"Dantele interioare", o carte specială, scrisă de un om special - Monica Radu. Lansarea va avea loc la Câmpina, pe 15 iulie

Eveniment (Categoria articolului)

Monica Radu este un om cu totul şi cu totul special, probabil un om trimis de Dumnezeu să ne învețe cum să fim puternici și să trăim frumos, cum să ne acceptăm soarta și să jucăm jocul vieții cu cărțile pe care le avem pe masă, după cum spune chiar ea. "Dantele interioare" este darul pe care Monica Radu ni-l face nouă, dar, în același, timp, este și un dar pentru sufletul ei. Este o carte despre... cărțile pe care le-a avut pe masă în jocul vieții, o carte-introspecție despre perioada de după accidentul care i-a frânt coloana. 

Doar coloana. Nu și spiritul, nu și încrederea, nu și dorința de a trăi frumos, de a învăța, de a iubi, de a dărui. O carte extraordinară, pe care o citești în două ore, pentru că, dacă pui mâna pe ea, nu te mai oprești. Din "Dantele interioare" nu înțelegi doar cât de mare este pasiunea pentru scris a Monicăi, absolventă a Facultății de Litere din București. Înțelegi mult mai multe, chiar și lucruri pe care nu credeai vreodată că le vei putea pricepe și accepta. Trebuie să citiți această carte, să vă faceți un dar pentru suflet și minte.
"În urmă cu aproape un an, doamna Aurora Cornu (prima soție a lui Marin Preda, n.r.) după ce a citit textul "Dantelelor..." m-a încurajat şi susţinut să-l public. Atunci am înţeles că această carte va fi indirect, prin ecourile sale, un dar pe care mi-l fac, deşi intenţia iniţială a fost de a face cunoscut sensul unei existenţe evident "diferite" celor care cred că ar putea fi unul atrofiat. Demersul, însă, a fost realizat prin extraordinara pritenie cu care mă onorează Mihaela Căluşer. Tot prin intermediul acesteia am şansa ca imaginea cărţii, coperta, să beneficieze de semnătura lui Cristian Cheşuţ, şeful Catedrei de Design şi Prorector al Institutului de Arte Plastice din Cluj-Napoca. Mulţumesc tuturor celor care sunt alături de mine organizând evenimentul din 15 iulie, Aurei Dobre şi fiului ei, Adrian, care a realizat afişul, şi, nu în ultimul rând, Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati", conduse de Liliana Ene. Pentru ca ziua de 15 iulie să rămână cu adevărat memorabilă pentru mine, am imensa bucurie ca la lansare să fie prezentă Daniela Palade Teodorescu, editor şef al revistei "Avantaje", cea care îmi oferă încredere, cu copleşitoare generozitate, de aproape 10 ani", ne-a spus Monica Radu. 
"Dantele interioare" este prima carte a Monicăi Radu. Lansarea va avea loc la Biblioteca Municipală "Dr. C.I Istrati" pe 15 iulie, la ora 11.00. Vă invităm cu drag, în numele omului minunat care a scris-o. 

6375 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Neagu Viorica 14.07.2017 14:12 Voi merge la lansarea cartii dar ceea ce vreau sa transmit prin acest mesaj este faptul ca apreciez foarte mult autoarea , fara sa am o relatie cu domnia ei , simplele intalniri , interactiuni scurte in diverse imprejurari , lasandu-mi un sentiment puternic ca am intalnit o persoana absolut remarcabila , o persoana cu calitati pe care iti doresti sa le intalnesti la oamenii din jurul tau ( dar pe care , din pacate , nu le intalnim decat extrem de rar )! Ii doresc sa intalneasca binele de care are nevoie , oamenii care sa o aprecieze conform calitatilor extraordinare , succesul intr-o cariera de scriitor care poate fi ceea ce soarta a rezervat pentru ea !

Eveniment

534 vizualizari
03 mar. 2024 11:24

Proiect româno-moldovean pe tema Mărțișorului la Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

După cum v-am informat deja, pe 1 Martie 2024, Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina a derulat o activitate foarte frumoasă - ”Mărțișorul, între tradiție, creativitate și Patrimoniul UNESCO”, în cadrul proiectului transfrontalier ”Grădinițele prieteniei”, la care participă unități de învățământ preșcolar din România și Republica Moldova. 

1725 vizualizari
29 feb. 2024 20:38

Spectacol de revistă la Casa de Cultură din Câmpina, susținut de artiștii Teatrului “Toma Caragiu” din Ploiești

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, la Casa de Cultură “Geo Bogza” din Câmpina va avea loc spectacolul “Dă, Doamne, cântec!”, susținut de artiștii Secției de Revistă a Teatrului “Toma Caragiu”din Ploiești. Evenimentul va avea loc marți, 12 martie 2024, de la ora 19.00.

Alte stiri recente

596 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

780 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.