Proiect Erasmus la Școala Centrală Câmpina despre prietenie și respect prin sport. Demonstrație de arte marțiale la Aiko

Social (Categoria articolului)

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina a început luni, 19 septembrie 2022, un proiect Erasmus, care reunește elevi și cadre didactice din Italia, Portugalia, Grecia și Estonia, alături, desigur, de câmpineni. Proiectul se numește ”INSPIRE” și promovează valori ale olimpismului, precum prietenia și respectul prin sport.

Deschiderea oficială a proiectului a avut loc în amfiteatrul Școlii Centrale, sub conducerea directorului instituției, profesor Florentina Dumitrașcu, precum și a profesorului Laura Arman, coordonatorul și sufletul proiectului. S-au spus cuvinte frumoase, potrivite unui astfel de moment, iar elevii oaspeți au putut vedea salutul de ”Bun venit” inclusiv în limba țării lor. Mai mult, elevii de la Școala Centrală au realizat manual câte o mică păpușă pentru toți oaspeții lor, pe care aceștia le-au putut lua ca suvenir.
Dincolo de prezentarea propriu-zisă a proiectului, gazdele de la Școala Centrală s-au întrecut în a realiza un adevărat spectacol pentru oaspeții din cel patru țări, spectacol la care au participat exclusiv foști și actuali elevi ai acestei instituții de învățământ - corul ”Ritmico”, condus de profesor Lucia Tudor, o parte din Ansamblul folcloric ”Ghiocelul”, Livia Pisăliță, cu vocea ei senzațională, care i-a uimit pe oaspeți, acompaniată la una dintre piese, la pian, de Sergiu Dobrescu, precum și Luca Crețu, care a dat un adevărat recital la tobe, ridicând efectiv sala în picioare. (video)
A urmat vizitarea școlii, inclusiv a sălii de sport, dar și a noului teren de sport.
În după-amiază zilei de luni, în cadrul acestui proiect, oaspeții au vizitat Clubul Sportiv AIKO, unde au făcut o scurtă mișcare de antrenament și au asistat la o demonstrație oferită de sportivii acestui club, dar și de primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dani, cel care a înființat acest club în anii 90. Acesta le-a vorbit inclusiv despre istoria acestui club, despre alegerea numelui său și le-a prezentat o scută demonstrație, alături de actualii sportivi ai clubului, coordonați de Gabriel Timofte. (video)

3000 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2305 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

222 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

418 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.