Bucurie după pandemie. Spectacol folcloric în aer liber, în centrul municipiului Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă mult prea lungă de restricții din cauza pandemiei de coronavirus, un spectacol în aer liber a reprezentat o adevărată bucurie pentru câmpineni, prezenți în număr destul de mare, sâmbătă seara, în centrul localității. Este vorba de primul spectacol dintr-o serie de trei, pe care Casa de Cultură "Geo Bogza" le organizează în Parcul Regele Mihai I, în ultimul week-end din fiecare lună de vară.

A fost un spectacol folcloric, susținut de Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza". Un ansamblu cu tradiție, înființat în anul 2002, deci anul viitor vom sărbători două decenii de când Câmpina are "Ghiocelul", un ansamblu folcloric mereu tânăr, prin care au trecut, de-a lungul anilor, zeci și zeci de elevi de la liceele câmpinene. Între momentele artistice ale "Ghiocelului" au fost intercalate dansuri latino cu trupa de copii pregătită de Larisa Bănică și care își desfășoară activitatea tot la Casa de Cultură "Geo Bogza".
Spectacolul a debutat cu o paradă a portului popular, prezentarea de către tinerii de la "Ghiocelul" a unei superbe colecții de costume populare din diverse zone folclorice ale țării, o colecție aparținând-i coregrafei Valentinei Colezea, soția lui Cristi Colezea - de 12 ani instructor al Ansamblului Folcloric "Ghiocelul".
Publicul a aplaudat momentele artistice oferite de dansatorii mai mici sau mai mari, a aplaudat eforturile, pregătirea și dăruirea care stau în spatele acestor momente artistice. A fost un spectacol frumos, în care s-a văzut bucuria celor de pe scenă de a se afla în fața unui public. Dar și invers...
Vă reamintim că pe 24 iulie, de la ora 19.00, în aceeași locație va cânta Formația "Ploiești Jazz Trio" a Filarmonicii "Paul Constantinescu", iar pe 28 august, de la aceeași oră, va avea loc un concert folk susținut de Titus Constantin. Și vă mai reamintim că în ultima duminică a fiecărei luni de vară, de la ora 11.00, în Parcul "Regele Mihai I" va cânta Fanfara "Prahova" a Centrului Județean de Cultură Prahova.

4492 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2079 vizualizari
21 sept. 2021 20:20

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din Regiunea Sud Muntenia, lansare oficială la Ploiești

Tineri întreprinzători din cele șapte județe ale regiunii Sud Muntenia (Prahova, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu, Teleorman, Călărași și lalomița) s-au adunat împreună și au fondat PTIRSM, structură regională a Patronatului Tinerilor Întreprinzatori din România (PTIR), care are ca scop susținerea, aparărarea, promovarea și reprezentarea intereselor profesionale, economice și sociale ale tinerilor întreprinzători de la nivelul regiunii Sud Muntenia. Evenimentul de lansare a acestei structuri patronale va avea loc joi, 23 septembrie 2021, în Ploiești, la Palatul Administrativ, în Sala Europa, începând cu ora 18.00.

3901 vizualizari
14 sept. 2021 18:08

Ceremonia de deschidere a unui nou an de învățământ la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Prima zi a fiecărui nou an școlar este marcată și la Școala Postliceală ”Louis Pasteur” din Câmpina printr-o festivitate de deschidere, urmată de premierea celor mai buni elevi din anul școlar precedent. Anul acesta, la festivitatea de deschidere a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. ”Este pentru prima dată în cei peste 20 de ani de activitate ai școlii în care la deschiderea anului școlar suntem onorați de prezența primarului în funcție al municipiului Câmpina și pentru acest lucru vă mulțumim domnule Moldoveanu!”, au fost primele cuvinte ale președintelui Fundației AMUS, Elena Murariu.

Alte stiri recente

503 vizualizari
26 sept. 2021 20:54

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), trei medalii la Mondialul WUKF de la Cluj-Napoca

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc la Cluj-Napoca o nouă ediție a Campionatului Mondial WUKF de karate, competiție la care a fost prezent și Rareș Hodoiu, unul dintre cei mai valoroși sportivi de la AIKO Câmpina, pregătit de Sensei Gabriel Timofte.

1775 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele: