Acțiune amplă a polițiștilor prahoveni, inclusiv la Câmpina. Valoarea sancțiunilor aplicate a depășit 82.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

Polițiștii prahoveni au desfășurat în cursul zilei de vineri, 11 august, la nivelul întregului județ, mai multe acțiuni de amploare, în diverse domenii, scopul fiind de a asigura un climat de ordine și siguranță publică, inclusiv în această minivacanță de Sf. Maria. 

Astfe, au fost organizate și desfășurate acțiuni în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Boldești-Scăeni și Urlați, dar și pe drumurile naționale din județ. Polițiști ai mai multor structuri, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, au acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, și nu numai, pentru combaterea faptelor antisociale. 
Pe linie rutieră, s-a acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pentru combaterea conducerii de autovehicule, pe drumurile publice, sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, sens în care au fost controlate 400 de autovehicule, și 180 de testeri cu aparatele etilotest și drugtest efectuate. Au fost legitimate aproximativ 500 de persoane și au fost verificate 30 de societăți comerciale.Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 170 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe dintre acestea la regimul rutier, fiind aplicate, de asemenea, și 25 de sancțiuni conform Legii nr.61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, dar și conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Au fost efectuate 8 controale corporale, 4 controale ale bagajelor, fiind efectuate și controale în habitaclul a 25 de autovehicule, fără a fi identificate probleme. Valoarea totală a sancțiunilor a depășit 55.000 de lei. Totodată, au fost reținute 15 permise de conducere, dintre care amintim 5 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, fiind reținute și 10 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.
Ca exemplu concret, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Câmpina, în jurul orei 14.00, polițiștii au oprit un autoturism condus de un bărbat de 74 ani, domiciliat în București. Verificările au dus la concluzia că bărbatul avea permisul de conducere suspendat, astfel că s-a ales cu dosar penal.
Tot vineri, și polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au organizat și desfășurat o acțiune ce a avut drept scop verificarea agenților economici care desfășoară activități de comerț cu produse alimentare și nealimentare, îndeosebi produse accizabile (țigarete și alcool), precum și pentru verificarea respectării prevederilor Legii nr. 8/1996 republicată, privind drepturile de autor și conexe, pe raza comunelor Puchenii Mari și Lipănești. În cadrul acțiunii, au fost verificate 14 societăți comerciale, au fost legitimate 30 de persoane și au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.500 de lei. Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: una conform O.U.G. nr. 28/2011, privind buna conduită în cercetarea ştiinţifică, dezvoltarea tehnologică şi inovare, 10 conform Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol iar restul, pentru alte nereguli constatate din acest domeniu de activitate.

2763 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1100 vizualizari
29 nov. 2023 21:28

Primim de la cititori. Dezastru ecologic pe albia râului Doftana - tone de griblură, pietriș și asfalt de-a valma

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini cu ceea ce cititorul nostru numește ”dezastrul ecologic de pe albia râului Doftana”.

2139 vizualizari
29 nov. 2023 10:52

Unul dintre panourile solare de la trecerile de pietoni din Câmpina este orientat spre... nord. Încă nu este fixat definitiv...

1 comentarii

Relatam zilele trecute că pe artera principală a Câmpinei se lucrează la amplasarea stâlpilor pentru iluminatul trecerilor de pietoni, în cadrul unuia dintre cele trei proiecte de modernizare a iluminatului public din Câmpina, derulate de administrația locală cu fonduri europene.

Alte stiri recente

221 vizualizari
30 nov. 2023 07:44

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”

La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu. 

1130 vizualizari
29 nov. 2023 15:34

Vineri, 1 Decembrie, un segment din Bulevardul Carol I va fi închis circulației rutiere

Primăria municipiului Câmpina a anunțat închiderea unui tronson din Bulevardul Carol I, cel cuprins între intersecțiile cu străzile Frații Golești și Henri Coandă.