Bucurie după pandemie. Spectacol folcloric în aer liber, în centrul municipiului Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

După o perioadă mult prea lungă de restricții din cauza pandemiei de coronavirus, un spectacol în aer liber a reprezentat o adevărată bucurie pentru câmpineni, prezenți în număr destul de mare, sâmbătă seara, în centrul localității. Este vorba de primul spectacol dintr-o serie de trei, pe care Casa de Cultură "Geo Bogza" le organizează în Parcul Regele Mihai I, în ultimul week-end din fiecare lună de vară.

A fost un spectacol folcloric, susținut de Ansambul "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza". Un ansamblu cu tradiție, înființat în anul 2002, deci anul viitor vom sărbători două decenii de când Câmpina are "Ghiocelul", un ansamblu folcloric mereu tânăr, prin care au trecut, de-a lungul anilor, zeci și zeci de elevi de la liceele câmpinene. Între momentele artistice ale "Ghiocelului" au fost intercalate dansuri latino cu trupa de copii pregătită de Larisa Bănică și care își desfășoară activitatea tot la Casa de Cultură "Geo Bogza".
Spectacolul a debutat cu o paradă a portului popular, prezentarea de către tinerii de la "Ghiocelul" a unei superbe colecții de costume populare din diverse zone folclorice ale țării, o colecție aparținând-i coregrafei Valentinei Colezea, soția lui Cristi Colezea - de 12 ani instructor al Ansamblului Folcloric "Ghiocelul".
Publicul a aplaudat momentele artistice oferite de dansatorii mai mici sau mai mari, a aplaudat eforturile, pregătirea și dăruirea care stau în spatele acestor momente artistice. A fost un spectacol frumos, în care s-a văzut bucuria celor de pe scenă de a se afla în fața unui public. Dar și invers...
Vă reamintim că pe 24 iulie, de la ora 19.00, în aceeași locație va cânta Formația "Ploiești Jazz Trio" a Filarmonicii "Paul Constantinescu", iar pe 28 august, de la aceeași oră, va avea loc un concert folk susținut de Titus Constantin. Și vă mai reamintim că în ultima duminică a fiecărei luni de vară, de la ora 11.00, în Parcul "Regele Mihai I" va cânta Fanfara "Prahova" a Centrului Județean de Cultură Prahova.

5622 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3352 vizualizari
16 mar. 2023 07:49

Primarul Alin Moldoveanu, premiat la Gala Națională “România ești TU”, la categoria “Investiții publice”

5 comentarii

La Palatul Parlamentului a avut loc miercuri seară evenimentul “România ești TU”, o gală dedicată recunoașterii și premierii unor oameni valoroși din țara noastră, dar și unor proiecte de investiții publice sau private. Trei trofee și peste 200 de premii și diplome de excelență s-au acordat la Gala “România ești TU”, printre cei premiați numărându-se și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

2039 vizualizari
08 mar. 2023 21:54

Flori și momente artistice, oferite pensionarelor din Câmpina cu ocazia Zilei Femeii

1 comentarii

8 Martie, Ziua Internațională a Femeii, a fost un prilej de sărbătoare la Câmpina. Dincolo de multe alte momente care au marcat această zi, la Casa Tineretului a avut loc un eveniment de suflet, organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina și Casa Tineretului. Peste o sută de doamne au răspuns invitației organizatorilor, majoritatea fiind membre ale CAR Pensionari sau ale Asociației Pensionarilor din Câmpina.

Alte stiri recente

119 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

106 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.