Colinde la Castelul "Iulia Hasdeu" din Câmpina, în memoria Jenicăi Tabacu, la un an de la dispariție

Eveniment (Categoria articolului)

La finalul acestei săptămâni, pe 21 decembrie 2019, se împlinește un an de la plecarea dintre noi a directorului Muzeului Memorial "B.P. Hasdeu" din Câmpina, Jenica Tabacu. Un an greu, un an trist pentru familie, prieteni, colegi și colaboratori, pentru toți cei care au iubit-o, prețuit-o și respectat-o pe Jenica Tabacu. În memoria ei, în seara de 20 decembrie, de la ora 16.00, la Castelul "Iulia Hasdeu" vor răsuna colindele, va răsuna pianul, se vor reuni cei care i-au păstrat amintirea vie, i-au păstrat imaginea și zâmbetul într-un colț al sufletului.

Evenimentul "Jenica Tabacu - In memoriam" este organizat de Asociația "Iulia Hasdeu și Jenica Tabacu", înființată de Gabriel Tabacu, soțul fostului director al Muzeului "Hasdeu". Așadar, vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Castel vor cânta colinde de suflet "Micii melomani" de la Clubul Copiilor din Câmpina, va susține un recital de operă talentata Livia Pisăliță (12 ani), va susține un recital la pian profesorul Ruxandra Brezeanu, iar la final va fi un moment-surpriză, legat, bineînțeles, de tradițiile Crăciunului.
Aici, la Castel, Jenica Tabacu și-a petrecut mai bine de 20 de ani din viață. Un om de excepție, un autentic om de cultură, cercetător științific, doctor în filologie, dar mai presus de toate un om care a sfințit locul și care a iubit mult Câmpina. În memoria omului minunat care a fost Jenica Tabacu, la Castel va răsuna muzica și vom zâmbi amintirilor frumoase.

6229 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Valeanu Carmen 18.12.2019 23:05 Nu îmi vine nici acum sa cred că doamna Tabacu nu mai este printre noi , mare păcat că s- a întâmplat așa .Nici nu știu ce să spun , sunt inca in blocaj , chiar nu cred nici acum , nu pot sa cred !

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.