Câmpina, România 100. Casa Tineretului, ieri şi azi

Social (Categoria articolului)

Unul dintre edificiile moderne ale anilor '80, ridicate la Câmpina, Casa Tineretului este unul dintre locurile care arată foarte asemănător faţă de momentul inaugurării sale în 1982, adică acum 36 de ani.

La momentul dării în folosinţă, instituţia purta numele Casa de Cultură a Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret, fiind construită din dorinţa de a oferi tineretului un loc pentru diverse activităţi culturale, artistice, sportive şi de agrement. Aici aveau loc până în 1989 celebrele discoteci, mult apreciate de tinerii din Câmpina, dar şi din împrejurimi. Cu un an înaintea căderii regimului comunist, aici a avut loc Forumul Pionierilor, în faţa Casei Tineretului, pe asfalt, fiind creat din corpurile unor copii un porumbel alb. Apoi, în decembrie 1989, aici au fost singurele manifestări din Câmpina revoluţionară.
De-a lungul timpului, aici au avut loc numeroase spectacole, lansări de carte, alte evenimente, inclusiv festivităţile dedicate aniversării a 500 de ani de atestare documentară a Câmpinei.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.

Citiţi şi Câmpina, România 100. Casa Știrbey de ieri, curtea sălii de sport a Colegiului "Grigorescu", de astăzi
Câmpina, România 100. Sala Monovici de ieri, parcarea de astăzi...
Câmpina, România 100. Lacul Bisericii de ieri și de azi

 

3055 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1849 vizualizari
20 feb. 2019 08:40

Bilanțul pe 2018 și planurile pe 2019 la Asociația Cultul Eroilor "Regina Maria" Câmpina

Anual, membrii Asociației Cultul Eroilor "Regina Maria", subfiliala Câmpina, se întâlnesc în cadrul unei adunări generale pentru a trece în revistă realizările anului anterior și pentru a face planurile pentru anul abia început. Adunarea generală a avut loc marți, 19 februarie, la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

4565 vizualizari
19 feb. 2019 11:30

Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi, acasă, la Câmpina. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie 2019

Trupul neînsuflețit al lui Dan Ștefan Chițu va fi adus astăzi la Câmpina și va fi depus la domiciliul fostului mare sportiv și om de fotbal. Familia anunță că toți cei care doresc să își ia rămas bun de la Dan Chițu o pot face începând din această după-amiază, la reședința de pe Strada Ion Heliade Rădulescu, nr. 95, din Cartierul Muscel. Înmormântarea va avea loc joi, 21 februarie. Slujba religioasă se va desfășura la Biserica "Sfinții Voievozi" (de la lac), iar la ora 12.00 cortegiul funerar va pleca de la biserică spre Cimitirul "Învierea lui Lazăr" din Cartierul Câmpinița.

Alte stiri recente

1251 vizualizari
20 feb. 2019 20:47

Nou la Ozon Clinic Therapy Câmpina - consultații pediatrice

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy funcționează în Câmpina într-un sediu situat pe Strada 1 Mai, nr. 31, iar din aceste zile a pregătit o noutate pentru câmpineni și pentru locuitorii comunelor limitrofe - consultații pediatrice acordate de medicul specialist Adriana Mihăescu.

2912 vizualizari
19 feb. 2019 21:46

De parcă nu aveau suficientă mizerie pe stradă, câmpinenii de pe Bobâlna s-au trezit cu pământ și în apa "potabilă"

Despre modul în care arată Strada Bobâlna din municipiul Câmpina știm cu toții. Este una dintre cele mai distruse străzi din localitate. O stradă găurită, fără canalizare, inclusă parțial în zona de impozitare A și parțial în zona de impozitare B. Ca și cum nu ar fi suficient, astăzi, la robinetele locuitorilor de pe Strada Bobâlna a curs apă cu pământ, lucru pentru care oamenii sunt profund "recunoscători" societății HidroPrahova. (foto de la cititori)