De ce tace ASF atunci când RCA creşte spectaculos și falimentează firmele de transport?!

Actualitate (Categoria articolului)

Transportatorii sunt la un pas de manifestări extreme de protest după ce RCA a crescut spectaculos în ultimii ani, fără ca Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), condusă de fostul ministru Mișu Negrițoiu, să ia vreo măsură. Astfel, în ultimii doi ani, RCA - singura asigurare auto obligatorie a crescut de peste trei ori.

Probabil că nu este conducător auto sau proprietar de mașină care să nu fie nemulțumit atunci când trebuie să plătească asigurarea RCA. Vă dăm un exemplu simplu. Pentru un autoturism Dacia Solenza, înmatriculat de o persoană juridică, s-a ajuns ca RCA să crească de la aproximativ 270 lei în 2014, la 800 lei în 2016, atenţie, asigurarea fiind numai pe durata a 6 luni! În cazul firmelor de transport marfă, cele care au zeci, poate sute de autovehicule, situația este de-a dreptul dezastruoasă. Pentru un TIR, asigurarea obligatorie a ajuns la aproximativ 20.000 lei. 
Transportatorii români ies în stradă, mulţi fiind în pragul falimentului, în vreme ce transportatorii europeni din afara României prosperă şi au început să preia multe dintre afacerile firmelor românești din acest domeniu. De ce? Pentru că în celelalte state europene, RCA este sub control și are o valoare acceptabilă. În România, Autoritatea de Supraveghere Financiară, condusă de Mişu Negriţoiu, are obligația legală de a supraveghea şi această piață, existând chiar asigurări din partea lui Negriţoiu că preţurile la RCA vor fi menţinute sub control. Nu s-a întâmplat acest lucru, ceea ce îi face pe cei mai mulţi dintre transportatori să considere că ASF tace complice, permiţând firmelor de asigurare, care în cele mai multe cazuri duc banii direct peste hotare, să scumpească asigurările RCA fără limită, fără justificare. Ceea ce este mai grav şi are implicaţii în buzunarul fiecărui român este că scumpirea sistematică a acestei asigurări obligatorii duce inevitabil la creşterea preţurilor la toate produsele. 

Nu  putem să nu ne întrebăm acum unde sunt parlamentarii atunci când ar trebui să apere interesele cetățenilor? Ne referim la parlamentari în general și la cei doi din Câmpina în special. Îi anunțăm pe această cale pe senatorul George Severin și deputatul Virgil Guran că în Câmpina sunt 12.917 autovehicule, din care 11.102 autoturisme, după cum arată Planul de Mobilitate Urbană, recent aprobat de Consiliul Local. Aceste mașini aparțin câmpinenilor, adică celor la care cei doi parlamentari vor veni peste două luni, în campanie electorală, să le ceară votul. Pentru că, din informațiile noastre, amândoi parlamentarii câmpineni își doresc un nou mandat. Nu le cere nimeni să asfalteze o stradă, dar în problema RCA se pot implica, pot întreba, pot cere socoteală, pot demonstra că sunt aproape de durerile oamenilor.

3644 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

757 vizualizari
30 ian. 2023 22:36

În bugetul Câmpinei pentru anul 2023 este inclusă și amenajarea unui traseu de motocros

Joi, 2 februarie 2023, de la ora 17.00, este programată ședința extraordinară de îndată pentru aprobarea bugetului local al municipiului Câmpina pentru anul 2023. Sunt multe lucruri interesante în proiectul bugetului local, despre unele dintre ele chiar am scris în ultimele săptămâni, dar în rândurile de față vom detalia un alt punct din buget - realizarea unui studiu de oportunitate pentru amenajarea unui teren pentru motocros.

1354 vizualizari
30 ian. 2023 19:37

Tarifele pentru utilizarea bazelor sportive de la Câmpina au fost majorate de Consiliul Local. Creșterile ajung până la 54%

1 comentarii

După cum v-am informat deja, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina de miercuri, 25 ianuarie, au fost discutate și votate noile tarife de închiriere pentru bazele sportive din Câmpina, administrate de Clubul Sportiv. Noile tarife au fost aprobate aproape fără nicio discuție, iar inițiatorii proiectului au fost Roxana Gheorghe (Partidul Verde), Liviu Briciu (POL), Liviu Dumitrache (USR) și Andrei Duran (PSD).

Alte stiri recente

16 vizualizari
31 ian. 2023 12:17

ISU a intervenit cu șenilata la Boșilcești - Telega pentru preluarea a doi pacienți izolați

Salvatorii de la ISU Prahova au intervenit marți, 31 ianuarie 2023, pentru acordarea asistenței medicale de urgenţă în satul Boșilcești, comuna Telega.

444 vizualizari
30 ian. 2023 23:25

Ziua Internațională a Nonviolenței, marcată de elevii Școlii Centrale Câmpina prin desene cu mesaje puternice

Ziua Internațională a Nonviolenței în Școală a fost marcată la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. Elevii au realizat afişe tematice, picturi și desene care au fost înscrise în cadrul Concursului Judeţean Interdisciplinar „ZEN - Zâmbeşte, Educă-te, fii Nonviolent”, care face parte din Calendarul activităţilor educative judeţene. Partenerii Școlii Centrale în acest proiect sunt: Școala Gimnazială „Prof. Cristea Stănescu” din comuna Cornu, Școala Gimnazială „Ion Câmpineanu” din Câmpina, Liceul Teoretic ”Şerban Vodă” din Slănic, Liceul “Carol I” din Plopeni și Şcoala Gimnazială din comuna Scorţeni.