Târgul Mierii Câmpina 2019, o pledoarie pentru o alimentație sănătoasă

Eveniment (Categoria articolului)

La Câmpina se desfășoară, în acest week-end, cea de-a XIV-a ediție a Târgului Mierii, manifestare organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu administrația locală. Este un târg de miere, utilaje și echipamente apicole la care participă peste 100 de apicultori, atât producători individuali, cât și firme de profil. Sunt apicultori din mai multe zone ale țării, dar și de la Kumanovo (Macedonia), Cahul și Cimișlia (Republica Moldova), din Serbia și Bulgaria. Standurile apicultorilor se află, ca de obicei, în incinta Casei Tineretului, în holul mare de la parter, în holul de la etaj, dar și pe platoul din fața instituției și în partea din spatele acesteia. Deschiderea oficială a manifestării a avut loc vineri, în prezența oficialităților locale și oaspeților din țară și de peste hotare.

A fost lume multă la Târgul Mierii încă din prima zi a manifestării. Și produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc la târg zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere de mană (brad), miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu.
Iar dacă doriți să faceți cunoștință cu harnicele albine, le găsiți la parterul Casei Tineretului, la standul "Miere sinceră" al lui Mihai Apostolescu, apicultor câmpinean. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles. 

La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat primarul Horia Tiseanu, administratorul public Remus Bădulescu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Primăriei. Au răspuns invitației de a participa la Târgul Mierii de la Câmpina deputatul Rodica Paraschiv (fost prefect al județului) și vicepreședintele Consiliului Județean Prahova - Ludmila Sfârloagă, dar și primarul și viceprimarul comunei Bănești, Gheorghe Stoica, respectiv, Valentin Nichitoiu. Iar invitați de onoare au fost membrii delegațiilor administrațiilor locale din Kumanovo, Cimișlia și Cahul, localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Alături de oficialitățile locale și județene, s-au adresat celor prezenți: Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia, Sergiu Suhan - consilier local la Cimișlia, Republica Moldova și Gheorghiță Mândru - directorul Teatrului de Stat "B.P Hasdeu" din Cahul, Republica Moldova. (video)
După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de "Clasa albinuțelor" de la Școala Gimnazială Centrală (profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu), de un grup de copii de la Școala Gimnazială "Al.I. Cuza" și de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea). (video)

5341 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3941 vizualizari
07 nov. 2021 19:32

Triumf românesc la Festivalul Mondial al Modei - Dubai 2021. Delia Lazăr, Lidia Ellersdorfer și Irina Fensi au obținut trei dintre trofeele festivalului

În anul 2018, designerul câmpinean Delia Lazăr obținea premiul pentru "Cea mai bună/frumoasă rochie" la Festivalul Mondial al Modei de la Dubai, Emiratele Arabe Unite. Anul acesta, la a patra ediție a festivalului, Delia Lazăr a fost invitată să facă parte din staff, ca director artistic al evenimentului. Un eveniment care s-a desfășurat la finalul lunii octombrie, pe parcursul a trei zile și a însemnat un adevărat maraton al modei mondiale.

5261 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.