CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Virgil Guran candidează la Senat pe lista PNL, partid pe care îl toca mărunt în 2014 și îl părăsea pentru 'adevărații liberali' de la ALDE

- Politică -

Virgil Guran candidează la Senat pe lista PNL, partid pe care îl toca mărunt în 2014 și îl părăsea pentru 'adevărații liberali' de la ALDE

În vara lui 2014, deputatul Virgil Guran pleca din PNL spunând că nu mai poate face parte dintr-un partid rezultat în urma fuziunii cu PDL. La doi ani și trei luni de atunci, îl regăsim pe Guran candidat la Senat pe lista partidului pe care îl critica vehement în 2014 și pe care îl părăsea pentru a se duce la 'adevărații liberali', adică la PLR transformat ulterior în ALDE.

'Consider că o formațiune politică născută prin fuziunea PNL cu un partid - creație a lui Traian Băsescu nu are nimic în comun cu liberalismul. Un partid liberal adevărat nu își schimbă partenerii politici de pe o zi pe alta. Un partid liberal adevărat trebuie să rămână consecvent promisiunilor făcute alegătorilor și celor alături de care a câștigat voturile cetățenilor. Dezaprob toate acțiunile prin care aceste deziderate au fost încălcate și afirm că un astfel de mod de a face politică îmi este străin. Refuz să fiu parte dintr-o entitate născută dintr-un compromis și din care nu va rămâne decât numele unui partid, cândva liberal', scria Virgil Guran pe pagina sa de Facebook, în iulie 2014, la plecarea din PNL. Atunci, Guran i-a tocat mărunt pe cei din PNL și s-a înscris în PLR, partidului lui Călin Popescu Tăriceanu (ALDE de astăzi). Nu a stat mult în PLR. Împreună cu alți trei deputați (printre care și Paul Dumbrăvanu) a înființat PRU, cel cunoscut drept 'partidul lui Vlad Țepeș'.
În vara anului trecut, deci la fix un an după plecarea din PNL, Virgil Guran revenea în rândul liberalilor, cei care nu mai erau buni în 2014, dar deveniseră brusc minunați în 2015. Mai întâi s-a înscris la PNL Dâmbovița, pentru ca la sfârșitul lunii august a acestui an să revină la PNL Prahova, fără gânduri de candidatură la parlamentare, după cum le spunea colegilor de partid.

Acum, iată, îl regăsim pe Virgil Guran numărul 2 pe lista PNL Prahova pentru Senatul României. Aseară, Colegiul Director al PNL Prahova a aprobat candidații de pe locurile eligibile pentru Senat și Camera Deputaților, după cum v-am informat într-un articol anterior. Virgil Guran pe locul 2 pe lista de senatori a fost un șoc pentru mulți colegi de partid, în special pentru cei de la Câmpina de care nu s-a despărțit într-un mod tocmai plăcut. Pentru această poziție pe listă, Guran a concurat cu Ion Luchian și Alexandri Nicolae și a obținut 48 de voturi din 76. Foarte multe pentru o persoană care a plecat din PNL, a tocat mărunt partidul, apoi a revenit cumva pe ușa din dos. Acest număr mare de voturi ne face să credem că acolo a fost un aranjament de care conducerea PNL Prahova nu este străină. Dar e numai o supoziție. Întrebarea este alta - ce oferă Virgil Guran Partidului Național Liberal de vreme ce liderii de la județ și de la centru închid atât de ușor ochii în fața unui politician destul de controversat și pentru care nimeni nu poate garanta vreodată că nu va mai trăda partidul? 

Am început articolul cu o declarație a lui Virgil Guran, făcută în 2014, când a plecat din PNL, încheiem la fel: 'Mutarea greșită a fost făcută și din cauza modului în care a fost condus PNL atât la nivel județean, cât și național. Ieșeam pe stradă și spuneam ce au făcut oamenii lui Băsescu și dintr-o dată, prin hotărârea a doi oameni - Crin Antonescu și Klaus Iohannis, devenim frați cu cei din PDL. Ba mai mult, s-a decis să și fuzionăm cu ei. Nu pot fi de acord cu așa ceva!' 


18 Oct 2016 11:12 11024 vizualizari


Comentarii


  • 20.10.2016 10:06 vaiDeEi Guran e terminat de f mult timp, dar nu l-a anuntat nimeni inca. Nu inteleg de ce PNL-ul isi atarna pietre de moara de gat, dar se pare ca au un fetis ciudat cu chestia asta. Oricum, PNL Campina e un partid compromis, condus de penibili care se cred afaceristi, si care a cooptat cativa ''intelectuali'' mai creduli in ideea de a isi spala imaginea. Dar e greu, cu fețele alea :)
  • 19.10.2016 10:43 Ion Dandoaselea PNL este intr-o degringolada la nivel national. Se zbate prin intuneric, este impotent, se clatina serios sub povara penalilor .... Nu face nimic sa se reinventeze, sa fie constructiv, sa aduca un suflu nou. Dar un suflu nou in mod real. Ne prezinta un program de guvernare abracadabrant, stangist iar pe liste apar aceiasi dinozauri. Inca de la locale prezenta lui THL in capul listei (desi era clar ca *undeva acolo sus cineva il iubeste* si ca ceasul ticaie pentru domnia-sa) urmat de ... ca Dula sau Bondoc aratau clar strategia partidului. Acum vad ca povestea continua. Doar ca au ramas si fara bani : nu-mi imaginez ca *turul de forta* facut de domnul Guran prin cine stie cate partide in ultimul an precum si declaratiile belicoase ale acestuia au fost uitate pe gratis. Sa apari din nou cu un Guran, Anastase si toata pleiada de traseisti mi se pare sinucidere curata. Probabil ca toate astea vor fi sanctionate de alegatori si tare imi e frica de praful uitarii care se va asterne pe PNL ca si pe celelalte partide istorice. La nivel local ma astept ca si consilierul Ionita (vi-l mai reamintiti, ala cu *eu nu ma vand si nu va cumpar*) sa pupe pulpana tiseanului (acum cand sotia sa a *castigat* un post caldut in administratie) si gata, pana la alegeri mai speram. Si atunci sa te tii plansete... Nu pot incheia decat parafrazandu-l pe marele poet national ...*unde esti tu Bratiene , ca punand mana pe ei, sa-i imparti in doua cete, de nebuni si de misei* ...
  • 19.10.2016 08:30 As D-le Guran , chiar ne credeti prosti ???
  • 18.10.2016 13:55 Leon O mare rusine pentru campina acest individ!
  • 18.10.2016 13:11 Tudor Fără cuvinte! ..... prea multe. PNL la Câmpina: Primarele Tiseanu: .......... Senatorul Guran: ............. Uraaaaa! Am înfrânt!
784 vizualizari 27 May 2024 19:43 Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Daniel Ioniță, candidat Partidul România în Acțiune la Primăria Câmpina: ”De ce să mă alegeți pe mine!”

Candidatul Partidului România în Acțiune la funcția de primar al municipiului Câmpina, Daniel Ioniță, a făcut o serie de afirmații privind argumentele pentru candidatura sa la cea mai importantă funcție din administrația cânmpineană.

citeste mai mult
1658 vizualizari 26 May 2024 21:03 Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Cosmin Raț, candidatul POL la funcția de primar - Câmpina noastră cea unică, prima parte

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina, dar și la Consiliul Local, la alegerile locale din 9 iunie 2024, Cosmin Raț, ne-a transmis următoarea scrisoare deschisă, care este de interes atât pentru restul clasei politice, cât și pentru întreaga populație cu drept de vot.

citeste mai mult
2922 vizualizari 26 May 2024 13:20 Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Iulian Dumitrescu și George Stoica au inaugurat sala de sport de la Bănești - Urleta

Eveniment mare sâmbătă dimineață, la Bănești, în satul Urleta, acolo unde lângă Școala Gimnazială din localitate a fost inaugurată o sală de sport.

citeste mai mult
789 vizualizari 25 May 2024 17:33 Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Manifestul lui Marius Anghelescu, candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina

Marius Anghelescu este candidat independent pentru Consiliul Local Câmpina la alegerile din 9 iunie 2024. Acesta ne-a transmis un manifest, pe care îl distribuie în această perioadă și pe străzi, la oameni.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV