Primarul Horia Tiseanu consideră că pe Strada Alexandru Vlahuță "carosabilul este relativ acceptabil"...

Actualitate (Categoria articolului)

Reprezentanții administrației locale câmpinene tot vorbesc de ceva vreme despre repararea drumurilor lăsate de izbeliște după "experimentul HidroPrahova", iar exemplele devenite clasice sunt Bobâlna, Calea Doftanei și Voila, dar mai există și multe alte străzi, nu atât de mari și importante, dar la fel de distruse, printre care Dealului și Alexandru Vlahuță.

Profitând de recenta conferință de presă de la Primăria Câmpina, în cadrul căreia primarul Horia Tiseanu a prezentat stadiul lucrărilor din localitate, am abordat și subiectul străzii Alexandru Vlahuță, despre care noi am scris în repetate rânduri. O străduță aflată în zona A de impozitare, între Strada B.P. Hasdeu și Notariate. În ciuda faptului că are puțin mai mult de 100 metri, strada nu a intrat în atenția autorităților și nici nu se va întâmpla prea curând. "Într-adevăr și Strada Alexandru Vlahuță trebuie finalizată și nu e mare lucru. Pentru această stradă nu avem o documentație pentru reabilitare. Pe Alexandru Vlahuță avem un carosabil relativ acceptabil și prin reparația de către HidroPrahova a carosabilului, pe zona de lucrare se putea circula acceptabil. Este și Strada Alexandru Vlahuță un subiect pentru viitor", a spus Horia Tiseanu în conferința de marți, 30 octombrie, iar răspunsul primarului ne face să credem că nu a mai trecut de ceva vreme pe Strada Vlahuță, o stradă care mai conține doar... urme de asfalt.

În cadrul același conferințe, l-am mai întrebat pe edilul Câmpinei de unde schimbarea de atitudine - dacă până pe la începutul acestui an, Horia Tiseanu susținea public, în repetate rânduri, inclusiv în ședințele Consiliului Local, că nu pot fi asfaltate străzile incluse de HidroPrahova în proiectul de canalizare cu fonduri europene, pentru că "ar fi dublă finanțare", acum s-au găsit brusc soluții, ceea ce ne îndreptățește să credem că toate aceste lucrări de reparații se puteau face în ultimii doi-trei ani. "Nu, nu este vorba de dublă finanțare, pentru că s-ar încălca legea. HidroPrahova face canalizarea, noi asfaltăm. Sunt două lucruri diferite", a spus, în primă fază, primarul Tiseanu. Apoi, când i-am reamintit că el însuși a folosit această sintagmă ca justificare la neasfaltarea străzilor, Horia Tiseanu și-a nuanțat punctul de vedere: "Este o schimbare de optică în ceea ce privește angajamentul nostru de a reabilita străzile. Un timp am acceptat întârzierea, stoparea lucrărilor de reabilitare pentru a permite HidroPrahova să finalizeze lucrările de canalizare. Între timp, am auzit că și în alte zone din țară au avut loc exact acest tip de acțiuni și am a luat hotărârea ca și noi să mergem pe această cale". (video)

5390 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • George 31.10.2018 22:48 Un oras de ...! Dormim in bocancei...
  • Petrescu Radu 01.11.2018 07:55 Aceasta "mistocareala" este veche la acest edil,prin asa zisa noua strategie incerca sa ascunda CORUPTIA,INCOMPETENTA si LENEA,de ce sa te agiti cand "luna trece leafa merge" ,important e sa nu apara vreun dosar nou,restul nu prea conteaza.Speram ca nu vor avea tupeul sa vina din nou la alegeri ,dar mirosul banilor usor castigati o sa-i atraga.HUUUUUUOOOOOOOOOOOOO.

Actualitate

1066 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

606 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

188 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

324 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.