Festivalul folcloric "Hora prahoveană" are loc pe 16 iulie, la Fântâna cu Cireși. Iată programul complet al manifestării

Eveniment (Categoria articolului)

Festivalul folcloric "Hora Prahoveană" este una dintre cele mai longevive manifestări de acest gen din Câmpina și chiar din tot județul. Anul acesta, pe 16 iulie, va avea loc cea de-a 23-a ediție a festivalului organizat de administrația locală câmpineană prin intermediul Casei de Cultură "Geo Bogza".

În perioadele sale bune, "Hora prahoveană" a fost o adevărată sărbătoare a folclorului românesc, ceea ce ne-am dori să se întâmple și în acest an, cu atât mai mult cu cât festivalul era la un pas să dispară din lista manifestărilor stabilite de administrația locală pentru 2017.
Așadar duminică, 16 iulie, la Fântâna cu Cireși, de la ora 11.00, avem "Hora prahoveană", iar programul manifestării este următorul:
- 11.00 - Deschiderea oficială și discursul de bun-venit al primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu
- 11.15 - 14.20 - Cântece și dansuri populare - soliști și ansambluri folclorice din Câmpina ("Plai câmpinean" și "Ghiocelul" - de la Casa de Cultură, "Hora" - de la Școala Centrală), Boldești-Scăieni, Vălenii de Munte, Scorțeni, Poiana Câmpina, Filipeștii de Târg (sat Brătășanca).
- 14.20 - 15.00 - Spectacol folcloric susținut de Ansamblul folcloric "La izvor" din Cimișlia (Republica Moldova)
- 15.00 - Concertul artiștilor invitați - Elena Merișoreanu, trupa etno "Delice" și Anișoara Prisăcaru (Cimișlia).

Pentru acest festival, de la bugetul local s-au alocat 30.000 lei. Ar mai trebui precizat un lucru important: celor care doresc să fie prezenți la eveniment, dar nu au cu ce să ajungă la "Fântâna cu Cireși", administrația locală le pune la dispoziție gratuit, în baza unui protocol încheiat cu firma Eliro, două microbuze care vor circula pe traseul Pram - Turnătorie - Răcitor - Fântâna cu Cireși, cu plecare la orele 10.30, respectiv 11.00.

6179 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Margaritoiu Vasile 04.07.2017 16:40 De ce nu chemați și interpretii noștri locali....Avem destule nume celebre care ne reprezintă cu cinste în țară și nu numai...Sunt ai noștri și trebuie să ne mândrim cu ei...

Eveniment

2656 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

2083 vizualizari
05 feb. 2024 21:12

Medalie de argint pentru echipa Belvedere la Olimpiada Culinară Internațională din Germania - Secțiunea desert

Echipa regională Belvedere, formată din maeștrii bucătari și cofetari din județele Prahova și Brașov, a obținut medalie de argint la Olimpiada Culinară Internațională IKA de la Stuttgart din Germania. O performanță excepțională, la care o mare contribuție și-au adus-o cele două câmpinence din echipă - Carmela Dragomir și Andra Ioana Bunea (foto), de la Cofetăriile Dulcelle.

Alte stiri recente

1273 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

463 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.