.00, gazda vernisajului unei expoziții de pictură și grafică a lui Florian Bârsan.

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina
Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.
Alte stiri recente

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare
Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole
La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.
Comentarii