Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina se desfășoară, în acest week-end, cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării, dar și de la Kumanovo (Macedonia), Cahul și Cimișlia (Republica Moldova), din Serbia și Bulgaria. Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.
Iar dacă doriți să faceți cunoștință cu harnicele albine, le găsiți la parterul Casei Tineretului, la standul "Miere sinceră" al lui Mihai Apostolescu, apicultor câmpinean. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles. 

La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei. Au răspuns invitației de a participa la Târgul Mierii de la Câmpina deputatul Rodica Paraschiv (fost prefect al județului) și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Ludmila Sfârloagă, dar și primarul și viceprimarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, respectiv, Valentin Nichitoiu. Iar invitați de onoare au fost membrii delegațiilor administrațiilor locale din Kumanovo, Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Alături de oficialitățile locale și județene, s-au adresat celor prezenți: Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia, Sergiu Suhan - consilier local la Cimișlia, Republica Moldova și Gheorghiță Mândru - directorul Teatrului de Stat "B.P Hasdeu" din Cahul, Republica Moldova. (video)
După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de "Clasa albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală (profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu), de un grup de copii de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" și de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea). (video)

5556 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1717 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară. 

1791 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

Alte stiri recente

52 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1868 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.