Oaspeți dragi din Basarabia la Poiana Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Primarii localităților Negrești și Zaim din Republica Moldova, Zinaida Panainte și Ion Veste, au venit la Poiana Câmpina. Este o vizită care va dura câteva zile, prima pe care oaspeții din Basarabia o fac aici, după încheierea acordului de înfrățire dintre cele trei localități. Vă reamintim, la sfârșitul lunii august, primarul comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers în Republica Moldova pentru a parafa înfrățirea cu cele două comune basarabene.

Cei doi primari din Republica Moldova sunt însoțiți de consilieri locali și alți reprezentanți ai primăriilor pe care le conduc. Oaspeții au fost întâmpinați cu pâine și cu sare, au ciocnit un pahar cu vin cu gazdele de la Poiana, au vizitat sediul Primăriei, iar apoi, la Biblioteca 'Dimitrie Gusti' a avut loc prima ședință de lucru, să-i spunem așa. S-a început cu o prezentare a comunei Poiana Câmpina, apoi s-a vorbit despre activitățile care ar putea fi desfășurate în comun, despre ideile care ar putea fi preluate reciproc, despre proiectul investițiilor 'în oglindă' care s-ar dori implementat în localitățile înfrățite, lucru care va deveni, însă, posibil, după integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 
S-a discutat liber și frumos, nu fără unele emoții, dar pentru administrațiile publice din cele trei localități înfrățite este un început de drum și fiecare încearcă să-și cunoască mai bine partenerii, să afle mai multe despre oameni și locuri. În această seară, oaspeții din Basarabia au vizitat Spitalul SanConfind, iar mâine au un program destul de încărcat. Vor vizita Școala Gimnazială 'Învățător Ion Mateescu', vor participa la un program artistic oferit de Ansamblul Folcloric 'Poienița', vor merge apoi la bisericile din Poiana și Bobolia. Sâmbătă, delegațiile de la Zaim și Negrești vor vizita Muzeul Memorial 'B.P. Hasdeu' și Muzeul Grigorescu din Câmpina, apoi Castelul Peleș din Sinaia. Atât sâmbătă, cât și duminică sunt programate și ședințe de lucru, pe teme sociale și economice (sâmbătă), educație și cultură (duminică), la care vor fi prezenți, alături de oaspeții din Republica Moldova și primarul Alin Moldoveanu, consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei din Poiana Câmpina.

8875 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tatiana 20.10.2016 23:12 Va dorim sucese si realizari . noi . pentru satelele noastre.

Eveniment

1556 vizualizari
23 feb. 2024 22:47

Proiect extrem de interesant, în parteneriat cu Formula 1, prezentat la deschiderea Academiei STEAM de la Câmpina

Evenimentul de deschidere a Academiei STEAM a Fundației Zamolxes, care a avut loc vineri, 23 februarie, la Centrul Cultural pentru Tineret Zamolxes - Câmpina, în prezența primarului Alin Moldoveanu, a cuprins și un moment care a stârnit maxim interes în rândul tinerilor prezenți.

2717 vizualizari
16 feb. 2024 21:09

Târgul Mierii Câmpina 2024 și-a deschis porțile vineri, 16 februarie. Târgul rămâne deschis până duminică, 18 februarie

Casa Tineretului din Câmpina a fost luată cu asalt de mulțimea de expozanți dornici să participe la Târgul Mierii, una dintre cele mai apreciate manifestări din lumea apiculturii românești. Vineri, 16 februarie, a avut loc deschiderea oficială, în prezența autorităților locale și a organizatorilor - Asociația Apicolă ”Valea Prahovei”.

Alte stiri recente

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.