Municipiul Câmpina are 857 locuri de parcare și... 13.000 autovehicule

Actualitate (Categoria articolului)

Odată cu realizarea Planului de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Câmpina s-a reușit inventarierea tuturor locurilor de parcare din localitate și stabilirea numărului de autovehicule. Ei bine, știam cu toții că avem o problemă în privința locurilor de parcare, dar acum aflăm că problema este mult mai gravă decât ne imaginam. 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, iar locuri de parcare - 857.

Precizăm că este vorba despre locurile de parcare de pe domeniul public, cele amenajate de administrația locală (parcări publice cu plată, parcările dintre blocuri, parcările adiacente bulevardului central). În privința autovehiculelor, în numărul total de 12.917 sunt incluse atât cele care aparțin populației, cât și cele ale agenților economici. 
La dezbaterea publică privind Planul de Mobilitate Urbană, primarul Horia Tiseanu a solicitat firmei care a realizat acest document să vină cu soluții pentru identificarea zonelor unde locurile de parcare sunt insuficiente și să analizeze posibilitatea introducerii unor parcometre pentru zona centrală a localității.
Dincolo de discuțiile din cadrul dezbaterii publice, știm cu toții că municipiul este deficitar la capitolul locuri de parcare, că acesta este unul dintre motivele pentru care avem mașini parcate peste tot (pe trotuare, pe trecerile de pietoni, chiar și mașini lăsate pe carosabil și care îngreunează traficul). Știm cu toții că avem probleme de siguranță a circulației și că avem mare nevoie de o nouă parcare în zona centrală, obiectiv inclus, de altfel, în programele electorale ale tuturor candidaților la Primăria Câmpina.

5979 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mihaela 14.06.2016 21:20 Mi se pare exceptional ca dupa 8 ani ca viceprimar si 12 ca primar, Tiseanu descopera - wowww! - ca nu avem locuri de parcare suficiente!
  • Dragan Gelu 15.06.2016 08:27 Am fost la administratia pietei sa vorbesc pentru un abonament de parcare. Am venit si cu cateva idei de fluidizare a traficului in zona. Surpriza totala!!!!!!! Parcarea de la piata NU este administrata de piata. Am aflat ca este in subordinea directorului de investitii sau ceva de genul din primarie. Pai ce treaba are directorul de investitii cu parcarea din centru? Nu ar trebui sa se ocupe de lucrari mari si sa lase parcarea la piata sau ADP? Sunt tare curios cat si cum se incaseaza la aceasta parcare. Cine verifica zilnic acest lucru? Vine DIRECTORUL din primarie? Bai, nu ne mai facem bine.....
  • zina 17.06.2016 13:43 Solutie salvatoare: parcari cu plata in tot orasul si bariere ca la parcarea blocului de la Romal ca de sa castige si Primaria din aceasta afacere

Actualitate

724 vizualizari
25 sept. 2022 09:52

Consiliul Local Câmpina va aproba miercuri, 28 septembrie, noua hartă de impozitare. Vlahuță și Buciumului sunt în zona A de impozitare

Miercuri, 28 septembrie 2022, este programată ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, unul dintre proiectele aflate pe ordinea de zi fiind stabilirea și delimitarea noilor zone de impozitare. Un subiect sensibil, despre care se discută de ani buni și despre care, cu siguranță, se va mai discuta. Proiectul este inițiat de consilierii Valentin Crețu, Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu, Liviu Briciu și Horațiu Zăgan.

411 vizualizari
24 sept. 2022 14:04

Demersuri pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 28 septembrie 2022, se află și o informare privind corespondența purtată de Primăria Câmpina pentru includerea Muzeului memorial ”B.P. Hasdeu” în viitorul Centru cultural al Câmpinei.

Alte stiri recente

0 vizualizari
25 sept. 2022 20:41

Liga B Prahova. Muscelul Câmpina - Viitorul Provița de Sus 2-0

FC Muscelul a revenit în fața propriilor suporteri spernd într-o evoluție cât mai bună în fața unui adversar imprevizibil - Viitorul Provița de Sus.

120 vizualizari
25 sept. 2022 18:40

Medalii prahovene la Campionatul Național de Bob. Câmpineanca Georgeta Popescu, din nou pe podium

La finalul acestei săptămâni, la Câmpulung Muscel, acolo unde a avut loc zilele trecute Cupa României la bob, s-au desfășurat finalele Campionatului Național de Bob.