Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

Actualitate (Categoria articolului)

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

CâmpinaTV.ro a scris în repetate rânduri despre acest subiect, iar la începutul anului trecut am realizat chiar un articol în care liderii politici locali își spuneau părerea pe marginea acestui subiect. Din păcate, doar vorbe, pentru că la modul concret nu s-a întâmplat nimic și mai bine de jumătate din bloc stă gol și acum.
Acum, la finalul ședinței ordinare a Consiliului Local din 31 mai, Liviu Briciu a fost cel care a solicitat o nouă întâlnire a consilierilor câmpineni pentru a se lua o decizie pe tema blocului de necesitate. Părerile par împărțite, toată lumea fiind de acord că trebuie luată o decizie, dar nimeni nepărând a fi dornic să și ia acea decizie. ”Să vedem ce spun juriștii”, a fost una dintre replicile cel mai des auzite, dar juriștii spun același lucru de la începutul acestui mandat, fără să mai amintim de discuțiile din mandatul precedent.
O decizie nu este ușor de luat, mai ales din punct de vedere al răspunderii. Pentru că până la urmă întreaga discuție se rezumă la responsabilitatea aleșilor locali în eventualitatea unui cutremur major. În condițiile în care asociațiile de proprietari din blocurile cu risc seismic nu își asumă prin semnături că refuză mutarea în blocul de necesitate, aleșii locali se tem că ar putea fi trași la răspundere. Totuși, până la urmă cineva va trebui să ia o decizie și în cazul acestui bloc, pentru care se cheltuie anual de la bugetul local aproximativ 100.000 euro pentru întreținerea a mai mult de jumătate de bloc gol!

2291 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • El Puerco 06.06.2023 13:10 Care a fost strategia aici? S-a construit blocul pentru ca au fost fonduri europene date pe gratis, s-au tocat banii ca sa se arate ca se face ceva iar acum trebuie sa gaseasca scopul pentru constructia asta? Toata primaria trebuie sa-si dea demisia. Incompetenta lor e prea scumpa si ne costa prea mult. Populatia Campinei se duce jos pe fiecare an cu 1-1,5%. Ne trebuie oameni destepti la conducere care sa gandeasca inainte de a face ceva.
  • Campinean 07.06.2023 05:54 E aiurea .. același subiect de atâția ani .. manevra totala .. niște oameni de nimic toți din primăria Campina
  • Valentin 07.06.2023 11:45 As locui cu mare placere in acest bloc si as fi dispus sa platesc si o chirie plus utilitatile. Nu mai am sub 40 de ani sa fiu considerat tanar. De ce nu se inchiriaza macar pe 1 an aceste locuinte goale, la o chirie decenta? Fara agentii imobiliare, fara intermediari? Doar sa merg la primarie, sa se plateasca un avans si o garantie ca pe piata libera si gata? Oricine sa poate inchiria. In felul acesta primaria ar mai economisi din banii publici. Daca cei din blocurile cu bulina nu vor sa se mute aici sunt sigur ca sunt destui care vor sa locuiasca aici si nu se incadreaza in categoriile defavorizate sau sub 35 ani! Sper sa citeasca si domn Primar acest mesaj si poate da un raspuns aici.
  • Bogdan 07.06.2023 21:56 Cei care vor mutare din blocurile cu bulina,care nu sa fie sănătoși.Fiecare răspunde de faptele lui.Si sa nu i se de-a in administrare ,, intelectualului ” Flaider administrarea,că e prăpăd,sau lui Satnoianu și alții,care fug cu fondul de rulment.Cati au fost cu par alb sau nu care credeai că ...și au lăsat blocul cu datorii.

Actualitate

211 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

1 comentarii

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

248 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1229 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

161 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.