Cristi Minculescu, un câmpinean pe Kilimanjaro, ”acoperișul Africii”

Eveniment (Categoria articolului)

Joi, 27 iulie, Cristi Minculescu a reușit să urce pe Kilimanjaro, muntele supranumit ”acoperișul Africii” fiind cel mai înalt de pe Continentul negru.

Cristi Minculescu este câmpinean, ghid montan profesionist și un mare iubitor al muntelui. Anul trecut a fost în Himalaya, cucerind vârful Island Peak de 6.189m.
Acum, în Kilimanjaro, Cristi Minculescu a urcat la 5.895m, cât are vârful Uhuru, cucerit de câmpineanul nostru și echipa sa. Au atins acest vârf chiar joi, 27 iulie, după o ascensiune grea. ”La 10.10 ajungem și noi (eu și Cristina) pe Vârful Uhuru, 5895m, punctul cel mai înalt al Africii. Merge și se îmbrățișează cu Cristi, soțul ei. O emoție care trece și prin aerul rarefiat. Atât de aproape de cer n-au mai ajuns niciodată… Ne îmbrățișăm cu toții, ne strecurăm pentru fotografia ”de vârf“! Suntem epuizați, dar fericiți. Nu putem să stăm mult sus. Nu prea e confortabil fără oxigen. Suntem la un pas de 6000m!”, a scris Cristi pe pagina sa de Facebook, unde a relatat zilnic aventura sa pe Kilimanjaro.
Acum, așa cum s-a întâmplat și anul trecut, după expediția în Himalaya, așteptăm o expoziție de fotografii din ascensiunea pe Kilimanjaro.

2607 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 29.07.2023 04:51 Complimenti!👏

Eveniment

1385 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

1040 vizualizari
03 dec. 2023 06:48

Pe 18 decembrie 2023, la Câmpina are loc Gala ”Arte pentru viitor”, un eveniment caritabil organizat de Asociația Părinților de la Colegiul "Grigorescu"

Asociația Părinților de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina organizează luni, 18 decembrie 2023, cu începere de la ora 18.00, un eveniment caritabil intitulat Gala ”Arte pentru viitor”.

Alte stiri recente

64 vizualizari
03 dec. 2023 20:05

De marți, 5 decembrie 2023, se reia transportul public local pe Strada Voila

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis un anunț privind reluarea transportului public local pe Strada Voila.

370 vizualizari
03 dec. 2023 18:54

Un an și jumătate de închisoare pentru că a furat un BMW abandonat pe marginea DN1, între Câmpina și Ploiești

Judecătoria Câmpina a pronunțat recent o sentință într-un dosar de furt, condamnându-l pe autor la o pedeapsă de un an și jumătate cu închisoare. Sentința nu este definitivă.