Policlinica SanConfind, speranța multor pacienți din zona Câmpinei

Sănătate (Categoria articolului)

Ambulatoriul celui mai mare spital privat din județul Prahova are 19 specialități medicale care oferă servicii de calitate în spațiile Spitalului SanConfind din Poiana Câmpina, precum și în cele ale unei clădiri istorice, ”Casă cu lei” din vecinătatea Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, proiectată de celebrul architect Toma Socolescu.

Spitalul SanConfind și-a început activitatea, în aprilie 2015, prin darea în folosință a Secției de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie. Ulterior, au început să fie deschise cabinete ale Policlinicii SanConfind, unitatea oferind astăzi servicii de calitate în 19 specialități medicale: obstetrică-ginecologie, dermato-venerologie, endocrinologie, recuperare medicală, pediatrie-neonatologie, gastroenterologie, diabetologie, ortopedie, pneumologie, cardiologie, chirurgie generală, neurochirurgie, urologie, medicină internă, medicina muncii, psihologie, oftalmologie, O.R.L., neurologie. Spitalul are, în prezent, patru secții: recuperare medicală, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, ortopedie-traumatologie. De asemenea, spitalul oferă servicii medicale de top în Departamentul de imagistică medicală (investigații RMN, tomografii computerizate, radiografii digitale, mamografii 3D, ecografii, osteodensitometrii). O mare adresabilitate are medicina de laborator cu cele două centre de recoltare: la Poiana Câmpina și la Câmpina – Casa cu Lei”. În laboratorul propriu din clădirea spitalului se fac analize complexe de sânge și alte probe biologice.

Cabinetul Recuperare medicală. Prima structură funcțională a spitalului are un cabinet în Policlinică. Serviciile medicale ale cabinetului și ale secției aferente sunt doar cu plată (nu sunt cofinanțate de CAS). Specialiștii SanConfind pot diagnostica și trata numeroase afecțiuni: artroze, boli reumatismale, osteoporoză, entorse, fracturi, afecțiuni abarticulare, afecțiuni ale sistemului nervos, ale căilor respiratorii, circulație periferică deficitară etc. În 2019, la Congresul Turismului Balnear din România, Baza de Tratament Balneologic și Recuperare Medicală SanConfind din Poiana Câmpina a câștigat “Marele Premiu pentru Cea mai bună bază de tratament din țară”.
Cabinetul Obstetrică-ginecologie. SanConfind oferă servicii de obstetrică-ginecologie nu doar prin secția cu același nume, ci și prin cabinetul care funcționează în ambulatoriul de specialitate al spitalului. Cabinetul de ginecologie dispune de un ecograf multidisciplinar ultraperformant, care poate reda imagini cu o acuratețe extraordinară. El este prevăzut cu tipuri speciale de sonde si de software, care permit imagini tridimensionale  Foarte important este faptul că se realizează ecografii morfologice de sarcină/ecografii morfofetale pentru toate cele trei trimestre. Ecografia morfofetală este ”regina ecografiilor de sarcină”, întrucât realizează analiza detaliată a tuturor structurilor și organelor fetale.
Cabinetul Pneumologie. Pneumologia studiază aparatul respirator (plămânii, bronhiile, pleura) în condiții normale și patologice. Pneumologia include depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor care suferă de boli ale aparatului respirator (boli pulmonare, bronșice, pleurale și ale mediastinului), prin mijloace nechirurgicale. Consultațiile din cadrul cabinetului se pot completa cu investigații de spirometrie și pulsoximetrie.
Cabinetul Endocrinologie. Aici sunt depistate afecțiunile glandelor endocrine, ale căror secreții specifice sunt cunoscute sub numele de hormoni. Hormonul este o substanță biochimică ce transmite informații de la un organ sau țesut la altul. În endocrinologie, cele mai investigate sunt afecțiunile tiroidiene, hipofizare, suprarenale, gonadale (ale ovarelor), precum și tulburările metabolismului calcic (osteoporoza ș.a.).
Cabinetul Gastroenterologie. Cabinetul de gastroenterologie are dotări și oferă servicii aliniate la standardele europene, punând la dispoziția dumneavoastră un personal medical experimentat, specializat în efectuarea de endoscopii, colonoscopii etc. Procedurile sunt efectuate cu un maxim confort pentru pacient și pot avea scop diagnostic sau terapeutic, după caz, utilizând aparatură de ultimă generație: Olympus Evis Extera III, care realizează imagini de excelentă rezoluție digitală și detectează minime modificări ale mucoasei digestive sau intestinale.
Cabinetul Dermatologie-Venerologie. Dermato-venerologia SanConfind este foarte apreciată de către toți pacienții care au trecut pragul cabinetului de specialitate. Când observați mici leziuni la nivelul pielii, prezentați-vă imediat la medicul dermatolog de la SanConfind, căci un simptom banal (prurit,adică mâncărime), poate să fie dat de un psoriazis (o tulburare a sistemului imunitar care determină pielea să se regenereze mai rapid decât în mod normal), de o alergie, de maladia numită ”zona zoster” (cauzată de reactivarea virusului varicelo-zosterian, care determină și varicela), sau chiar de o infecție fungică. 
Cabinetul Diabetologie. Aici se tratează diabetul, dar și diverse tulburări metabolice (obezitate, gută). Prezentați-vă în timp util la medicul diabetolog de la SanConfind, evitând astfel această boală cronică sau afecțiunile generate de ea (neurologice, hepatice, cardiace). Este știut faptul că nimeni nu moare din cauza diabetului zaharat, dar se moare din cauza complicațiilor acestuia. Una dintre cele mai grave complicații este piciorul diabetic, foarte frecvent întâlnită din cauza neuropatiei diabetice (cea mai frecventă complicație a diabetului, o disfuncție a nervilor periferici cauzată de hiperglicemie), a circulației sanguine deficitare sau a infecțiilor de tot felul. Nivelul ridicat al glucozei din sânge poate fi cauzat fie de incapacitatea pancreasului de a produce insulină (diabet tip 1), fie pentru că insulina produsă nu este eficientă (diabet tip 2). În ambele forme, pot apărea simptome precum urinare frecventă, sete și foame intensă.
Cabinetul Cardiologie. Consultațiile presupun o evaluare clinică amănunțită, complexă, prin examen ecocardiografic, EKG, la care, în funcție de patologia depistată, se poate adăuga monitorizare Holter EKG, respectiv monitorizare Holter TA. Încercăm, în acest fel, să realizăm o prevenție primară a bolilor cardiovasculare prin depistarea precoce a factorilor de risc asociați cu apariția bolii cardiace ischemice. Ischemia este o stare patologică constând în diminuarea sau întreruperea circulației sangvine într-un organ, provocată de un spasm arterial sau de astuparea unui vas.
Cabinetul Ortopedie. Denumirea completă a specialității este ”ortopedie și traumatologie”. Este o specialitate chirurgicală care se ocupă cu diagnosticarea, tratarea și recuperarea afecțiunilor congenitale și dobândite, traumatice și netraumatice, ale aparatului locomotor. Aparatul locomotor al corpului uman, constituit din 206 oase, 310 articulaţii, 439 de muşchi, tendoane, nervi periferici, vase sanguine magistrale şi periferice, cu un specific anatomic şi funcţional, este afectat de diverse patologii. În cabinet oferă consultații doi specialiști desăvârșiți, cu multă experiență dobândită în spitale din Belgia, Australia, Irlanda, Marea Britanie. Unul rezolvă cele mai complicate fracturi și protezări (de șold, de umăr, de genunchi), iar al doilea este specializat în chirurgia coloanei vertebrale.
Cabinetul Pediatrie-Neonatologie. Tratamentul bolilor întâlnite la copii, în special la cei mai mici, este diferit față de cel al adulților. Începutul pediatriei românești s-a întâmplat în 1897, când dr. Maria Cutarida Hratunescu, prima femeie medic din România, a luat inițiativa creării unui cămin pentru îngrijirea copiilor abandonați. În cabinetul Pediatrie-Neonatologie SanConfind  (situat în Câmpina, la ”Casa cu lei”), pe lângă consultațiile obișnuite, vă oferim consiliere cu privire la beneficiile multiple ale alăptării. De asemenea, pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, vă stăm la dispoziție cu diverse proceduri în Baza de Recuperare, precum: masaj nou-născut, kinetoterapie (gimnastică medicală pediatrică) etc. De asemenea, oferim investigații medicale, analize de laborator sau servicii specifice (fototerapia).
Cabinetul Neurologie. În cabinetul de specialitate de la Poiana Câmpina, sunt oferite servicii medicale deosebite în cele mai impresionante afecțiuni neurologice: deficitele motorii sau senzitive (lipsa forței sau a sensibilității într-o anumită parte a corpului), durerea de la nivelul extremității cefalice, în teritoriul unui nerv cranian sau periferic, tulburările de mers și de echilibru, pierderile de constiență (leșin, criză epileptică etc.), tulburările de memorie. Neurologia este una dintre specialitățile medicale nechirurgicale extrem de complexe și de provocatoare pentru medic și pacient. Unii pacienți confundă neurologia cu psihiatria. Sunt două specialități care studiază și tratează afecțiuni ale emisferelor cerebrale, dar din perspective diferite. Neurologia diagnostichează și tratează mai ales afecțiunile organice (AVC, tumori, infecții etc.), pe când psihiatria are în vedere disfuncțiile mentale cognitive, comportamentale și afective.
Cabinetul Urologie. Urologia este ramura medicinei care se ocupă îndeosebi cu studiul, diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului reproductiv, ale tractului urinar masculin și tractului urinar feminine. Medicul urolog de la SanConfind s-a format atât în urologia generală, prin chirurgia clasică şi endoscopică, cât şi în domenii de vârf, cum ar fi: robotica, chirurgia transplantului renal, neuro-urologia. Urologia SanConfind este o specialitate medicală tehnologizată care beneficiază de proceduri endoscopice, laparoscopice, robotice şi de aparaturi de diagnosticare, precum ecograful şi computerul tomograf. Deşi unii medici mai practică şi astăzi chirurgia deschisă pentru pietrele la rinichi,  medicul urolog de la SanConfind consideră că procedura respectivă devine tot mai mult de domeniul istoriei medicinei. Cele mai întâlnite afecțiuni tratate: urinare frecventă, incontinenţă urinară, senzaţii de usturime, durere și arsuri la urinare, urinarea cu sânge, dureri de spate în zona rinichilor, litiază reno-uretrală, disfuncţie erectilă, infertilitate. Se folosesc cu succes diverse investigații imagistice: ecografie abdominală, ecografie transrectală, scrotală şi peniană.
Cabinetul Oftalmologie. În Cabinetul de Oftalmologie SanConfind există echipamente special realizate pentru diagnostic și tratament: computer tomograf, aparatură pentru fundul de ochi, microscop, aparat pentru măsurarea presiunii  intraoculare. O consultație completă oftalmologică înseamnă la SanConfind următoarele: examen biomicroscopic de pol anterior; măsurarea tensiunii intraoculare; examen de fund de ochi; auto-kerato-refractometrie; acuitate vizuală. Alte servicii și investigații medicale: prescriere de ochelari; câmp vizual computerizat; tomografie retiniană; test Schirmer; extracție corpi străini corneeni/conjunctivali/palpebrali; injecții subconjunctivale; spălături căi lacrimale. Dintre operații am putea aminti: șalazion; eviscerație; ectropion (răsucirea pleoapei spre exterior); entropion (răsucirea pleoapei spre interior); chirurgia formațiunilor tumorale palpebrale și conjunctivale – excizie și reconstrucție; cura chirurgicală a cicatricilor vicioase palpebrale; oftalmopatia tiroidiană (afectarea oculară dată de bolile glandei tiroide), scoaterea sacului lacrimal, lagoftalmie (imposibilitatea închiderii pleoapelor).
Cabinetul O.R.L. Aici se acordă îngrijiri și consultații de cea mai bună calitate. Sunt oferite, de asemenea, servicii specializate în chirurgie cervico-facială.  Demn de remarcat e faptul că unit-ul ORL din dotarea cabinetul respectiv este unul dintre cele mai performante din țară, ceea ce asigură, pe lângă confortul pacientului, calitatea actului medical. Vorbim despre o aparatură medicală ORL ultraperformantă, de ultimă generație, una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnic, realizată de o companie de importanță mondială: firma Atmos. De altfel, în acest cabinet se lucrează numai cu produse și materiale sanitare de înaltă calitate, achiziționate de la branduri renumite pe plan internațional. Cele mai importante tratamente ORL: examen endoscopic faringo-laringian, extracție corp străin, incizie drenaj colecție auriculară, cauterizare chimică pată vasculară, incizie flegmon periamigdalian, infiltrație zonă cervico-facială, endoscopie otică rigidă, prelevare biopsie CAE sub control otomicroscopic, incizie hematom/abces septal.
Cabinetul Chirurgie Generală. În cabinetul de chirurgie generală din cadrul Policlinicii SanConfind acordă consultații câțiva medici plini de dăruire și profesionalism, unul dintre ei având la activ cinci ani lucrați în Franța, în cadrul unui mare spital situat în vecinătatea Parisului.
Cabinetul Neurochirurgie. Neurochirurgia este una dintre cele mai complexe subramuri ale chirurgiei, fiindcă solicită un profesionalism de excepție. Orice intervenție asupra creierului și sistemului nervos necesită o pregătire deosebită și o finețe extraordinară. Anul trecut, și-a început colaborarea cu Spitalul SanConfind un medic specialist neurochirurg care vine de la unul dintre marile spitale private din București. Recent, la Poiana Câmpina, domnul doctor a realizat cu succes primele sale intervenții neurochirurgicale minim invazive. La București, numărul unor astfel de operații reușite este de ordinul miilor. Intervențiile efectuate sub microscopul operator au rezolvat foarte bine o hernie de disc lombară și o stenoză de canal vertebral lombar. Durata medie a intervențiilor a fost de aproximativ o oră și jumătate, cu remisia simptomatologiei, mobilizarea pacienților patru ore postoperator și externarea a doua zi. Neurochirurgul de la SanConfind va putea interveni, de asemenea, și în unele formațiuni tumorale (cerebrale, vertebrale sau spinale). Toate intervențiile sale chirurgicale se vor face numai sub microscop operator. (P)

2508 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sănătate

1253 vizualizari
21 mar. 2023 19:11

O nouă campanie de donare de sânge, găzduită de Spitalul SanConfind

De la înființarea sa, din aprilie 2015, Centrul Medical SanConfind de la Poiana Câmpina a găzduit numeroase campanii pentru recoltarea sângelui necesar transfuziilor. Marți, 21 martie 2023, la spitalul din Poiana Câmpina a avut loc o nouă astfel de campanie, la care au participat peste 100 de donatori.

2066 vizualizari
28 feb. 2023 20:16

Un nou chirurg din București se va alătura echipei medicale SanConfind - dr. Mihai Gornea

Din luna martie 2023, un nou chirug din București va colabora cu Centrul Medical SanConfind. Este vorba despre dr. Mihai Gornea, medic primar chirurg, cu competență în chirurgie minim-invazivă, endoscopie digestivă și ecografie abdominală. "Folosind tehnici moderne, minim-invazive, am încercat întotdeauna să ofer pacienților mei maximul de confort postoperator și o recuperare rapidă”, ne mărturisește domnul doctor, care este dornic să facă și la Poiana Câmpina ceea ce a făcut prin toate spitalele unde a lucrat: o chirurgie eficientă, curată, lipsită de complicații, cu dureri și incizii cât mai mici, care să atragă pacienți și să-i construiască o reputație.

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.