Filmul documentar "România sălbatică" va rula la Câmpina pe 1 septembrie 2021, la Casa de Cultură "Geo Bogza"

Eveniment (Categoria articolului)

Documentarul "România sălbatică", realizat de fotograful brașovean Dan Dinu, împreună cu videograful câmpinean Cosmin Dumitrache, va avea proiecția și la Câmpina, pe 1 septembrie 2021, de la ora 21.00, la Casa de Cultură "Geo Bogza". Vă reamintim că "România sălbatică" a câștigat Premiul publicului pentru cel mai popular film românesc la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), Cluj-Napoca 2021. La finalul proiecției de la Câmpina, cei doi realizatori vor veni în fața publicului pentru a vorbi despre acest proiect extraordinar numit "România sălbatică".

Filmul documentar "România sălbatică" va rula la Câmpina în cadrul Festivalului Tenaris Cinelatino. Este cea de-a IX-a ediție a acestui eveniment organizat de Tenaris Silcotub în orașele în care are unități de producție (Călărași, Câmpina și Zalău). Tenaris Silcotub organizează acest festival de film alături de Fundația PROA - care are misiunea de a gestiona programele culturale ale Tenaris la nivel mondial și Asociația Festivalul de Film Transilvania, care organizează an de an Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). 
Lucru foarte important: intrarea la film se face pe bază de bilet gratuit. Trebuie să vă rezervați biletele (cu valoarea 0) pe https://eventbook.ro/program/romania-salbatica, astfel încât organizatorii să poată avea control asupra numărului de participanți, în vederea păstrării distanțării sociale. 
Conform regulilor în vigoare, purtarea măștii este obligatorie pe întreaga durată a proiecției.

"România Sălbatică", documentarul premiat la TIFF 2021, este de departe cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat țării noastre și, probabil, un proiect greu de egalat. Succesul a fost pe măsura efortului realizatorilor. Pentru că "România sălbatică" a însemnat sute de ore de filmare, mii de kilometri parcurși și... 10 ani de pre-producție. Alături de Cosmin Dumitrache, din echipa acestui proiect extraordinar "România sălbatică" mai fac parte: Dan Dinu - fotograf, inițiatorul proiectului; Anca Hornoriu - editor social media; Codruța Florea - editor & fundraiser; Cristina Dogaru - editor social media; Daniela Sicaru - editor website. Naratorul documentarului este actorul Adrian Titieni. Coloana sonoră este compusă special pentru orchestră și este creată de Alexei Țurcan. Înregistrarea a fost realizată alături de Bucharest Film Orchestra, prima și singura orchestră de studio-session din țară, dirijată de Tiberiu Soare, cu ajutorul partiturilor scrise de Corina Cioplea. Piesa principală a filmului România Sălbatică este interpretată de Mădălina Pavel.

5952 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2699 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.