Caravana SMURD ”Fii pregătit!” a poposit la Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Luni dimineață, pe esplanada din fața Casei Tineretului a poposit Caravana SMURD ”Fii pregătit!”. În același timp, reprezentanți ai ISU, inclusiv voluntari, au fost în mai multe unități de învățământ din Câmpina pentru a prezenta principalele metode de acordare a primului ajutor.

În prima zi a acestei acțiuni, voluntarii ISU au fost la Liceul Tehnologic Energetic, la Colegiul Tehnic Forestier și la Liceul Tehnologic Mecanic. De asemenea, după-amiază, la caravana din fața Casei Tineretului au fost prezenți mai mulți elevi din cadrul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina.
Marți, 7 martie, în a doua zi a prezenței Caravanei SMURD la Câmpina, voluntarii ISU vor merge la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, dar și de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”. De asemenea, orice persoană interesată poate vizita caravana, unde va vedea dotările Centrului mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție.
Caravana SMURD ”Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, lansat în anul 2017 și operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.
Caravana SMURD constă într-un centru mobil de pregătire a populației și a personalului de intervenție dotat cu o sală de școlarizare, având o capacitate de 40 de locuri, și un laborator de examinare pentru personalul calificat, precum și cu echipamente medicale și de prim ajutor, inclusiv manechine de resuscitare și simulatoare menite să asigure instruirea cât mai eficientă a cursanților în tehnicile de acordare a primului ajutor.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al județului Prahova invită populaţia să viziteze caravana și să se familiarizeze cu regulile minime de protecţie şi de prim ajutor în situaţii de urgenţă.

3334 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • matei 07.03.2023 19:55 n-ar fi stricat sa menionati si actiunile Re:Rise din oras, in special ca noi suntem cei care au adus caravana la campina.

Actualitate

1034 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

1583 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

Alte stiri recente

26 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1328 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.