Colinde la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, în memoria Jenicăi Tabacu, la un an de la dispariție

Eveniment (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni, pe 21 decembrie 2019, se împlinește un an de la plecarea dintre noi a directorului Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu. Un an greu, un an trist pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori, pentru toți cei care au iubit-o, prețuit-o și respectat-o pe Jenica Tabacu. În memoria ei, în seara de 20 decembrie, de la ora 16.00, la Castelul "Iulia Hasdeu" vor răsuna colindele, va răsuna pianul, se vor reuni cei care i-au păstrat amintirea vie, i-au păstrat imaginea și zâmbetul într-un colț al sufletului.

Evenimentul "Jenica Tabacu - In memoriam" este organizat de Asociația "Iulia Hasdeu și Jenica Tabacu", înființată de Gabriel Tabacu, soțul fostului director al Muzeului "Hasdeu". Așadar, vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Castel vor cânta colinde de suflet "Micii melomani" de la Clubul Copiilor din Câmpina, va susține un recital de operă talentata Livia Pisăliță (12 ani), va susține un recital la pian profesorul Ruxandra Brezeanu, iar la final va fi un moment-surpriză, legat, bineînțeles, de tradițiile Crăciunului.
Aici, la Castel, Jenica Tabacu și-a petrecut mai bine de 20 de ani din viață. Un om de excepție, un autentic om de cultură, cercetător științific, doctor în filologie, dar mai presus de toate un om care a sfințit locul și care a iubit mult Câmpina. În memoria omului minunat care a fost Jenica Tabacu, la Castel va răsuna muzica și vom zâmbi amintirilor frumoase.

7038 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeanu Carmen 18.12.2019 23:05 Nu îmi vine nici acum sa cred că doamna Tabacu nu mai este printre noi , mare păcat că s- a întâmplat așa .Nici nu știu ce să spun , sunt inca in blocaj , chiar nu cred nici acum , nu pot sa cred !

Eveniment

1714 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

1791 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

44 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1866 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.