În atenția locuitorilor din cartierele Muscel și Câmpinița: deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună, în alte zile decât cele în care sunt colectate deșeurile menajere

Actualitate (Categoria articolului)

O situație mai puțin plăcută a apărut pe parcursul lunii aprilie în cartierele Muscel și Câmpinița din municipiul Câmpina. Locuitorii și-au curățat curțile și grădinile și au scos în stradă deșeurile vegetale, în diferite zile ale săptămânii. Iar în unele zone, peste deșeurile vegetale au fost puse deșeurile menajere. Imaginile vorbesc de la sine.

Problema este puțin mai complicată. În acest an, administrația locală a stabilit ca perioadă pentru desfășurarea curățeniei de primăvară 13 martie - 6 aprilie 2018. Asta, plecând de la ideea că, în fiecare an, curățenia de primăvară se realizează înainte de Paști. Numai că, în 2018, Sărbătorile Pascale au fost foarte devreme comparativ cu alți ani, ca să nu mai vorbim de faptul că, în perioada menționată, încă mai exista zăpadă. Prin urmare, graficul de ridicare a deșeurilor a fost inutil, cei mai mulți câmpineni curățindu-și curțile și grădinile după Paști. Deșeurile vegetale au fost scoase pe trotuare, mizându-se pe faptul că Floricon Salub va veni și le va ridica. Numai că, în afara perioadei în care se desfășoară curățenia (oficială) de primăvară, ridicarea deșeurilor vegetale se face de două ori pe lună în cele două cartiere, după un program stabilit de Primăria Câmpina împreună cu operatorul de salubritate. Program despre care oamenii nu au fost anunțați în timp util, după cum ne-au declarat locuitorii din zonă. 

Pentru ca lucrurile să fie clare de acum înainte, vă precizăm programul de ridicare a deșeurilor din Câmpinița și Muscel, cartiere unde există în general case cu curți și grădini, deci zone cu depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale:
Cartierul Câmpinița 
- deșeurile vegetale se ridică în a doua și a patra zi de miercuri din fiecare lună
- deșeurile menajere se ridică în fiecare joi a săptămânii
Cartierul Muscel
- deșeurile vegetale se ridică în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună
- deșeurile menajere se ridică în fiecare miercuri a săptămânii
Autoritățile locale fac apel la populația din cele două cartiere ca deșeurile vegetale să fie scoase în fața proprietății în ziua anterioară ridicării, după ora 16.00, sau în dimineața zilei în care este programată ridicarea lor.

4592 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

108 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

325 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

102 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

50 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.