Parcul Regele Mihai I din Câmpina - trist, (semi)întunecat, total nepotrivit pentru... un spectacol

Actualitate (Categoria articolului)

Parcul Regele Mihai I este considerat un adevărat kilometru 0 al municipiului Câmpina și locul - singurul din zona centrală - unde pot avea loc activități culturale, artistice, educative sau de orice natură, activități care presupun un număr mare de spectatori.

Din păcate, foarte mulți dintre sutele de spectatori prezenți sâmbăta trecută la ultimul concert din seria ”Câmpina Summer Park Music”, deși încântați de muzica lui Nicu Alifantis, au fost extrem de dezamăgiți - am zice, pe bună dreptate - de felul în care arată parcul.
Și nu ne referim la iarbă sau flori, aspecte care pot fi mult înbunătățite, ci la starea jalnică a fântânii pavimentale din fața esplanadei unde au loc de obicei astfel de concerte, dar și la semiîntunericul, ca să nu spunem de-a dreptul bezna, în care era cufundat jumătate din parc, pentru că iluminatul public era... ca pe vremea lui Caragiale, ”sublim, dar lipsea cu desăvârșire”.
Acum, probabil toată lumea știe povestea fântânii pavimentale, care a întâmpinat numeroase dificultăți de funcționare. După ultimele reparații, pentru a fi cât de cât protejată, s-a ales soluția îngrădirii sale cu o bandă alb-roșie jenantă, degradantă, dezgustătoare. În schimb, pentru iluminatul public al unei jumătăți din parc, autoritățile nu au nicio scuză.
Felul în care acest parc din centrul Câmpinei își primește vizitatorii este dezamăgitor, dar nădăjduim că lucrurile se vor schimba în așteptarea Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, cele mai importante dintre evenimente fiind programate chiar aici, pe esplanda din Parcul Regele Mihai I.

3310 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 31.08.2023 05:42 Este logic, Cămpina ”beneficiază” de cea mai slabă administrație ever. Orașul este plin de gropi și mizerie iar mai nou nici în parcul aflat la 300 de metri de primărie nu se mai face curățenie. Poate se trezesc cămpinenii la următoarele alegeri și fac ei ”curățenie generalâ” în această administrație incompetență. Dacă nu atunci chiar își merită soarta plus o mare groapă în mijlocul orașului, lucrare inutilă și aberantă dar care a devenit ”cartea de vizită” a primarului.Adevărul este că întreaga Românie este sufocată de acești primari nepregătiți, neimplicați, fără studii de specialitate, foarte mulți cu dosare penale sau condamnări la pușcărie(dar cu ”suspendare”, așa e moda din ”justiție”), și care au în comun un lucru: foarte mult tupeu.De ce? Pentru că pot! Ce pot ei? Să mintă și să prosteascâ alegătorii care au și ei partea lor ,semnificativă, de vină. România anului 2023, o țară fără viitor!🤭

Actualitate

679 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.

343 vizualizari
03 dec. 2023 17:54

Primim de la cititori. Curge apă pe Calea Doftanei...

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat la numărul de whatsapp 0733.388.425 o situație care persistă de ceva vreme pe Calea Doftanei.

Alte stiri recente

119 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

1725 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.