Centrul de Informare Turistică nu a fost finalizat nici astăzi. Iar Câmpina mai pierde niște bani europeni

Actualitate (Categoria articolului)

29 decembrie 2015 era ultima zi în care se mai putea face recepția finală a lucrării fără probleme, în termen. Din păcate, acest lucru nu a fost posibil. Lucrarea nu este gata. A fost realizată în proporție de 90%, iar din fonduri europene se va achita doar ce s-a lucrat până acum. Diferența de 10% rămâne să fie plătită de la bugetul local, adică din buzunarul câmpinenilor.

Șase luni nu au fost suficiente pentru ca firma General Service Grup 98 SRL Bucureşti să finalizeze Centrul de Informare și Promovare Turistică din Câmpina. Practic, un chioșc, pentru că vedem cu toții despre ce este vorba. Degeaba s-a lucrat intens în ultimele două săptămâni. Astăzi, comisia de recepție a lucrării nu a putut decât să constate că lucrarea nu a fost finalizată, motiv pentru care nu s-a semnat nici un proces-verbal de recepție. Mai mult, există și neconcordanțe între proiect și ceea ce s-a realizat efectiv pe teren. Nu sunt montate în totalitate pavalele din jurul centrului turistic, nu sunt amenajate cele trei locuri de parcare prevăzute în proiect, nu este montată uşa de acces (din lemn stratificat, aşa cum este prevăzut în proiect, fiind montată doar o ușă provizorie), nu s-a realizat nici fosa septică etc. Acum, rămâne ca executantul să emită facturile pe baza a ceea ce s-a realizat efectiv până acum, iar ce nu s-a realizat va fi plătit din bugetul local. Exact ca în cazul Policlinicii Municipale. Numai că, la centrul turistic, suma care va fi achitată de la bugetul local va fi mult mai mică, estimativ, probabil undeva la 30.000-40.000 lei. Dar chiar și așa, tot fonduri europene pierdute se cheamă. Iar de răspuns, nu răspunde nimeni. 
Pentru Centrul de Informare şi Promovare Turistică, municipiul Câmpina a obţinut finanţare europeană de aproximativ 620.000 lei prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”. Firma General Service Grup 98 SRL Bucureşti a obţinut contractul pentru realizarea centrului turistic prin atribuire directă, de către Primăria Câmpina, valoarea acestui contract fiind de 372.000 lei. În această sumă intră lucrările de construcţie şi achiziţia de instalaţii şi echipamente specifice centrelor de informare şi promovare turistică, mobilierul şi alte dotări. Diferenţa de bani (până la 620.000 lei) a fost destinată pentru alte cheltuieli incluse în proiect, cum ar fi realizarea unui portal web, a unei reţele informatice, achiziţionarea unei firme luminoase, a unor panouri, a unor hărţi etc.

6414 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andre van Veen 29.12.2015 21:17 What a faillure!! If this would be made from the major's own money, this would have been made in time, but yeah, local money doesnt do a thing to him, as long as he is being paid. And when he is not re-elected end he will go retire, he will have a nice pension to live from, i bet that that mould be more then 10.000 lei per month! Can he be held responsible or this, isnt this a case of mismanagement?
  • fonduțu europeanu* 30.12.2015 07:03 Bineee Tiseneee! Fără număr, fără număr! Noroc că ți se termină mandatul în câteva luni. Norocul nostru că scăpăm de tine și norocul tău că poate până atunci nu te aleargă lumea pe stradă. Ce contează că pierdem banii, te duci în consiliu și te salvează coloneii și muții. P.S. Primarule, trebuia să le acorzi consultanță! Tu ai construit un palat pe Câmpinița în șase lui iar ei nu au reușit să facă un chioșc. De fapt, tot ei au lucrat și colo și colo stii fff bine asta, numai că pentru tine ți-ai dat interesul.
  • Un cetateab 30.12.2015 10:01 Tipic ! Administratia (PLIC)Tiseanu da rateuri in ultimul timp...Se pare ca nu mai intereseaza un nou mandat,s-au atins ceva scopuri in cele anterioare,de aici si lipsa de interes fata de urbe...
  • Dragos 31.12.2015 14:09 Cat de cat ma pricep la proiecte cu fonduri europene, iar din experienta mea, va spun ca intregul proiect va i declarat neeligibil si intreaga suma va trebui achitata de la bugetul local, adica de contribuabilul campinean. Diferenta fata de proiectul cu Policlinica este ca acolo li s-a cerut asumarea continuarii finantarii, pe cand un proiect atat de mic cum este acesta nu va accepta nimeni niciodata sa fie prelungit. Ma intreb daca reprezentantii Primariei Campina au vreun document scris pentru continuarea acestui proiect dupa 31 decembrie sau e tot pe vorba, ca in cazul celebru Calea Dacia?!
  • basu si toba mare 02.01.2016 12:06 Nu e o noutate dezinteresul Primarului si a legislativului.Interes cand vin alegerile,in rest las ca merge asa.Sa luam Ziua Campinei.Filmati instantanee cu publicul din sala...lumea ori e dezinteresata de ,,reclamele" administratiei ori ii ia somnul.La multi ani dragi Campineni

Actualitate

1441 vizualizari
07 aug. 2022 16:20

Percheziții în Prahova la mai multe persoane bănuite de evaziune fiscală și delapidare

Duminică, 7 august, procurorii din cadrul Parchetului Curții de Apel Ploiești, împreună cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Prahova și Călărași, la domiciliile a doi bărbați cu vârstele de 35, și respectiv 58 de ani și la domiciliul unei femei în vârstă de 43 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și delapidare. 

2791 vizualizari
07 aug. 2022 14:54

Incendiul de sâmbătă, dintr-un apartament din Câmpina, a fost premeditat? Acuze incredibile ale unui vecin

Sâmbătă, în jurul prânzului, v-am relatat despre incendiul izbuncit la bucătăria unui apartament de la etajul al doilea al unui bloc din zona Salcie (detalii - aici). Pompierii au intervenit cu promptitudine, au stins incendiul, dar în urma lor au rămas o serie de acuze foarte dure la adresa proprietarului apartamentului respectiv.

Alte stiri recente

308 vizualizari
07 aug. 2022 20:46

Insulele Capului Verde, o destinație exotică la tarife de early booking, cu Agenția Teron Intertur Câmpina

La Agenția de Turism Teron Intertur Câmpina au fost lansate ofertele early booking pentru o serie de destinații exotice - Republica Dominicană, Mexic, Maldive, Kenya, Tanzania, Seychelles, Thailanda, Sri Lanka, Japonia sau Insulele Capului Verde, destinații spectaculoase, foarte apreciate și ideale pentru o vacanță memorabilă.

3844 vizualizari
06 aug. 2022 18:04

Ce pățesc la Câmpina cei care mănâncă semințe și aruncă resturile pe domeniul public?

1 comentarii

Poate părea o problemă minoră, dar, uneori, și lucrurile de mică însemnătate au importanța lor în viața unei comunități. Este o practică în locurile publice din Câmpina, fie că este vorba de locurile de joacă sau de parcuri ori spații verzi, ca cei care stau de vorbă pe bănci să mănânce semințe.