Vioara Stradivarius a lui Alexandru Tomescu a răsunat pe platoul Bucegi, la peste 2.000m altitudine, într-un concert unic

Eveniment (Categoria articolului)

Turneul Stradivarius - ”Paganini Magic” s-a încheiat sâmbătă, 16 iulie, cu un concert unic, la o altitudine de 2025m, în Munții Bucegi, pe platoul din fața Cabanei Caraiman.

Alexandru Tomescu cu vioara Stradivarius Elder-Voicu și chitaristul Dragoș Ilie au încheiat ediția a XV-a Turneului Internațional Stradivarius - ”Paganini Magic” printr-un concert oferit publicului, format din peste 500 pesoane adunate în fața Cabanei Caraiman, în Munții Bucegi, la o înălțime de peste 2000m. Cele mai valoroase și inspirate sonate ale lui Niccolo Paganini s-au auzit pentru prima dată pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național, în Munții Bucegi.
”Vioara Stradivarius Elder-Voicu, obiect de patrimoniu național s-a auzit pentru prima dată la o altitudine de 2025m înălțime; a fost o vreme absolut superbă, soare și câțiva nori care păreau că ar vrea să aducă ploaia, dar nu s-a întâmplat așa, astfel că la final cei doi artiști au dat și autografe și au făcut poze cu cei prezenți”, au anunțat organizatorii acestui turneu pe pagina de Facebook a evenimentului.
Acest turneu de prestigiu s-a desfășurat în perioada 26 iunie - 16 iulie 2022 și a străbătut peste 4000km, 13 localități din România, a adunat peste 10.000 oameni într-un număr de 16 concerte. 

(Foto - Facebook.com/Alexandru Tomescu; video - Youtube.com/Bebe Ștefănescu)

4228 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

690 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

4267 vizualizari
02 iun. 2023 12:48

Câmpina a fost în sărbătoare, de Ziua Internațională a Copiilor

Câmpina a fost în sărbătoare, joi, 1 Iunie 2023, de Ziua Internaţională a Copilului. Iar centrul municipiul în mod clar a aparţinut sărbătoriţilor zilei. Copii mai mici sau mai mari, veseli, gălăgioşi, fericiţi, plini de energie, entuziaşti. Micii câmpineni. Pentru ei, administraţia locală a organizat un eveniment frumos, cu multă muzică, teatru, mascote, personaje pe picioroange, face painting, baloane colorate, dulciuri. O sărbătoare pe care copiii au meritat-o, ei fiind cei care creează pentru noi toţi o lume minunată.

Alte stiri recente

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.

1314 vizualizari
03 iun. 2023 15:23

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - Teleajen Văleni 6-1

Ultimul meci pe teren propriu al brezenilor le-a adus - și oficial - tilul de campioană a județului, fiecare component al său primind la finele partidei cu Teleajen Văleni medaliile de campion. Iar brerzenii au onorat acest mokemnt printr-o victorie la scor de tenis, că tot suntem în plin Roland Garros, 6-1, fără drept de apel.