Din 16 noiembrie 2021, o nouă specialitate medicală la SanConfind - neurochirurgia

Sănătate (Categoria articolului)

De săptămâna viitoare, Spitalul SanConfind se va îmbogăți cu o nouă disciplină medicală: neurochirurgia. Începând din 16 noiembrie, în fiecare zi de marți a săptămânii, la SanConfind va acorda consultații un medic specialist neurochirurg, dr. Adrian Enache (foto), care lucrează într-unul din marile spitale private ale Capitalei. Dr. Adrian Enache a fost impresionat de dotările spitalului de la Poiana Câmpina și este pregătit pentru colaborarea cu SanConfind. Programul de consultații se va desfășura în intervalul orar 16.30-20.00. Bineînțeles, eventualele intervenții chirurgicale se vor stabili în urma acestor consultații. Doritorii se pot programa la numărul unic de call-center: 0244.990.

Dr. Adrian Enache este un profesionist desăvârșit al neurochirurgiei, un domeniu în care orice intervenție implică o pregătire foarte bună și o finețe extraordinară. Operațiile de hernie de disc sunt cele mai întâlnite în neurochirurgie, iar la SanConfind, dr. Enache le va face doar sub microscop, procedură pe care o aplică întotdeauna în aceste intervenții. Deși este destul de tânăr, dr. Adrian Enache are o bogată experiență în operațiile de hernie de disc și nu numai, experiență pe care a dobândit-o încă din anii rezidențiatului, la Spitalul Universitar de Urgență și Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”. Acesta din urmă este cunoscut și recunoscut ca fiind cea mai mare clinică de neurochirurgie din România, unde se abordează întreaga patologie existentă în domeniu. La SanConfind se vor face diverse operații neurochirurgicale. Cele mai frecvente vor fi, probabil, cele care privesc patologia vertebro-medulară, adică leziunile coloanei vertebrale: herniile de disc lombare și cervicale, precum și stenozele de canal vertebral lombar sau cervical.

Hernia de disc, una dintre cele mai frecvente boli ale coloanei vertebrale, reprezintă compresiunea unor elemente nervoase din măduva spinală, compresiune care are, ca urmări, dureri cu intensități crescânde, deficit motor și amorțeli. Primele semne ale herniei de disc sunt amorțeli de picior, dureri și, în cazurile mai grave, pareze de picior, așadar, deficit neurologic motor.
Stenoza spinală este definită de unii specialiști ca fiind o condiție degenerativă a coloanei vertebrale, caracterizată prin îngustarea canalului vertebral: tunelul osos prin care trec cordonul medular și nervii spinali. Stenoza cervicală poate cauza amorțeli, parestezii sau slăbiciune în mâini și picioare. Stenoza lombară poate cauza dureri în membrele inferioare, la mers sau atunci când stăm prea mult în picioare. Disconfortul dispare la așezare sau la aplecarea înainte. În toate aceste cazuri, în hernii sau stenoze, intervenția chirurgicală este ultima soluție.
”La început, se recurge la tratament medicamentos, repaus la pat, fiziokinetoterapie. La operație se ajunge doar atunci când starea pacientului nu se ameliorează în urma tratamentelor și procedurilor de recuperare amintite, ori în cazul unor urgențe de genul parezei. La SanConfind, toate operațiile neurochirurgicale se vor realiza numai la microscop. Intervențiile de acest tip sunt minim invazive, cu incizii de aproximativ 3 cm, fără sângerări mari, fără tuburi de dren, fără fire de scos. Eu nu operez decât sub microscop, pentru că metoda are mari avantaje: complicații reduse, mobilizarea pacientului se face mult mai repede, după patru cinci ore de la operație, iar 90% dintre pacienți pot pleca acasă chiar a doua zi după operație”, ne informează domnul doctor Adrian Enache.

3316 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gheorghe Ionel 09.11.2021 10:28 Am 3 hernii de disc....Ma intereseaza pretul unei consultari si pretul interventiei chirurgicale. Multumesc anticipat.

Sănătate

5485 vizualizari
04 aug. 2022 07:49

Primele operații pe coloana vertebrală, la Spitalul San Confind

Vă informam, nu cu mult timp în urmă, despre faptul că la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina vor fi posibile operațiile de hernie de disc. De două săptămâni, chiar se întâmplă acest lucru. Două astfel de intervenții chirurgicale, de mare complexitate și finețe, au fost realizate cu succes de dr. Stelian Anghel împreună cu dr. Viorel Albu.

2293 vizualizari
12 iul. 2022 10:24

Dr. Călin Tiu a coordonat un curs de ecografie pentru chirurgi în cadrul unui congres medical european desfășurat la Cracovia

1 comentarii

La finalul săptămânii trecute, la Cracovia, în Polonia, în cadrul Congresului Asociației Europene pentru Chirugie Endoscopică, dr. Călin Tiu a organizat și condus cursul de ecografie pentru chirurgi, unul dintre cele mai apreciate din cadrul congresului.

Alte stiri recente

891 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

1 comentarii

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

3719 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?