"Asigură-te că nu vei fi următoarea victimă!" - o campanie de informare desfășurată de Poliția Câmpina

Social (Categoria articolului)

Infractorii și-au diversificat metodele de a-i păcăli pe pe oameni și de a le fura banii din casă, iar la Câmpina și în împrejurimi se înregistrează periodic astfel de cazuri. Victimele sunt în general bătrânii. Pornind de la această situație, Poliția Municipală Câmpina și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova au organizat astăzi o campanie de informare a cetățenilor în legătură cu noile metode ale infractorilor.

Zece echipe formate din agenți de poliție au mers prin tot municipiu, au lipit afișe la toate blocurile și au împărțit materiale informative populației. Acțiunea a fost coordonată de Gabriel Bădiceanu, șeful Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Câmpina. 
Iată care sunt noile metode folosite de infractori: 
- "Metoda ajutorului pentru bătrâni" - infractorii merg acasă la persoanele vârstnice sub pretextul că le oferă diverse ajutoare - alimente sau chiar bani. În general, merg câte două persoane, una distrage atenția pensionarului, iar alta îi fură banii sau diverse obiecte de mai mică sau mai mare valoare.
- "Metoda comercială" - infractorii pătrund în locuința victimelor sub pretextul că sunt agenți de vânzare și le oferă diverse produse promoționale la prețuri foarte tentante (de obicei, produse cosmetice sau de curățenie). Au fost și cayuri în care victimelor li s-au oferit gratuit produsele. Și se distrage atenția vârstnicilor, ba chiar mai beau împreună și o cafea și profitând de neatenția lor le fură banii și bijuteriile din casă.
- "Metoda achiziționării bunurilor reciclabile" - infractorii, de regulă două-trei femei, abordează victimele în piețe sau magazine și le spună că vor să cumpere sticle, borcane, aparatură electrocasnică uzată etc. Merg cu victimele la domiciliul acestora, le distrag atenția și le fură banii din casă.

Poliția recomandă cetățenilor:
- să nu permită accesul persoanelor necunoscute în locuință, indiferent de motivele pe care acestea le invocă
- să nu lase ușile descuiate când pleacă de acasă chiar și la vecini
- copiii trebuie învățați să nu ofere informații persoanelor necunoscute
- să nu transforme contuile de pe site-urile de socializare în sursă de informație pentru infractori

6120 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1433 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1313 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

160 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

179 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.