Poiana Câmpina. Impozite mai mici pentru populație și firme în 2017

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Poiana Câmpina a aprobat, în cadrul ședinței de aseară, taxele și impozitele pentru anul 2017. În cea mai mare parte, acestea rămân nemodificate comparativ cu anul în curs. Există, totuși, trei categorii importante de impozite care au fost diminuate. 

Consilierii din Poiana Câmpina au votat în unanimitate proiectul privind taxele și impozitele locale pentru 2017, proiect inițiat de primarul Alin Moldoveanu. Cele mai importante prevederi ale acestui proiect sunt cele privind impozitul pe clădirile nerezidențiale (atât cele aflate în proprietatea persoanelor fizice, cât și cele aparținând persoanelor juridice) și impozitul pentru terenurile încadrate în categoria curți-construcții. Aceste tipuri de impozite au fost diminuate.
După cum se prevede în proiectul privind taxele și impozitele și după cum a explicat primarul Alin Moldoveanu în cadrul ședinței de aseară (video), reducerea impozitelor menționate se face astfel:
- la impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor fizice, a fost diminuată de la 1,3% la 0,5% cota care se aplică asupra valorii impozabile a clădirii, ceea ce va duce la reducerea valorii finale a impozitului
- la impozitul pe clădirile nerezidențiale aflate în proprietatea persoanelor juridice, a fost diminuată de la 1,5 la 1% cota care se aplică asupra valorii impozabile a clădirii, ceea ce va duce, de asemenea, la o reducere a valorii finale a impozitului cu până la 45 lei
- reducerea cu 10% a impozitului pentru terenurile cu destinația curți - construcții

În rest, toate celelalte categorii de taxe și impozite rămân nemodificate. Se păstrează, de asemenea, și bonificația de 10% care se acordă contribuabililor pentru plata integrală a impozitelor pe casă, mașină și teren până la primul termen scadent - 31 martie 2017. Vă mai reamintim că, la Poiana Câmpina, anul trecut, impozitul pentru autovehicule au fost redus cu 10% atât pentru populație, cât și pentru agenții economici. 

7644 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ion Dandoaselea 25.11.2016 13:39 Dar de ce scrieti doar de Poiana Campina? Sunteti chiar rautaciosi! La noi in municipiu nu au fost scutiti de taxe si impozite proprietarii fostei fabrici de cherestea sau administratorul bazinului de inot? Probabil ca in suma absoluta mult mai mult decat micul procent de la Poiana. Asa ca de ce sa ne plangem noi -restul- ca am avut cea mai mare crestere din tara la impozite? Cine trebuie nu plateste!

Actualitate

1616 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

2766 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

2 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

790 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

3 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

336 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.