HidroPrahova ne "impresionează" din nou cu investițiile din fonduri proprii, programate în 2018 la Câmpina. Despre canalizare, nicio veste bună
Actualitate (Categoria articolului)
Sunt patru investiții mari și late stabilite de conducerea HidroPrahova și incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al societății pentru anul în curs. Bugetul HidroPrahova va fi aprobat în ședința AGA din 15 februarie, printre acționarii operatorului de apă și canal numărându-se, după cum bine știți, și municipiul Câmpina cu 8,86%. Un acționar minoritar, nebăgat în seamă de cele mai multe ori.
Cele patru investiții stabilite pentru Câmpina vor fi finanțate din surse proprii ale HidroPrahova și din Fondul IID (Întreținere, Înlocuire, Dezvoltare). Și iată care sunt aceste investiții în valoare totală de 135.000 lei:
- Reabilitare decantoare orizontale și suspensionale la Stația de Tratare Voila (Etapa a II-a) - 80.000 lei (surse proprii)
- Sectorizare rețea de distribuție a apei (reabilitare cămine vane, montare de vane etc) - 15.000 lei (Fond IID)
- Planul de contorizare - achiziție și montaj contoare apă rece la nivel de branșament, pentru populație - 15.000 lei (Fond IID)
- Reabilitare parc contoare branșament - 25.000 lei (surse proprii)
În privința continuării lucrărilor de canalizare finanțate din fonduri europene și sistate în 2015, veștile sunt proaste. Dacă în toate celelalte localități din județ lucrările se vor finaliza în 2018, la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte nici măcar nu vor fi reluate anul acesta. HidroPrahova trebuie să facă mai întâi o expertizare tehnică a lucrărilor executate până acum, procedură dispusă de Curtea de Arbitraj Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României în vederea finalizării litigiului dintre Hidro și Cast Bănești, societatea care a executat aceste lucrări. Apoi va trebui organizată o nouă licitație pentru desemnarea unei firme care să continue aceste lucrări.
Sunt doi ani și trei luni de când lucrările au fost sistate, iar Câmpina a rămas cu străzile făcute praf. În al doilea municipiu al județului, lucrările de canalizare s-au realizat doar în proporție de 45%. Dacă vor fi reluate prin 2019, ne vom putea declara norocoși, dar probabil nu va fi cazul, cu toate asigurările date de HidroPrahova.
Actualitate

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina
Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate.
Alte stiri recente

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad
În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina
UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.
Comentarii