Prefectura Prahova consideră ”parțial nelegală” hotărârea Consiliului Local Câmpina privind înființarea unui comitet director la Piața Centrală

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței din 30 iunie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat mult pe tema unui proiect de hotărâre privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Centrale, proiectul prevăzând, printre altele, înființarea unui comitet director la Piața Centrală. Direcția Juridică a Primăriei a semnalat atunci unele probleme de ordin juridic legate de acest proiect, iar Prefectura Prahova, printr-o adresă transmisă administrației locale, le dă dreptate juriștilor Primăriei.

Astfel, potrivit Prefecturii Prahova, hotărârea respectivă este ”parțial nelegală” și se solicită reanalizarea și modificarea acesteia, în caz contrar, aceasta urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Practic, Prefectura Prahova consideră că ”înființarea Comitetului Director s-a aprobat fără temei legal, încălcându-se astfel prevederile art. 80 și art. 81 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mai exact, la elaborarea actelor administrative ale autorităților administrației publice locale, cazul de speță, hotărârea Consiliului Local, trebuie avut în vedere caracterul lor de acte subordonate legilor, hotărârilor și ordonanțelor Guvernului și altor acte de nivel superior și nu pot contraveni respectivelor acte normative”.
Sunt exact argumentele invocate la momentul respectiv de Direcția Juridică din cadrul Primăriei Câmpina, prin raportul de specialitate aferent proiectului menționat. Mai mult, Prefectura solicită Consiliului Local Câmpina ”reanalizarea și modificarea în mod corespunzător a hotărârii respective, astfel încât aceasta să respecte prevederile legale și să poată fi pusă în aplicare de către primarul municipiului Câmpina”.
Proiectul care a dus la hotărârea pe care Prefectura o consideră acum ”parțial nelegală” a fost inițiat de Adina Gârbăcică, Livia Lupu, Liviu Dumitrache, Aron Sabo și Florin Marcu, adică USR PLUS, PSD, PMP și PNL, iar la vot s-au opus consilierii Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu (Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (Partidul Oamenilor Liberi) și independentul Costel Filip. De asemenea, mai adăugăm că noul comitet director avea următoarea componență: Aron Sabo, Viorica Vane, Livia Lupu, Florin Marcu și Cezar Grama. Discuțiile pe larg de la momentul adoptării acestei hotărâri le puteți citi aici.

2471 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2792 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2245 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

1691 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează:

184 vizualizari
26 oct. 2021 12:16

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, nu se supune evaluării adecvate și nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agentia pentru Protectia Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul ”Îmbunătățirea infrastructurii educaționale prin construirea unei grădinițe în Municipiul Câmpina”, propus a fi amplasat în Câmpina, Str. Uniunea Europeană, nr. 3.