Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

CâmpinaTV.ro a scris în repetate rânduri despre acest subiect, iar la începutul anului trecut am realizat chiar un articol în care liderii politici locali își spuneau părerea pe marginea acestui subiect. Din păcate, doar vorbe, pentru că la modul concret nu s-a întâmplat nimic și mai bine de jumătate din bloc stă gol și acum.
Acum, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 31 mai, Liviu Briciu a fost cel care a solicitat o nouă întâlnire a consilierilor câmpineni pentru a se lua o decizie pe tema blocului de necesitate. Părerile par împărțite, toată lumea fiind de acord că trebuie luată o decizie, dar nimeni nepărând a fi dornic să și ia acea decizie. ”Să vedem ce spun juriștii”, a fost una dintre replicile cel mai des auzite, dar juriștii spun același lucru de la începutul acestui mandat, fără să mai amintim de discuțiile din mandatul precedent.
O decizie nu este ușor de luat, mai ales din punct de vedere al răspunderii. Pentru că până la urmă întreaga discuție se rezumă la responsabilitatea aleșilor locali în eventualitatea unui cutremur major. În condițiile în care asociațiile de proprietari din blocurile cu risc seismic nu își asumă prin semnături că refuză mutarea în blocul de necesitate, aleșii locali se tem că ar putea fi trași la răspundere. Totuși, până la urmă cineva va trebui să ia o decizie și în cazul acestui bloc, pentru care se cheltuie anual de la bugetul local aproximativ 100.000 euro pentru întreținerea a mai mult de jumătate de bloc gol!

2145 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • El Puerco 06.06.2023 13:10 Care a fost strategia aici? S-a construit blocul pentru ca au fost fonduri europene date pe gratis, s-au tocat banii ca sa se arate ca se face ceva iar acum trebuie sa gaseasca scopul pentru constructia asta? Toata primaria trebuie sa-si dea demisia. Incompetenta lor e prea scumpa si ne costa prea mult. Populatia Campinei se duce jos pe fiecare an cu 1-1,5%. Ne trebuie oameni destepti la conducere care sa gandeasca inainte de a face ceva.
  • Campinean 07.06.2023 05:54 E aiurea .. același subiect de atâția ani .. manevra totala .. niște oameni de nimic toți din primăria Campina
  • Valentin 07.06.2023 11:45 As locui cu mare placere in acest bloc si as fi dispus sa platesc si o chirie plus utilitatile. Nu mai am sub 40 de ani sa fiu considerat tanar. De ce nu se inchiriaza macar pe 1 an aceste locuinte goale, la o chirie decenta? Fara agentii imobiliare, fara intermediari? Doar sa merg la primarie, sa se plateasca un avans si o garantie ca pe piata libera si gata? Oricine sa poate inchiria. In felul acesta primaria ar mai economisi din banii publici. Daca cei din blocurile cu bulina nu vor sa se mute aici sunt sigur ca sunt destui care vor sa locuiasca aici si nu se incadreaza in categoriile defavorizate sau sub 35 ani! Sper sa citeasca si domn Primar acest mesaj si poate da un raspuns aici.
  • Bogdan 07.06.2023 21:56 Cei care vor mutare din blocurile cu bulina,care nu sa fie sănătoși.Fiecare răspunde de faptele lui.Si sa nu i se de-a in administrare ,, intelectualului ” Flaider administrarea,că e prăpăd,sau lui Satnoianu și alții,care fug cu fondul de rulment.Cati au fost cu par alb sau nu care credeai că ...și au lăsat blocul cu datorii.

Actualitate

1450 vizualizari
21 sept. 2023 18:52

A fost dat startul lucrărilor de realizare a rețelelor de apă și canalizare în Breaza, Comarnic și Sinaia

2 comentarii

Miercuri, 20 septembrie, în localitățile Breaza, Comarnic și Sinaia a fost dat startul oficial al lucrărilor de realizare a rețelei de apă și canalizare, proiect care se derulează prin Hidro Prahova, cu finanțare europeană, valoarea totală - pentru toate cele 42 localități din județ, incluse în acest proiect - fiind de aproximativ 700 milioane euro.

1495 vizualizari
20 sept. 2023 15:59

Primim de la cititori. Pe Strada Petre Liciu problemele continuă...

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 mai multe imagini cu Strada Petre Liciu. Un subiect care, din păcate, nu este nou, despre care am mai scris, dar, iată, oamenii apelează tot la noi.

Alte stiri recente

410 vizualizari
22 sept. 2023 14:26

Câmpinenii sunt invitați pe 23 septembrie la un super eveniment Cumpără de lângă casă – Festivalul Afacerilor Locale, ediția a doua

A doua ediție a Festivalului Afacerilor Locale, eveniment dedicat câmpinenilor și firmelor din oraș, organizat de Asociația Câmpina Curată cu sprijinul grupului de firme Soceram – Neptun, are loc weekend-ul acesta în Parcul Soceram, începând cu ora 10:00.

1563 vizualizari
21 sept. 2023 21:05

La Câmpina, noul an școlar a început cu probleme cu iz politic și nu numai

1 comentarii

Suntem doar în a doua săptămână a noului an școlar și deja apar probleme cu un puternic iz... politic, ceea ce nu ar avea ce să caute într-o societate normală, într-un sistem de educație sănătos. Se întâmplă la Câmpina unde apropierea anului electoral 2024 pare să fi încețoșat mințile unor politicieni care par dispuși la orice de dragul unor voturi.